Psychiatrické lieky a arogancia

19. mar 2021

Ahojte, mozu psychiatricke lieky na depresiu zmenit osobnost cloveka? Predtym bol dotycny v tazkej depresii +panicka pprucha osobnosti. Rozmyslal nad samovrazdou doma bol despoticky krical, ale vedel aj prejavit city blizkym, povedat ze ich ma rad ked mal svetle chvilky. Potom zacal brat psychiatricke lieky( neviem presne ake) a je arogantny, sebecky, ide si tvrdo za svojim. Blizkym hovori ze ich nenavidi. Ale ak sa ho pytaju ako sa citi tak ze dobre, ze konecne je stastny. Tak sa zamyslam ze ci to mozu sposobovat lieky. Je to clovek z rodiny a vzdy som ho poznala ako depresivneho ale taky dobrak len v depke.

opica_skorica
19. mar 2021

Ak ma po 50ke, tak to vobec nemusi byt liekmi.

opica_skorica
19. mar 2021

Ak ma po 50ke, tak to vobec nemusi byt liekmi.

autor
19. mar 2021

@opica_skorica nema po 50tke je do 40tky

3009
20. mar 2021

To je blbosť, aby ad ovplyvnili osobnosť, že z dobráčiska sa stal nejaky agresívny človek. To je povaha, alebo teraz to je jeho pravá tvár.

opica_skorica
20. mar 2021

@3009 presne toto som myslela aj ja.

keira13
20. mar 2021

Ad nemenia osobnost tu nezmeni liek ... tu sa zmenil pohlad danej osoby asi na svet pred tym bol dobrak a nebolo mu dobre teraz je skorej ze uz na seba mysli a je mu lepsie dr radia ze treba viac mysliet na seba ... nevidim natom nic zle pan asi prechadza zmenou kazdy je nejaky hlavne ze uz nechce sa zabit hlavne ze je mu teraz dobre treba sa viac tolerovat 🙂 ad doplnaju dane latky do mozgu serotonin napr hormon stastia a dalsie nemenia osobnost

meluela
20. mar 2021

Ono tam moze byt aj nejaka porucha osobnosti na pozadi, depresia bola mozno dosledkom toho primarneho problemu, ktovie. Da sa s tym pracovat v terapii, ale to by ho musel psychiater spravne diagnostikovat o co ide a potom dlhodoba terapia + jeho snaha pracovat na sebe. To, ze hovori blizkym ze ich nenavidi je divne, mozno by o tom mal vediet jeho dr.

0silvia0
20. mar 2021

@opica_skorica preco prave 50ka?

opica_skorica
20. mar 2021

@0silvia0 mam osobnu skusenost, kde sa chlap po 50ke zmenil na nepoznanie. Agresivny tvor. A predtym akoby depresivne nalady.

maria1989
20. mar 2021

@opica_skorica to vo všeobecnosti čím sú chlapi starší, tým sú protivnejší. Možno to len ja pozorujem - ak stratí záujem o ženy aj o koníčky, je z neho mrzutý starý pán. Nemá už prečo sa snažiť.

autor
20. mar 2021

zeny, dakujem, ono nie ze je mrzuty, ale doslova arogantny, egocentricky, a take manipulativne tahy ma. Predtym sa stiahol a mal depresiu a ked vyliezol z izby vedel povedat detom ze ich ma rad,alebo zene a pod. Teraz sa hasteri kvoli kazdej kravine, nemornalne hadky niekolkodenne kvoli tomu co nakupit, co varit . Predtym toto neriesil. Neviem, aky bol predtym jeho zena ho poznala v depresii len a liecit sa zacal az teraz ked uz to bolo neunosne

autor
20. mar 2021

a tiež si myslim ze toto je jeho prava tvar, ze preto bol aj dlho dlho slobodny, nema žiadnych kamaratov . Lieky podla mna dokazu stabilizovat n aladu aby nevidel vsetko cierno ale take manipulativne spravanie a arogantne asi by navodit nedokazali. No tazko povedat.Preto sa pytam ci nahodou nema niekto skusenost

opica_skorica
20. mar 2021

@maria1989 hej, kazdy druhy stary je frflavy, ale
Tu ide o to, ze sa akoby naplno prejavila jeho ozajstna povaha (agresia,...) alebo mu preplo.

opica_skorica
20. mar 2021

Zial niekedy vidime iba cast povahy a potom sa daco stane a prepukne v plnej sile.
Ja som nemala silu branit sa pred sto kilovym agresivnym chlapom.
Volila som útek.
A dobre som spravila. Oslobodila som sa.