Problémy s cyklom. Môže to byť spôsobené potratom?

zuzana0612
23. mar 2009

čaute baby, potrebujem vedieť, koľko vam po potrate trvalo, kým nabehol znovu normálny cyklus. Ja som mala spontanny potrat v decembry a od vtedy nemám "normálny" svoj cyklus, ktorý som pred tým mala presný. Tento mesiac mi menštruácia mešká už 16 dní, robila som si už dva testy, boli negatívne. pred 10 dňami som mala bolesti, ako keď mám mať menštruáciu, ale nič z toho nebolo. Neviem, či mám ísť už k lekárovi, či je toto normálne, a keby sa to upraví. Pomôžte mi niekto, lebo už neviem, čo si mám myslieť a čo mám robiť.

fyalynka
23. mar 2009

ahoj zuzana, ja som ms po potrate dostala po 4tt, a to som musela absolvovat kyret ☹ Odvtedy mam
ms skoro na cas, + - 2 dni 😉 Takze na tvojom mieste by som zasla k dr. ked to uz trva 16 dni a mala
si aj bolesti. Mozno pojde o nejaku horm.poruchu...nikdy nemozes vediet co sa deje, tak radsej chod!
Drzim palce 😉

zuzana0612
autor
23. mar 2009

Ahoj fyalynka, ja som kyret nemala. ale z mesiaca na mesiac je to horšie s tým meškaním. veľmi sa mi k dr. nechce. ale asi tam radšej zájdem.

ixi
23. mar 2009

ja som po kyrete dostala za 6 tyzdnov a potom dalsiu za 28 dni az cudne lebo ja mavam tak kazd.33 dni takze radsej chod

fyalynka
23. mar 2009

no ked sa ti horsi z mesiaca na mesiac tak sa to same len tak neupravi 😒 asi bude tomu treba pomoct!
Musis sa premoct a ist k Dr., ved to robime pre seba a pre nadejne miminko 😉

zuzana0612
autor
23. mar 2009

Ja viem, že by som tam mala ísť, ale v decembry pred potratom bolo všetko v poriadku, nič mi nebolo, cítila som sa super. a potom som išla k lekárovi, ktorý mi urobil sono a zistil dutinku. Lenže to sono bolo veľmi nepríjemné a začala ma po ňom veľmi bolieť hlava, to trvalo dva dni. Neskutočná bolesť. A o tri dni som začala krvácať.... Nikto samozrejme nevie, prečo sa to stane, prečo príde k tomu potratu... Ale počula som názory, že to môže byť spôsobené aj tým sonom. Takže teraz aj ked viem, že by som mala ísť k lekárovi, tak mám z toho veľmi zlý pocit. Ktorý sa mi akosi nedarí prekonať. Ale ako to tak pozorujem, tak všetky ste mali potom cyklus "v poriadku", takže to normálne nebude. Tak tam budem musieť ísť.

zuzana0612
autor
23. mar 2009

Fyalynka, máš pravdu. Ešte tento týždeň pôjdem k tomu lekárovi. Asi sa mi tam nechce, lebo viem, že to v poriadku nie je a bojím sa toho, čo mi lekár povie. ☹

vika34
23. mar 2009

zuzana ,koľko si krvácala v tom decembri ,ked si potratila?Mne ked sa to stalo,dr.povedal,že ked budem krvácať viac ako 5 dní a dlhodobo špiniť ,tak musím prísť.kED SI NEBOLA NA KYRETE MENZES BY SI MALA DOSTAť NORMáLNE,iba po vyčistení,by mal byť posunutý cyklus na 4-6tt.Ak mávaš aj bolesti mala by si tam ísť čo najskôr,treba premôcť strach ,aby sa niečo nezanedbalo

zuzana0612
autor
24. mar 2009

Vika34, v decembri som krvacala asi 8 dní. Špinenie som už potom nemala. Január bol ešte ako tak v pohode, posunulo sa mi to asi tak o 2-3 dni. Február bol horší, lebo som krvacala 10 dní. Prvých 5 dní normálne a potom ďalších 5 silnejšie.

