Rady na zmiernenie bolesti krčnej chrbtice a ruky
Ahojte ,potrebujem radu ,či s tým niekto má skúsenosti. Pre 5 rokmi som mala na MR nález na krčnej chrbtici,ale vraj nebol na operáciu. Posledne 2 mesiace sa môj zdravotný stav zhoršil,bolesti krčnej,hrudnej. Vybrala som lieky, rehabilitácie, infúzie,biodermalne nite. Po rehabilitáciach som dostala silné bolesti ,ktoré mi vystreluju do pravej ruky. Už sú také silné,že sa v noci budím na bolesti,cez deň si musím nájsť polohu ako si ruku uložím.. Mám predpísaný tramadol a doretu,ale ani to mi nejak nezaberá. Mr mám až v decembri. A ešte občas mám aj takú tlmenu bolesť aj na hrudi.Vie mi niekto poradiť, pomôcť,čo by som ešte mohla skúsiť,aby som tu bolesť trochu utlmila? Ďakujem
@dadika41mozno by stalo za pokus aplikovať náplaste Flektor alebo masť doTERRA.V kombinácii s liekmi od lekára by mohli zmierniť bolesti na únosnú mieru
@dadika41 najdite si spickoveho sukromneho fyzioterapeuta ak si to mozete dovolit. Pri naleze na krcnej chrbtici treba zvacsa cvicit kazdy den do konca zivota (vlastna skusenost).
@kacena4 žiadanku už mám,idem 8.12. Čakám už 3 mesiace,strašne dlho trvá objednanie.
@dadika41 Ak sa ti da, skus si najst ,na priamu platbu,,aby si mala co najskor urcenu dg,Toto tuto bolest strasnu poznam (le ja bolesti podbruska ) ale mne este nastasie ten opiat pomaha..+ k tomu neurol na ukludnenie..Aj mna najviac boli v noci ,bolesti ma zobudia.Co beriem ja,ten opiat ti napisem do IP,,
@kacena4 - kamoska s prasknutou platnickou cvici kazdy den, aby sa vyhla operacii. Uz niekolko rokov vdaka tomu moze plnohodnotne fungovat. Samozrejme, kazdy clovek aj nalez je iny a to co funguje u jedneho nemusi u druheho. Statisticky vzato, pri problemoch s chrbticou treba cvicit dlhodobo.
@kacena4 - kamoska s prasknutou platnickou cvici kazdy den, aby sa vyhla operacii. Uz niekolko rokov vdaka tomu moze plnohodnotne fungovat. Samozrejme, kazdy clovek aj nalez je iny a to co funguje u jedneho nemusi u druheho. Statisticky vzato, pri problemoch s chrbticou treba cvicit dlhodobo.
@anonym_412aad no je rozdiel vytecena platnicka ak tlaci na miechu a netlaci na miechu. ak tlaci trpnu ruky nohy... tam treba zakrok ziadne cvicenie nepomoze. a neverim ze funguje plnohodnotne s vytecenou platnickou... tiez som tak a po 5 rokoch nefungovania som isla na operaciu lebo bolesti boli neznesitelne
@kacena4 verit nemusite, ale tak to má.
toto je neskutocne, ze ozaj je cloveku zle, ale na to vysetrenie musi cakat strasne dlho. ze uz davno by sa dalo mozno pomoct, aby to bolo lepsie, ale nie... skoda slov. no ale co sa tyka tej bolesti, tak ja mam skusenost, ze mne najlepsie zabera cetalgen. ak je to nejaka silna, vyrazna bolest, tak kludne dve tabletky naraz sa mozu dat.

treba mri ci sa nieco nezhorsilo, nech to da dr ziadanju a kym tam pojdes mozes skusit vybavit mri drzim palceky. urychlit sa to da hospitalizáciou cez obvodaka