icon

Príznaky piatej choroby u dospelých pacientov?

31. mar 2024

Ahojte,

Ak ste prekonali piatu chorobu v dospelosti, ake ste mali, prosim, priznaky?

Ja neviem o tom, ze by som sa stretla s niekym s touto chorobou, ale bola som v nemocnici na gyn.oddeleni, vystriedalo sa vedla mna za tyzden asi 10 pacientok. Po prichode domov som mala den teplotu do 38 a bolest spodneho chrbta- kostrce, bedier a zadku. Za den to preslo. Nic ine.

Mali ste podobny priebeh pri piatej chorobe? Dakujem.

lenocka137
5. máj 2024

@wladhka mne tiež v noci stŕpla najskôr celá ruka, musela som v noci byť hore asi hodinu a hýbať s ňou a potom ešte nad ránom prsty na rukách a aj ďalšiu noc...ale celkovo mi veľmi ľahko teraz tŕpnu ruky chvíľku v zlej polohe...už tŕpnu

lucula1
8. máj 2024

Môžem sa opýtať mali ste niekto keď vám prestali opuchat prsty tak že potom vás svrbeli komplet dlane a trpli prsty ?

24mima
9. máj 2024

@lucula1 mňa svrbeli spodky nôh, ale ze strašne. Trvalo to asi 3 týždne

spanielocka
9. máj 2024

@24mima aj mna extremne spodky noh aj prsty ma svrbeli hrozne dlane aj oouchali a vysypali sami ruky hrozne uz ich mam vysypane 6 dni cca najprv tvar potom ruky aj na nohách mam a celkovo som extremne slabá 🤦🏽‍♀️najprv som mala 5 dni zimnicu , potom ma svrbelo celé telo , potom sa zacala tvár vyhadzovat a taky flak na lícach a cez nos ako motyl , a potom zase ruky nohy cele toto uz trva dva tyzdne. dufam to prejde uz a pokozka ma páli aj vas palila pokozka niekoho ?

leonie35
9. máj 2024

Ahoj, 7.rocny syn vysev - postupne po celom tele, bez teplot. Ja som ju prekonala tiez - len som najprv nevedela, ze je to 5.choroba. Priznaky: hrozna bolest noh, hlavne pocas spanku a ked som stala, mala som pocit, ze mi vrie krv v zilach 😔 Po 3 dnoch sa pridali bolesti ruk, hlavne rano som mala uplne stuhnute dlane, prsty na rukach, taktiez ma boleli clenky, klby a kolena postupne. Trvalo to cca 2 tyzdne. Bez vysevu a bez teplot.

satalovaj
9. máj 2024

@spanielocka ja mam uz 7 dni teplotu okolo 37 max 37.7, hlava ma boli a strasne ma pali koza na tvari, krku, ramenach a predlaktiach. Obcas ma pali aj v hrdle a akoby som vtedy trocha zachripla....

lucula1
9. máj 2024

@spanielocka mňa pálila pokožka strašne dlho doteraz ma pali pokožka na dlaniach čo ma svrbeli do toho mi tŕpne jeden prst . A cítim také pichanie v nohách … dnes už nesvrbi ale prvotný priebeh bol zimnica 3 dni potom vysyp potom pálenie pokožky a potom mi opuchali prsty na rukách aj nohy a teraz to svrbenie bolo neznesiteľne hlavne na dlaniach .. no a dneska mám to trpnutie prstu

wladhka
9. máj 2024

Mojej znamej deti mali pri piatej chorobe cele chodidla osupane, pluzgiere, takze je mozne ze aj pri dospelych to svrbenie a palenie je jeden z priznakov, mna svrbeli chodidla asi tri dni, ale nebolo to az take extremne, tie bolave klby na zapastiach, kolenach a clenkoch boli najhorsie, kolena ma boleli tak ze som sa nedokazala ani obut.

satalovaj
12. máj 2024

@lucula1 kolko ti trvala ta choroba? Mala si aj zaludocne problemy?

lucula1
13. máj 2024

@satalovaj no práve pozerám a mám aj otázku vrátil sa niekomu vysyp ? Mne sa znova vrátili ráno opuchy rúk taktiež mám aj vysyp na nejakých častiach tela znova 🫣to je nekonečný príbeh ..

lenocka137
13. máj 2024

@lucula1 áno, ja som mala najskôr jeden deň na rukách, týždeň nič , žiaden príznak a potom asi po pobyte na slnku alebo namáhe už teda klasický vysyp na tvári, rukách, nohách, mizlo to trochu, teda skôr bledlo a potom sa objavovalo silnejšie a to trvalo asi 4 dní...

satalovaj
13. máj 2024

@lucula1 ja opuchy nemam ale budi ma uz asi tyzden v noci ze mi trpnu ruky plus stale palenie hlavy, ruky, krk. Niektore casti ako keby uz zacali svrbiet...

spanielocka
13. máj 2024

@satalovaj ano ja mam az take nechutenstvo do jedla aj som schudla uz celkovo som stale slaba hrozne extremne ma svrbia spodky noh

satalovaj
13. máj 2024

@spanielocka ako dlho ti to uz trva?

