Problémy s členkom

lucsiac
9. nov 2020

Pred približne rokom a pol sa mi stal úraz. Pád zo schodov. V nemocníc v Skalici mi dali členok do sadry, pretoze som mala natiahnuté tie šľachy pri oblasti Achilovej šľachy. Stalo sa to približne na začiatku júla 2019. Do dvoch mesiacov som mala sadru dole no nemohla som absolútne chodiť (iba s barlami). Lekár v Senici mi povedal, že to je v poriadku a keďže sa blížil september, telocvik, čo znamenalo pre moju nohu nadmernú záťaž žiadala som od neho nejakú ospravedlneku, kvôli úrazu, aby som so nohu mohla poriadne rozcvicit. Hneď v prvý týždeň sme mali telesné aktivity a každý učiteľ, ktoré mu som povedala o mojom incidente to ignoroval. Prešiel rok a pol, na telocviku musím cvičiť bez obmedzení, pretože nemám papier od lekára. V nemenovanej nemocnici mi povedali, že sadry bola nasadená na nohu vpribližne 68 stupnovom uhle keď mala byť v 90 stupnovom. Pri dlhšom nejde či skákaní ma noha nesmierne bolí, no jediné riešenie je zlomiť si ju znova, aby mi dali dobre sadry a já som mohla normálne fungovať.
Otázka je, či by ste to podstúpili.

gemerka17
9. nov 2020

@lucsiac poradila by som sa s viacerými lekármi, najmä s tými ktorý majú atestaciu z odboru urazova chirurgia. Určite neodporúčam ortopéda - tie vedomosti sú nižšie, či chce alebo nie, je to tak. A ja viem o čom hovorím.

lucsiac
autor
9. nov 2020

@gemerka17 ďakujem. Už som sa snažila podplatiť kamarátov aby ma odniekiaľ zhodily,aby som si ten cl2nok opäť narazila pretože každý lekár mi povedal to isté. Máte to v poriadku a pri tom nemôžem ani behať a skákať, ale ďakujem za radu. Skúsim vymeniť lekárov zo Skalice a Senic3 za niečo lepsie

gemerka17
9. nov 2020

@lucsiac predpokladám, že máš za sebou vyšetrenia ako MR a tým že hovoríme o kostiach tak isto aj CT. V tvojim prípade to chce isto vyššiu odbornosť, tým že už to nie je úplne klasický bežný prípad. Nie je lekár ako lekár - sama viem, keďže riešim tiež extrémne vzácny úraz s nožkou. Skúsenosti mám na rozdávanie.

lucsiac
autor
26. dec 2020

@gemerka17 s lekárom som to riešila ani neviem koľko. Všetci hovoria, že ju mám rozcvicit no mňa zaujíma ako keď nemôžem zabehnúť ani desať metrov a zlozim sa na zem. Učitelia to.úplne ihnrouku hlavne naša twlocvikárka ktorá je na nevydržanie. A ochota v nemocnici v SE a v skalici stojí za.dve veci

gemerka17
27. dec 2020

@lucsiac zmeň lekára. Očividne na to tvoj terajší ošetrujúci lekár nemá. Lekára si môžeš vybrať akého chces, je slobodná voľba lekára. Máš všetky zobrazovacie metódy za sebou, MR a CT ?

lucsiac
autor
3. jan 2021

@gemerka17 CT áno, ale MR myslím, že ten lekár ani niečo také nespomínal

simca06022011
3. jan 2021

@lucsiac predpokladam, ze si este studentka, rodicia co na to? uz ta mali zobrat k lekarovi niekde inde. Samozrejme tu ti nik presne neporadi, pretoze tu neviem presne co ti je, co sa stalo, co sa liecilo... ak na kosti nemas nic (nemala si zlomeninu, pises ze si mala poskodene slachy), na CTcku a RTG by to vidno bolo, tak napady ako si zlomit nohu su zbytocne. A slachy sa liecia inak... Tebe treba ist s dospelym a k riadnemu lekarovi, urazovemu chirurgovi... inde. Mozno k nejakemu sportovemu lekarovi (citala som, niekde, mozno aj na MK, ako si jedna zienka riesila cez sportoveho lekara, tiez jej dlho nevedel nikto pomoct... ale nepamatam kde/co, davnejsie som to hladala).
Ja mam poraneni clenok, achilovku, pätu - jednak som si ho vyvrtla ked som spadla a este som aj skocila na nepripevnený prah a treslo mi to do paty, a rovnake veci ako ty popisujes, jedine co mi pomohlo su rehabilitacie, masaze, hlavne bazen a virivky s takym riadnym prudom vody, ze mi to tie slachy totalne uvolnilo, prekrvilo... raidne to ponatahovat a aj tak su dni ked proste ledva skocim na nohu. Do sadry mi to kvoli tomu nedavali. Achillovka sa nelieci v 90°, rpaveze na to aby sa dala do poriadku potrebuje aby ta pata bola zdvihnuta oproti zvysku nohy, ja som musela nosit take podlozky do topanky dost dlho, uplne som musela vymenit obuv, ziadne rovne topanocky, v teniskach idem po hodine chodze skolabovat, z turistiky som sa vracala s revom, dobreze nie stvornozky, ciez aj s tym som prestala. Skusali na mne ortopedii injekcie, inym vraj pomahaju...Je ale podstatne co vysetruju a co liecia... Ako mne povedali, ze lahsie sa vylieci zlomenina ako taketo urazy.
Daj sa vysetrit inde. Telocvik vies riesit s rodicmi a detskou lekarkou, nemusi to hned zakazat iba chirurg.

gemerka17
3. jan 2021

@lucsiac chyba ti základná vyšetrovacia metóda, najhlavnejšia a to magnetická rezonancia. CT a RTG ukážu len kosti (ak by to bola zlomenina), žiadne mäkké štruktúry ako šľachy či väzy. Tam máš problém a treba zistiť kde. Nutné zmeň lekára. Poraď sa s rodičmi a nech ťa vezmú inde. Trvaj čo najrýchlejšie na vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Výhľadaj úrazového chirurga (traumatologa), ortoped bude v tomto slabší.

an3ttt
23. sep 2021

@lucsiac ahoj prosím ťa ako si na tom teraz riešim to čo ty ďakujem za odpoveď