Problém s otvorením úst

cerez
24. feb 2013

Ahojte dievčatá. Mám problém s otvorením úst. Na pravej strane ma pobolieva a bolesť mi vystreľuje do ucha. Trvá to už 5 mesiacov. Bola som u svojho zubára a horko-ťažko som si vybojovala snímok. Bol presvedčený, že je kĺb poškodený. No zistil, že je v poriadku. Problém je aj v tom, že na pravej strane mám vyrastenú osmičku, ktorá je krivá a je mimo zuboradia smerom k lícu. Podľa vás, môže aj osmička spôsobiť takéto problémy? Má s tým nejaká z vás skúsenosti? Lebo doktor mi tvrdí, že v žiadnom prípade. Momentálne mi nasadil diazepem a veral. Ďakujem za vaše reakcie!

katkas1
24. feb 2013

ano moze, ja som mala presne to iste, velakrat som ani jest nemohla co som nedokazala otvorit usta a o tej bolesti ani nehovorim,dala som si ju vytrhnut a bol pokoj, ak ti to neche urobit tvoj zubar najdi si ineho a mas pokoj

cerez
autor
24. feb 2013

@katkas1 Som rada, že si mi to potvrdila, lebo si už u neho pripadám ako človek, ktorý si vymýšľa.

katkas1
24. feb 2013

@cerez ja som mala tiez taketo debilneho zubara, ktoreho som kvoli tomuto menila, stale mi tvrdil ze je vsetko ok a nakoniec som skoncila aj so zapalom okstnice a tie osmicky to uz nai nehovorim 😠

cerez
autor
24. feb 2013

5 mesiacov mi káže nahrievať si lampou, jesť kašovitú stravu, spať na chrbte bez vankúša. Teraz mi nasadil lieky, ale žiadna zmena. Už aj môj 17 mesačný syn je pevnejšiu stravu než ja. Zajtra mám ísť na kontrolu. Ak mi to nepomôže, chce ma poslať na stomatochirurgiu do Martina alebo Košíc. Ja som si ešte sama iniciatívne dohodla u jedného zubára vytrhnutie hornej osmičky na 5.4. Tak som zvedavá, čo to urobí.
@katkas1

cerez
autor
24. feb 2013

@katkas1 Zabudla som dodať, že nahrievanie mi robilo zle a stav sa zhoršoval.

soldi
24. feb 2013

@cerez este ma napadlo, nemoze to byt zapaleny nerv?

cerez
autor
24. feb 2013

@soldi Ale na snímku nevidel nič. Nevidel zápal, cystu, výrastky. Neviem či vidieť aj zápal nervu.

jajka78
24. feb 2013

@cerez ja mam taku istu skusenost.
8 von mne kor tvrdili doktori opak a ja som im neverila a boli to osmicky 2 dolne.
este mam horne komplikovane musim da von tiez posupne.
cize daj ju von

varticek
24. feb 2013

Určite to môže byť zubom. Ja som to tak mala už keď mi začínala len rásť, dala som ju vytrhnúť a bol pokoj.

dejna20
24. feb 2013

Tiez som to mala. Zubarka mi odporucila vytrhnut 8micku a je svaty pokoj.

amadora
24. feb 2013

@cerez ja som mala presne tento istý problém kvôli zubu múdrosti čo rástol do líca, tiež som nemohla ústa otvoriť, doktor mi ho chcel vytrhnúť hoci trčal len malinký kúsok z neho, ale kázal najprv vyplachovať harmančekom a mne to pomohlo 🙂

cerez
autor
24. feb 2013

@varticek
@dejna20 Tiež vám robila problém horná osmička?

dejna20
24. feb 2013

@cerez ano horna

simca06022011
24. feb 2013

Juuj, ja mam rok taketo problemy, chirurg tvrdil ze to nie z 8miciek aj ked zubarka moja poveala ze ano... no pojdem za inym urcite...

