Rady na úľavu od bolesti bedrového kĺbu
Ahoj. Poraďte prosím niečo bud mast alebo čokoľvek na bolesti bedroveho klbu. Mam ho zničení a na operáciu budem čakať 2 roky. Tie bolesti sú také ze raz za mesiac sa objavia naozaj neznesiteľné kedy nemôžem spať a ani poriadne behať.
vozik
@martinmmartin nie som tak zle natom. Len keď dostanem tie bolesti..
@anonym_autor algesal masť
Flector prášok rozpustný vo vode mne pomáha.
Hilterapia, cvičenia, kolagen, liečba krvnou plazmou. Je veľa veci čo mozes spraviť, dva roky je dlhá doba a dovtedy to treba nejako prežiť.
Mne najlepsie od bolesti zabera Brufen. Je aj 500vka, ak by 400 nestacila. Fakt ale zalezi, ako velmi silna ta bolest je.
ja chodím na hyaluron do klbu a ešte na nejaké také proti bolesti, neviem čo to je... tvoj ortoped ti to neponúkol?
ja chodím na hyaluron do klbu a ešte na nejaké také proti bolesti, neviem čo to je... tvoj ortoped ti to neponúkol?
@biba_18 nie vôbec nič také
Od bolesti mi od včera už nič nepomohlo.
Preco az o 2 roky operacia?
@namornicka lebo také máme zdravotníctvo ...
@anonym_autor tak sa ho skús opýtať. nie je to preplácané poisťovňou, ale mne to pomáha ...
@anonym_autor Ked len raz za mesiac, tak nieco robis, co ti tie bolesti vyprovokuje. Co takeho robis, nebehas ty nahodou?
Ak je to po namahe, tak obmedzit.
Inak ak to je z nervu, alebo svalov, tak jemny sport a strecing a masaz ti pomoze.
Dolezite je udrziavat svalstvo okolo pevne az do operacie, aby sa ti potom lahsie rehabilitovalo, takze zajdi aj za fyzioterapeutom a zacni cvicit.
@veselo_neveselo tak ti poviem - vie to prísť úplne samé bez zjavnej vonkajšej príčiny - lebo príčinou môže byť veľké zaťaženie, žiadne zaťaženie, zlá poloha pri spánku, zmena hormónov - príčin je milion ...
@anonym_autor moja znama mala čakať 3roky a bach do toho korona takže zas ďaľšie čakanie.Až dostala info že v Leviciach to ide rýchlo : do týždňa konzultácia do 1mesiaca zoperovaná.Skúste si tam zavolať🤗
🍏 Ak máš nadváhu - treba schudnúť. Behať s takýmto "postihnutým " kĺbom je nerozumné... Provokuješ takým počínaním aj bolesti, aj zhoršenie stavu. Ľahké zdravotné - rehabilitačné cvičenie je potrebné. Tiež rehabilitačné procedúry. Dôležitý je kľudový režim pre dolné končatiny. Ortopéd, ktorý pozná tvoj zdravotný problém ti odporučí čím natierať + kĺbovú výživu + lieky proti bolesti - takto ako kombinácia to zaberie najskôr . Podľa mojich skúseností veľmi masti, mazadlá len tak sólo veľmi nezaberajú, a v takom pokročilom štádiu ako si ...
@anonym_autor ak máš nadváhu - schudnúť, fyzioterapeut, cvičiť - pilates samozrejme s inštruktorom.
@namornicka taka je čakacia doba.
@anonym_autor fyzioterapia, strecovanie a posilňovanie, kamarat s poškodením kĺbu 3 začal cvicit, posielali ho tiež na vymenu v 35 rokoch a už funguje bez bolesti. Prvé vysledky prídu po cca mesiaci
@anonym_autor Ked len raz za mesiac, tak nieco robis, co ti tie bolesti vyprovokuje. Co takeho robis, nebehas ty nahodou?
Ak je to po namahe, tak obmedzit.
Inak ak to je z nervu, alebo svalov, tak jemny sport a strecing a masaz ti pomoze.
Dolezite je udrziavat svalstvo okolo pevne az do operacie, aby sa ti potom lahsie rehabilitovalo, takze zajdi aj za fyzioterapeutom a zacni cvicit.
@veselo_neveselo akože ta noha boli stále ale nie sú to sialene bolesti. Raz za mesiac vyvrsia do neznesiteľných. Nesportujem to sa nedá. Pohyb mam za deň akurat. Nepremaham nohu

vozik