maryetta
13. máj 2024

Mala som asi pred 3tyzdnami.
Prv ma bolel cely clovek. A potom lica. Ale to som si myslela ze ma opalilo resp spieklo slnko. A potom o par sni aj ruky od ramien dole.

spanielocka
13. máj 2024

@satalovaj no vsetky tieto priznaky cca uz 3 tyzdne a vám ? vsetko to šlo tak postupne

satalovaj
13. máj 2024

@spanielocka mna zacala boliet hlava a zaludok prvy den. Potom od 2 dna do cca 9 dna som mala mierne zvysenu teplotu palila ma tvar, krk, dekolt, ruky od ramien dole, mala som ich cervene ako spalene od slnka. Na 9 den krce v bruchu a hnacka..do toho akoby stale sa nieco snazilo naliezt na hrdlo, bolest klbov a unava. Teraz to mam 11 den, stale ma pali tvar a ruky...prestali ma klby boliet, pretvrvava to hrdlo, bolest brucha...obcas mam pocit ze ma svrbia ruky...unava

bibi21
21. máj 2024

ahojte ja mam od štvrtka podobné príznaky ako vy. Kedy to už prejde. Ja mam dotoho aj hnačky a nechutenstvo.

satalovaj
21. máj 2024

@bibi21 ahoj. Ja to mam este stale, uz 2.5 tyzdna...

bibi21
22. máj 2024

@satalovaj no nic moc. Bola si aj u dr? Ja som bola včera a teda pozerala na mna ze to este nevidela 🫣

sisi2212
22. máj 2024

Nemali ste niekto aj tocenie hlavy? Ja som mala nastup takyto, chytene od syna, bolest hlavy, potom vycerpanie unava, zimnice, teploty okolo 38, bolesti klbov tela, potom sa mi vsetkk zacalo zlepsovat a po troch dnoch vysyp ruky a trup a tu mi zacali take zavraty ako keby, nestabilita, labilna rovnovaha a toto mi pretrvava uz štvrty deň

satalovaj
22. máj 2024

@bibi21 bola som u doktorky a pozerala na mna ako na zjavenie a tocila hlavou...teraz v pondelok po 2 tyzdnoch mi zobrali krv a zajtra by mali hyt vysledky...

spanielocka
22. máj 2024

@sisi2212 Dobry den áno ja to mám tiez zavrate uplna slabost

sisi2212
22. máj 2024

@spanielocka tiež už ta viac dní? aj vám niečo na to lekár povedal alebo dal na tie závrate?

drmelka
25. máj 2024

Ahojte. U nas v škole koluje 5.choroba už od marca a zrejme som to lapila aj Ja,ako tam citam priebeh. Ja najprv teplota z ničoho nic 37,8 strasna bolest hlavy a celeho tela...to ma preslo a po tyzdni som sa jedneho rana zobudila a velka bolest klbov,celych ruk a noh. Nevedela som,čo sa deje. Toto trvalo cca 4 dni,pocas toho tyzdna som zacala mat cervenkaste lica a nos. To mam uz asi tyzden a nie a nie sa toho zbavit. Vysev zatial ziadny,no vzdy ma vecer svrbia chodidla. Medzi tym dostal syn na jeden den teplotu 38,5 a asi po 4 dnoch mal brucho a ruky tak zvlastne sfarbene. Na druhy den uz nic. Tak neviem,ci je to 5.choroba. Syn to ako dieť nemal...iba kiahne. Ak to je ono,tak mna sa to drzi uz 3.tyzden s prestavkami. Nech uz to ma konca. Dobra sprava je aspon to,ze ak je to ono. Uz nas to nelapi,nakolko 5.choroba je len 1x za zivot a ziska sa imunita.

sisi2212
25. máj 2024

@drmelka ja si myslim, ze je to piata choroba urcite, teraz to nejako koluje všade 🥲🥲🥲

zuzkaklucka
29. máj 2024

Ahojte ja už sa tiež trápim 3 týždeň, začalo to zimnicami, slabosťou, bolesťou svalov a kĺbov, potom vysev na hrudniku a chrbte, potom líca, nasledoval opuch členkov, zápästí, bolesť klbov ruky, začervenane a teplé predlaktia, prešlo to do trpnutia rúk, noh a dokonca aj jazyka, dnes ma pre zmenu boli hlava, dostala som aulin od bolesti a proti zápalu, mám dosť :(

bibi21
30. máj 2024

@zuzkaklucka skore uzdravenie..prejde to..mne to ako tak.po tyzdni preslo. Ale teda masaker to bol

spanielocka
9. jún 2024

Dobry vecer taktiez som po piatej chorobe ale mam take este asi dozvuky ze mi niekde na tele ako keby strpla pokozka niekde na tele nemám citlivost neviem to opisat uplne dopodrobna , ale nemáte niekto taketo ? ze ta koza je taka ako keby menej citlivosti tam aj na dotyk uplne :(

sisi2212
10. jún 2024

@spanielocka ahoj, ja som toto nemala, ja som mala dva tyzdne motaky a tie mi po tych 2 tyzdnoch presli az