icon

Príznaky možnej tetánie

8. okt 2025

Neviem ci mi začína tetania ale trpne mi tvar ,boli ma hlava a celá sa trasiem najviac ruky ked to o chvíľu prejde tak mi trasenie ruk pretrváva.K tomu mam pocit ako by som bola miestami dezorientovana,zabudam a mam taky pocit nedostatku vzduchu myslíte že ide o tetaniu ci niečo iné?

anonym_c65b78
8. okt 2025

kazdy den su tu temy k tetanii. az sa mi nechce verit.

anonym_95f8ea
8. okt 2025
@anonym_c65b78

kazdy den su tu temy k tetanii. az sa mi nechce verit.

@anonym_c65b78 ja sa necudujem pri strave,ktoru mame v dnesnej dobe a kolko stresu do toho.

lb1984
8. okt 2025

@anonym_autor ja som mala do toho este také búšenie srdca ze som myslela ze zinfarktujem. Ked to trvalo 6 mesiacov došlo mi ze je to prejav tetanie, každopádne môže to byť aj z chrbtice .....

lili246
8. okt 2025

@anonym_autor ahoj ako to mas často ? Mávaš stres ? ? Alebo ta dlhšie niečo trápilo ?

autor
8. okt 2025
@lili246

@anonym_autor ahoj ako to mas často ? Mávaš stres ? ? Alebo ta dlhšie niečo trápilo ?

@lili246 ahoj mávam to skoro každý den

anonym_95f8ea
8. okt 2025

@anonym_autor autorka, ja to mam tiez aj potvrdene neurologom. PriZnaky podobne ako ty. Zhorsuje sa mi to ked malo spim, ked jem vela sladkeho, ked si nebodaj dam davo alkoholicke, ked pijem malo vody. Naopak,zlepsuje sa to ak pijem dost vody, malo kavy, jem dost ovocia a zeleniny, davam si B complex a magnezko, samozrejme hovadzi alebo kuraci vyvar - na rovnovahu elektrolytov, a vyspim sa
.a samozrejme,ked cvicim. Vyskusaj, mne toto vsetko dost pomohlo

lili246
8. okt 2025
@anonym_autor

@lili246 ahoj mávam to skoro každý den

@anonym_autor mne to takto začalo tiež každý deň hlavne v noci normálne ma to zobudilo ….potom som už len čakala že to zasa pride tak to bolo už aj nervozita celý deň stiahnuté brucho nervy stres tak som išla lekárke predpísala mi AD keď už sa to nedalo vydržať … postupne ako mi hneď bolo lepšie po liekoch som si ich sama vysadila mala som pokoj cca 5 rokov teraz sa mi to zasa vracia ale len teda nervozita úzkosť v bruchu a prehnane premýšľanie búšenie srdca trpnutie rúk skúšam sa nejako odreagovať hrať hlavolamy na tel. a odviesť pozornosť od toho a zachvíľku to prejde pomáha aj ľad hneď keď si dáš na ruky za hlavu na krk…

autor
9. okt 2025
@anonym_95f8ea

@anonym_autor autorka, ja to mam tiez aj potvrdene neurologom. PriZnaky podobne ako ty. Zhorsuje sa mi to ked malo spim, ked jem vela sladkeho, ked si nebodaj dam davo alkoholicke, ked pijem malo vody. Naopak,zlepsuje sa to ak pijem dost vody, malo kavy, jem dost ovocia a zeleniny, davam si B complex a magnezko, samozrejme hovadzi alebo kuraci vyvar - na rovnovahu elektrolytov, a vyspim sa
.a samozrejme,ked cvicim. Vyskusaj, mne toto vsetko dost pomohlo

@anonym_95f8ea dakujem vyskúšam

anonym_169430
9. okt 2025

Tiež mám 2x potvrdené od neurológa, beriem magnézium keď si spomeniem

anonym_0aefdb
10. okt 2025

Ahoj, skus si každý deň dat 2 tabletky magnezia a keď to na teba príde tak dychaj do sáčku... Ja mam tetaniu už 15 rokov a vždy mi to začínalo neskutočným tlakom na hrudi, nevedela som dýchať, dali sa mi len krátke nadychy a potom mi trpli ústa, ruky, nohy, až som si necítila vôbec nohy a vykrutilo mi ruky. Ale nikdy sa mi netriasli. Častokrát som mala úplnú slabosť, pocit na odpadnutie alebo som odpadla bez straty vedomia - tak to vtedy povedala neurologicka.
Môže to byť ale aj panicka porucha to co opisujes. Ak to mávaš každý deň, bolo by dobre zájsť k svojmu všeobecnému lekárovi. Poppsiela ťa na par vyšetrení a tým sa ti potvrdí alebo vylúči tetania.