icon

Rady po operácii slepého čreva

ninaninka
29. apr 2025

Dobrý večer,momentalne som po operácii slepého čreva mám 23 rokov operácia prebehla laparoskopicky,neviete ako dlho si ma tu ponechajú aspon približne ak máte s tým skúsenosti,a potom čo sa týka stravy,lebo som čítala konkretne na tejto stránke že vam odporučili diétu ale nevedeli ste ktorá to je presne alebo konkrétne jedlá,ja by som si hlavne potrebovala udržať váhu lebo keby schudnem čo dva tri kila už by som mala podvíživu,niečo približne čo by som si mohla uvariť cez takú diétu moc sa tomu nerozumiem ak ma chápete a nema mi kto poradiť. Niečo na udržanie váhy.

kacena4
29. apr 2025

kazdy pooperacny stav si vyzaduje inu dobu hospitalizacie, toto ti najlepsie povie lekar. co sa tyka diety nie je to dieta na znizenie hmotnosti ale casto ide o setriacu t.j. ziadne tazke a masne jedla, nafukovacie ktore ti mozu sposobit problem kym sa nezahoji rada nie len vonkajsia ale aj na cereve. takze neboj nebudes o hlade

yelena159
29. apr 2025
@kacena4

kazdy pooperacny stav si vyzaduje inu dobu hospitalizacie, toto ti najlepsie povie lekar. co sa tyka diety nie je to dieta na znizenie hmotnosti ale casto ide o setriacu t.j. ziadne tazke a masne jedla, nafukovacie ktore ti mozu sposobit problem kym sa nezahoji rada nie len vonkajsia ale aj na cereve. takze neboj nebudes o hlade

@kacena4 Ty vole si pamätám že keď som bola operovaná na slepé črevo v ôsmich rokoch, tak mi každý prinášal sladkosti do nemocnice. Mala som ich v skrinke a túžobne na nich pozerala.

ninaninka
autor
29. apr 2025
@yelena159

@kacena4 Ty vole si pamätám že keď som bola operovaná na slepé črevo v ôsmich rokoch, tak mi každý prinášal sladkosti do nemocnice. Mala som ich v skrinke a túžobne na nich pozerala.

@yelena159 hahaha bodaj by

xsuzannex
29. apr 2025

Operovali ma minuly tyzden..bola som tam tri dni, dve noci.. vraveli ze to s dietou nemusim prehanat,len nejest nic co nafukuje, ziadne supky z ovocia ani jadierkove "veci"..

ninaninka
autor
29. apr 2025
@xsuzannex

Operovali ma minuly tyzden..bola som tam tri dni, dve noci.. vraveli ze to s dietou nemusim prehanat,len nejest nic co nafukuje, ziadne supky z ovocia ani jadierkove "veci"..

@xsuzannex áno rozumiem a dáke bolesti alebo ťažkosti ste nepostrehli od vtedy ?

xsuzannex
29. apr 2025
@ninaninka

@xsuzannex áno rozumiem a dáke bolesti alebo ťažkosti ste nepostrehli od vtedy ?

@ninaninka nie. Ako som prisla domov, nic mi nie je 🙂

euka210
29. apr 2025

@ninaninka syn bol v 7r, boli sme tam asi 4 dni. Strava...najprv taka kasovitejsia, nic vyprazane, mastne a pod. Bolo to pred Velkou nocou, na Velku noc mohol jest v pohode vserko.

isis234
29. apr 2025
@ninaninka

@ninaninka stravu ti povedia i v nemocnici, čo nemôžeš jesť... ako i písali vyššie. . hlavne sa šetriť, nešportovať, kým sa rana zahojí.

levantinka
29. apr 2025

Mne vyberali slepak pri gynekologickej operacii a o diete nepadlo ani slovo. Avsak ja jem iba zdravu stravu, takze som nemala problem. Radsej sa opytaj doktora.

ninaninka
autor
30. apr 2025

No tak mna už pustili á povedali iba držať diétu nič viac k tomu divila som sa kedze hned po operácii 12 hodin na raňajky som dostala dve lekvarove žemle a jogurt na obed hned cestoviny s mletým mäsom.. aj som to googlila a všade niečo ine čo sa môže a nemôže jesť

xsuzannex
30. apr 2025
@ninaninka

No tak mna už pustili á povedali iba držať diétu nič viac k tomu divila som sa kedze hned po operácii 12 hodin na raňajky som dostala dve lekvarove žemle a jogurt na obed hned cestoviny s mletým mäsom.. aj som to googlila a všade niečo ine čo sa môže a nemôže jesť

@ninaninka fuha tak mne dali len polievku a na ranajky jogurt. Mrela som tam hladom 🤣

slavkakni
31. aug 2025
@ninaninka

@ninaninka ninaninka Fúha, moja svokra ( 82) bola včera popoludní operovaná laparoskopicky v NR a dnes jej ešte nedávali ani vodu piť, mohla si len ústa ovlažovať, neviem či z dôvodu veku, alebo prečo, chúďa už cez 2 dni nič nepila, lebo aj operáciu jej odložili takmer o deň ( operovali ju až takmer 24 h po prijatí)...zvláštne..