icon

Problémy s dýchaním po Covid-19

mimamik
26. apr 2021

Ahojte idem si k Vám po radu 🙂 Prekonala som Covid, pozitívny test som mala pred 4 týždňami od prvých príznakov je to už 5 tyzdnov.....Röntgenové vyšetrenie ukázalo regresiu nálezu v plnom rozsahu (mala som začínajúci zapal pluc) a krvný obraz bol upne ok co sa týka zápalových parametrov aj ddimerov(zrazanlivost krvi)....Problém je ze sa mi akosi zle dycha, mam pocit ze sa neviem zhlboka nadýchnuť, saturaciu si meriam doma a mam 98-99%. Včera ma.chytila taka panika ze som letela na urgentne znova mi vzali krv a poslali ma domov....No ja mam stále pocit ze na liekoch (atb+kortikoidy) to bolo oveľa lepšie....Už neviem ako si mam pomôcť, zažili ste niektorá podobne stavy ak áno ako dlho to u vás trvalo?lieky mi už nechcú predpísať a ja neviem co robiť.

kristin3558
26. apr 2021

@mimamik ak chces mohla by som ti poradit napis spravu

mimamik
autor
Autor odpoveď zmazal
hadecka39
26. apr 2021

Nechcem byť zlá na teba ale nemáš to len tak v hlave nastavené???

babatkoo
26. apr 2021

@hadecka39 presne mi napadlo to iste. Stav uzkosti

vikybotka
26. apr 2021

Nie nie je to stav úzkosti ja som tri mesiace po covid a často cítim ťažšie dýchanie alebo až take pískanie v plucach

mimamik
autor
26. apr 2021

@vikybotka ja skôr zase plytké dýchanie a nemožnosť sa zhlboka nadýchnuť, ano tiež ma napadlo ci ti nie je v hlave ale pred covidom som tieto problémy nemala

angel993
26. apr 2021

@mimamik je to normálny stav po prekonaní choroby, mojej mamine trvalo cca 3 mesiace, kým sa to upravilo. Brat to mal len mesiac.

mimamik
autor
Autor odpoveď zmazal
angel993
26. apr 2021

@mimamik bola si na pľúcnom? Mamina pochodila všetky vyšetrenia a všetko bolo v poriadku. Dokonca jej to ani pľúca nezasiahlo. Vraj čím vyšší vek tak tým dlhšie zotavenie. Mamina má 55, brat 32 a sestra 26, všetci mali dosť ťažký priebeh a sestra už 2 týždňoch bola fit. Mamine odporúčali prechádzky, najprv pomaly a krátke a postupne pridávať. Ešte nie je úplne fit, ale už nechytá po dychu keď vyjde po schodoch.

mimamik
autor
26. apr 2021

@angel993 tiež mi odporúčajú prechádzky aj sa snažím ale niekedy ma taka prechádzka pekne odrovna ale cca 2 km prejdem denne....na pľúcne idem o tyzden tak som veľmi zvedava...covid vraj zasahuje hlavne vystielku ciev v organizme ako aj v pľúcach...a tieto zmeny sú viditeľné len na CT angiografe....čiže kopec ludi aj niečím prešli ale.o tom nevedia lebo však CT sa nerobí len tak každému pozitívnemu s príznakmi.

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
romanka_369
26. apr 2021

@mimamik prosim Vas chcem sa spytat..na plucne Vas lekar poslal automaticky po prekonani ?dakujem

mimamik
autor
26. apr 2021

@romanka_369 nie ale vyžiadala som si to na základe môjho priebehu...

romanka_369
27. apr 2021

@mimamik dakujem

tanika
25. júl 2021

@tequelinka ahoj poprosím ta som tersz 2 mesiace po covide a nad pravdu , horšie , a horšie ako keby infakt. stavy , na hrudníku ako keby slon sedel a neviem sa z plných pluc nadýchnuť , každú zmenu počasia cítim , a ked sa tlak mení no celé zle . Otaj mám ako keby mravce v nohách , srdce tep vysi beriem lieky . Tersz som zacala chodiť po lekároch , plucne nám o .k kardio tiež , ja sa normálne bojim čo bude a ako a z toho dostanem 😏

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
tanika
29. júl 2021

@tequelinka to snáď nie aký si mala príbeh ? Zapal pluc a čo ti ostalo po covide . Ozaj nemám opuchnuté nohy a take Mravcenie v nich ? Večer po práci napíšem viac . Dom ešte v práci .

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
tanika
31. júl 2021

@tequelinka prosim ta čo zistili po covide , vyšetrenia čo ukázali ? čo ti ostalo ? Problémy ....ja som ako vymenená iný človek .