cerez
autor
24. feb 2013

@simca06022011 Tebe aspoň zubárka potvrdí, ale môj o tom nechce ani počuť. Že on to musí vedieť lepšie. 5 mesiacov mi tvrdí, že mám eliminovať stres. Momentálne som na materskej, a žeby to bolo až tak stresujúce sa nedá povedať. Spánok možno chýba, ale deň celkom nato všetko zvládam bravúrne a napriek bolesti aj pod maskou úsmevu. Keď mi to povedal na poslednej kontrole, mňa skoro porazilo. Povedala som mu, ako dlho mi toto ešte chce rozprávať? Tak mi nasadil lieky, ktoré po týždni zisťujem, že mi boli zbytočné. Ústa nejdem aj tak riadne otvoriť.

janinah
24. feb 2013

@cerez tú 8mičku si ešte nechaj a choď na stomatochirurgiu najprv,je tam na sánke klb,ktorý môže byť príčinou,zápal vylúčený?krv ok?či nevyšetroval ani krvný obraz a sedimku?

cerez
autor
24. feb 2013

@janinah Pred 4 mesiacmi som si sama zašla k obvodnému, jemu to bolo jedno. Zobral mi krv, ster z nosa, úst horko-ťažko, ale zobral, sedimku. Sedimentácia v poriadku, no zistili sa protilátky na mononukleózu, ktorú som prekonala dávnejšie. Nasadil atb, ale to pomohlo len na chvíľu.

varticek
24. feb 2013

áno, mne horná osmička

cerez
autor
25. feb 2013

@katkas1
@jajka78
@varticek
@dejna20
@janinah Tak dievčatá, dnes som bola u zubára a posiela ma do Košíc na stomatochirurgiu. Tvrdí, že je to vyskočený disk a chce to operačný zákrok. Tak som zvedavá, čo ma to vlastne čaká. Ďakujem vám za odpoveď!

simca06022011
25. feb 2013

@cerez no mne stomatochirurg dal lieky na "uvolnenie" - guajacuran a este anopyrin ;) a vraj ci neskripem zubami 🙂)) No daj vediet co ti zistia 🙂

miuska49
4. jún 2013

@cerez videla som, ze si pisala v inej diskusii niekedy v aprili, ze ta o mesiac caka operacia celustneho klbu, chcela som sa preto spytat, ci uz mas po nej a ako to dopadlo.
ja mam s celsutnym klbom problem uz niekolko rokov.

cerez
autor
5. jún 2013

@miuska49 2. 5. som bola na operácii v Košiciach a už je ako tak dobre. Bohužiaľ 3/4 roka s tým môj lekár moc neporiešil a žuvacie svaly sa mi zmrštili, tak sa učím nanovo zívať, otvárať ústa. Chce to čas. Ale z 2,5 cm už otvorím na 4. Určite to rieš, zákrok nie je pri vedomí, ale v úplnej anestéze. Injekciami sa vpicháva medzi čeľustný kĺb a dávkujú fyziologický roztok na rozpustenie vzrastov. Potom mechanicky napravia sánku do pôvodného stavu a po hodine od operácie sa musí každú hodinu po 15 min cvičiť sánkou. Po 4 dňoch sa ide domov.

miuska49
5. jún 2013

ja mam s tym problem uz par rokov, bolestive to nie je nastastie, akurat teda je to neprijemne, ked nemozem otvorit poriadne usta. Riesila som to s celustnou ortopedickou a nosim aj nakusnu dlahu na noc, ktora mi pomaha v tom, ze rano sa mi sanka nezasekne, operaciou sa to ze vraj riesi az v krajnom pripade.
aj ty si mala problem, ze sa ti sanka zasekavala? inak ze vraj vela ludi ma problem so sankou, len ja osobne nikoho nepoznam.

tesi ma, ze ti operacia pomohla a drzim palce, aby ta uz klb netrapil, a ta operacia kolko asi trvala, mala si po nej velke bolesti?

malinik22
16. júl 2018

ja mam tieš problem s rou pusou mam 8 čku som trochu natekla ale už mi ju maju vytrhnut ale nemožu lebo otvorit usta poriadne neviem a otvaraju mi ju na silu a strasne ma to boli ako to inak rozcvyčit ?