fyalynka
24. mar 2009

zuzi, v ktorom tt si potratila? 😕 Lekar ta skontroloval, naozaj nebolo potrebne cistienie?
Inak ak si myslis, ze ti lekar urobil sono neodborne a nechces k nemu chodit, tak mozno ti pomoze
prekonat strach, ked ho zmenis...

zuzana0612
autor
24. mar 2009

Bol to štvrtý tt. Robil mi vyšetrenie a povedal, že je to v poriadku a čistenie robiť nebude, iba ak by krvacanie trvalo veľmi dlho. No a keď som potom bola na kontrole, tak mi povedal, že sa mi maternica pekne vyčistila. Nikdy som s ním problémy nemala, práveže mi pomohol. Bola som s ním spokojná. Skôr by som povedala, že to robí psychika a to, že človek sa stále pýta, že prečo sa mu to stalo a čo bolo zle. A potom niekto povie, že to mohlo aj to sono spôsobiť.... Ja vinu nehádzem na neho. Len mám teraz pocit, ktorý ani neviem poviadne definovať. Možno je to opatrnosť alebo čo ja viem čo. Ale ako si tak čítam názory vás všetkých, tak vidím, že nikto podobré problémy po potrate nemal, takže sa budem musieť prekonať a ísť k tomu lekárovi.

fyalynka
24. mar 2009

no ked to bol 4tt tak by to malo byt, vtedy vacsinou nebyva potrebne cistenie. Telo to zvladne samo.
Asi to bude tym ako pises, mas strach z lekara a dalsich vysetreni, to je pochopitelne. Ale musis sa
prekonat, je to pre tvoje dobro, aby ste sa znova mohli aj snazilkovat na mimi 😉 Neboj vsetko bude ok,
chce to len cas, vela sily a pozitivnej energie 😉 Hlavne chod k Dr., my to nevyriesime...

zuzana0612
autor
24. mar 2009

My to určite nevyriešime. Ale som rada za vaše názory a info. Určite pôjdem k lekárovi. Pretože už by som túto situáciu potrebovala vyriešiť. Sila a pozitívna enegria by sa zišli. Našťasti mám oporu v partnerovi. Ale človek sa občas pochybnostiam neubráni.

fyalynka
24. mar 2009

zuzi, hlavne si nerob sama zavery a nedavaj diagnozy, to ta bude este viac depkovat 😒 Uvidis co povie Dr.
a budes mudrejsia. Cim skor pojdes, tym skor sa problem zacne riesit 😉 ....vlastna skusenost 😉

zuzana0612
autor
24. mar 2009

vlastné skúsenosti majú vždy najväčšiu váhu. lebo človek kým nezažije tak poriadne nevie. tiež som si vždy hovorila, že lutujem tie baby čo potratia, ale až ked sa to stalo nám, tak som pochopila, čo to je. už som volala lekárovi, aby ma sestrička objednala. ale má voľné až v apríli. takže si tam budem musieť ísť vystáť asi radu s časenkou, lebo inak by som sa tam dostala až o také 2 týždne a to nechcem riskovať.

fyalynka
24. mar 2009

presne ako hovoris, kym clovek nezazije, nevie co to obnasa ☹
ale zoberies si volno z prace a pockas, kupis si nejaky casopis, budes citat a nejako to
vydrzis to cakanie 😉

zuzana0612
autor
24. mar 2009

nič iné mi nezostáva. takže idem povybavovať ešte v práci čo najsúrnejšie veci, aby som tam mohla zajtra zabehnúť.

fyalynka
24. mar 2009

budem ti drzat paste 😉 potom daj vediet 😉

zuzana0612
autor
24. mar 2009

ďakujem. jasné, ozvem sa. lekára mám inak kúsok od zamestnania, takže možno zajtra ešte aj do práce skočim.Vezmem časenku a pôjdem do práce, aby mi čas rýchlejšie ubehol a nemusela som rozmýšľať nad tým, čo ma čaká.