Príznaky po vyliečení zápalu pľúc: Skúsenosti a rady
Zdravím mala som mycoplasma pneumonia a zápal pľúc mal z vás niekto nejaké príznaky po vyliečení?
ahoj, stále ma to pobolieva a mám akoby tlak v pľúcach. Ty máš aké príznaky? Ja som to prekonala pred mesiacom cca.
@lexie36
@vorkola
@vanesat2103 poprosim info ake ste mali priznaky a ako na to prisli sme atb zabrali . Od 6.12. problemy dcera az 16.12. Pl neúspešnej liecbe atb zinat ktore dala cielený vysledok spútum klebsiela. Rtg ze začínajúci Zapal pluc dcera strasne kaslala drhli ju nie a nie to vykašľať zlto az zelene kaslala az potom jej dala dalsie atb ciplofloxacin ze to bude aj ns tu klebsielu sj na mykoplazmy a zabralo od silvestra uz bolo dobre . A znovu jej to asi zacina zatekaju hlieny a uz kasel a raz uz vykašľala zlto zelene . Preto sa pytam na vaše priznaky ci aj vy ste toto vykašliavali 2 balenia ciplofloxacin ci bolo dost ? Js tiez problemy asi tie mykoplazmy hoci som bez kašľa ja, len zatekaju hlieny po zápale dutin a msm stážené dychanie taku tazobu na hrudníku . Dakujem vam
Za odpovede .
@tanika Ja som prave vobec nekaslala, len som bola slaba a mala som teplotu do 39, Po tyzdni teplota ustupila, na normal.36,5ale mna liecili antituberkulotikmi, tie pirule sa volali pas,12 rano , po ranajkach12 na obed po obede,.Za 5 tyzdnov vsetko preslo.Ale vtedy bola liecebna v Podunajskch Biskupiciach, to je za Bratislavou. Tam sa liecili vsetky organ napadnute tuberkulozou,Velmi stasne soms vyliecila,Vdaka, Bohu odvtedy som nebola na pluca alebo priedusky chora.Teraz sice chora som ale nieco ine,som v stadiu hladania dg,Boli ma podbrusko
@lexie36 prosim ťa a si mala rtg pluc? zápal pľúc ? Lebo mňa na rtg neposlali uz len podla výsledkov z krvi a ze mne mozu ribit problem v prínosových dutinách a trocha dom kaslala ozaj obcas .a ze ich mam od dcéry pred vianocami ona mala strašny kašel
Preto sa bojim ze som nieco neprechodila … a tak som si teraz sundmed 3 balenia nasadila … dcere dali 2 balenia ciplofloxacinu a ze stačí ….no uz mam pocit dva tyzdne zdravá a opäť kasel 😏
@tanika po vysetrenie obvodnou, ked som mala crp v hodnote 150 ma poslala na rtg. Tam sa to potvrdilo. Nasadila KLacid a Augumentin a po 2 tyzdnoch liecby som mala crp stale na hodnote 140. Poslali ma na pohotovost. Tam mi znova urobili rtg a dokonca aj ct s kontrastnou latkou aby sa vylucila plucna embolia, lebo z krvi boli vysoke zapalove parametre. Embolia nastatstie nebola, zmenili mi liecbu na Moloxin a vyborne zabral. Po 2 tyzndoch som sla na pneumologiu ale kontrolny rtg uz nie, nechcela som dalsi oziar. Postupne a pomaly sa davam dokopy, dlho som este kaslala a zadychavala sa. Ale zlepsuje sa to, teraz po cca 2 mesiacoch od liecby sa konecne citim relativne ok.
@lexie36 no ako to čítam hrozne, lebo mna toto vsetko tiez chytilo na sviatky lekári nerobili u nas u nas pohotovost ani crp ani ta neposlu na rtg ,no cele umelú moja obvodna dovolenka od 20.12. - 6.1. ( iba 31.12. Mala ona službu na celu myjavu takze tak.
Co som pocula vela ľudí my povedali ze ich akosi obvodný lekári zle diagnostikovali bud neskoro porobili odbery … a dopadli takto zo zapalmi pluc mykoplazmy , chlamýdie este ze vas takto riesili na urgentne. Zaujimave vy bez kašľa a teda tá teplota 39 . No ja cez cele sviatky chofila do lekarne kde robili crp z krvi mi vychadzalo max 12 a to len jeden inak hodnoty nizke a az v norme len mi to skákalo bez teploty vsetci ze viroza na pohotovosti . Ale teda vy ste mali k tej mycoplazmy urcite aj baktériu kedze to crp bolo vysoke bud z nosa alebo z hrdla či ?nenasli nic ?

Ano,ja po zapale pluc mi zostal nespecificky nalez ako 50 centovka vo vnutri hrudnika
mi az tak horeli pluca ako keby som bola v peci.Lieciela som sa na plucnom,ten hrudnik ma palil skoro 3/4 rok.Za 2 mesiace nalez na snomku uz nebolo vidno, Na plucnom mi davali antituberlika, preslo,