icon

Problémy so spánkom a búšením srdca

bibimatusova
16. sep 2025

Ahojte, potrebujem radu a podporu.

Mám problém so spánkom a telom, ktorý ma veľmi znepokojuje. Keď sa snažím zaspať, cítim:
• Miknutie alebo zášklby tela, ako keby sa mi srdce na chvíľu zastavilo,
• Silné búšenie srdca,
• Tŕpnutie tela a hlavy,
• Pocit tlaku v hlave, ktorý sa zhoršuje pri chôdzi,
• Niekedy rozmazané alebo slabšie videnie.

Čo som už mala vyšetrené:
• Pred rokom kompletné vyšetrenia srdca – EKG, echo a Holter – všetko v poriadku,
• Niekoľkokrát mi brali krv,
• Röntgen hlavy, hrudníka a pľúc,
• Odbery moču a stolice – všetko v poriadku,
• Vylúčené vážne choroby.

Chcem poradiť: či sa vám niečo podobné stalo, čo vám pomohlo zaspať, upokojiť telo a zvládať tieto nepríjemné pocity. (Ps bola som na dovolenke v Turecku pred 5 dňami som prišla s tým že som tam ostala aj chorá veľmi nádcha horúčka zle dýchanie kvôli astme) mohlo by to byť spojené niečo aj s tým?…

Ďakujem veľmi pekne za akúkoľvek radu ❤️

bibimatusova
autor
17. sep 2025

@bibimatusova omylom som to dala do zlej diskusie ospravedlňujem sa

billy_jean
17. sep 2025

Potrebuješ skľudniť nervový systém. Mineralogram si mala urobený? Draslík a magnézium? Ja by som odporúčala niečo na regeneráciu nervových zakončení - Milgamma N, Revitanerv strong apd. A potom pred spaním jedno vrecúško Magnosolv. Testy na tetaniu boli robené?

anonym_ca7b0e
17. sep 2025

@bibimatusova tiež ma napadla tetania

bibimatusova
autor
17. sep 2025
@billy_jean

Potrebuješ skľudniť nervový systém. Mineralogram si mala urobený? Draslík a magnézium? Ja by som odporúčala niečo na regeneráciu nervových zakončení - Milgamma N, Revitanerv strong apd. A potom pred spaním jedno vrecúško Magnosolv. Testy na tetaniu boli robené?

@billy_jean ano boli robené nič sa nezistilo. Naozaj mám že všetky vyšetrenia aké môžu existovať… ja mám naozaj strach že ja omdliem alebo niečo deje sa mi vždy iba keď mám polospanok. Cez deň nič

billy_jean
17. sep 2025
@bibimatusova

@billy_jean ano boli robené nič sa nezistilo. Naozaj mám že všetky vyšetrenia aké môžu existovať… ja mám naozaj strach že ja omdliem alebo niečo deje sa mi vždy iba keď mám polospanok. Cez deň nič

@bibimatusova je to typický príznak tetánie, skús to magnézko, mohlo by pomôcť.

fion22
17. sep 2025

@bibimatusova draslík máš aké hodnoty? niečo podobné som mala ja, aj keď hodnoty boli ešte v norme, ale na hrane...skončila som v nemocnici...možno máš tiež nedostatok draslíka...skús pozrieť

billy_jean
17. sep 2025
@fion22

@bibimatusova draslík máš aké hodnoty? niečo podobné som mala ja, aj keď hodnoty boli ešte v norme, ale na hrane...skončila som v nemocnici...možno máš tiež nedostatok draslíka...skús pozrieť

@fion22 btw, ja beriem draslík 300 mg denne. Kvôli srdiečku, preto som sa jej pýtala na mineralogram. Tvrdí, že ho má OK. Brala som aj Kaldyum - 600 mg denne.

pompovadalibor
17. sep 2025
@billy_jean

@fion22 btw, ja beriem draslík 300 mg denne. Kvôli srdiečku, preto som sa jej pýtala na mineralogram. Tvrdí, že ho má OK. Brala som aj Kaldyum - 600 mg denne.

@billy_jean ja som tak isto brala tie tabletky tieš mam búšenie aj visoky tep