Rakovina prsníka - rady, tipy

stanuska333
12. mar 2015

Prosím Vás, nemáte náhodou nejaké rady a tipy pri diagnostikovaní rakoviny prsníka? ako sa dať čo najskôr dokopy, čo pomáha a celkovo ako asi liečba prebieha? ďakujem pekne

radopp
12. mar 2015

@stanuska333 Dôležité je zistiť čo zapríčinilo rakovinu a potom sa dá ľahko liečiť neškodnými liekmi. A či je to vôbec rakovina. Doktori to nezisťujú, len surovo odrežú (časť) prsníka, prípadne pichajú žieravinu do žili (chemoterapia) alebo opekajú človeka (ožarovanie). Ak chceš serióznu pomoc, tak ti poradí obyčajný človek čo tomu rozumie.

stanuska333
autor
12. mar 2015

No ona to už je diagnostikovane, a maju odrezať, presne ako vraviš časť. Preto sa pýtam či nieje aj iná možnosť.

radopp
12. mar 2015

@stanuska333 Je. Zistiť dôvod a potom vyliečiť presnými liekmi. Takto cez internet sa dá len formou otázok. Napríklad či nemáš amalgámy v zuboch. ... Koľko ti dali času?

zuzka6542
12. mar 2015

@stanuska333 je aj ina moznost a to odrezanie celeho prsnika ....v provom pripade sa vyreze len ten nador a lymfaticke uzliny sa vyberu

stanuska333
autor
12. mar 2015

@zuzka6542 Takto to aj idú riešiť, či sa to neťahá aj niekde inde a bude nasadena aj chemo a tej sa bojim najviac :(

radopp
12. mar 2015

limfatické uzliny sú niečo ako obličky, treba ich zachrániť, tiež som mal takú veľkú uzlinu ale rezať som sa nedal, aj keď sa doktorka tvárila že je to samozrejmosť, rutina a jediná možnosť

mima4
12. mar 2015

@radopp
aspon tu nezavadzaj!!! Takych experimentátorov tu už bolo...

@stanuska333 najdi si kvalitnych lekarov a davaj na ich rady, oni su odbornici, nie ziadni sarlatani... Su tu aj vyliecene mamicky na tejto stranke a vsetky su vyliecene "tradicne", ziadne experimentovanie.

radopp
12. mar 2015

@mima4 Zavádzaš ty. A skús byť vecná, neohováraj.

tova
12. mar 2015

Ja by som rakovinu nikdy neliecila bylinkami a neskodnymi liekmi.. to je vaznejsie ako kasel, ekzem a ine choroby. Samozrejme operacia, chemo mozno miernejsia a alternativna liecba len ako doplnok. Mam znamu co jej diagnostikovali rakovinu prsnika, dost mladej, je na fb a pise vela o tom. myslim, ze ma verejny profil mozes precitat si na fb, posli IP. najprv bolo 1 stadium, neskor sa to vratilo a uz je 4, bojuje nejakych 6r?

stanuska333
autor
12. mar 2015

@mima4 Len som chcela vedieť, ako to prebieha od tych čo si tym už prešli, čo im pomohlo popri liečbe a tak

radopp
12. mar 2015

@stanuska333 chceš mi odpovedať, alebo tu nebudem zabíjať čas, lebo mám aj inú prácu?

stanuska333
autor
12. mar 2015

@tova mame 3 štadium a rychlo to rastie, operovat maju uz o tyzden. neviem jej nick?

mima4
12. mar 2015

@stanuska333
skus sa podebatovat o tom s @cat alebo @jordynka (baby, dufam, ze nevadi, ze som vam tu dala nicky), su to kočky, čo si tym prešli a vdaka Bohu su vyliecene.

Verim, ze prezivas narocne obdobie, ale verim, ze to zvladnes!

zuzka6542
12. mar 2015

@stanuska333 moja mamka mala rakovinu tiez zvazovala ze co no spravila chybu ze si dala vybrat ten nador a tie lymfaticke uzliny kedze na Slovensku su taki odbornici ze radsej ani neist ku nim. Ja keby som mala rakovinu urcite si dam uz rovno obidva prsniky prec pre istotu, som v rizikovej skupine takze cakam kedy a pomaly sa s tym zmierujem 🙂

tova
12. mar 2015

@stanuska333 a ako si na to dosla ze nieco neni ok? hrcka? aka velka? v strede na boku? mne sa niekedy zdaju ze su hrcky vsade inokedy ziadne

mima4
12. mar 2015

@tova skus si to odsledovat, kedy to mas v ramci cyklu... obycajne je normalne ak to je po ovulacii a ked mas menzes...

tova
12. mar 2015

ta svina je hnusna, to je len otazka casu kedy kazdeho napadne. Minuly tyzden dobojovala byvala spoluziacka mala len 25r. ked jej ju (iny druh) nasli, a bojovala s najmodernejsiou medicinou par rokov. Niekedy take rozsirene to nebolo, nieco musi byt v vzduchu, jedle, ockovani,... aby si clovek nasadil 100% kyslikovu masku, nikde nechodil a jedol neviem co, aj voda je chlorovna s floridom.

stanuska333
autor
12. mar 2015

@tova Hrca velka hmatatelna, ked bol menzes tak bola citlivejsia, teraz sa bolest taha az k lopadke popod pozuchu....

tova
12. mar 2015

@stanuska333 ked si stlacila tu hrcu tak bolela, nejake pichanie? a to boli ked aj zdvihnes ruku hore alebo aj ked je ruka dole? Inac ludia, odobraty prsnik by bolo posledne co by mi vadilo, prave nastastie to sa da vybrat, lebo ked na peceni by sa naslo napriklad, tak to sa vyberat neda. Dnes robia take mega podpery ze clovek uz nevie co je realne a co nie.

jordynka
12. mar 2015

@mima4 samozrejme, že nevadí, rada pomôžem, ja som si tým prešla!
@stanuska333

cat
12. mar 2015

@mima4 jasné, že nevadí, len s tou diagnózou ja neviem poradiť, ja som mala rakovinu lymfatických uzlín (lymfóm), nie prsníka.. postupy pri liečbe sú tu ..iné.

pribinak
12. mar 2015

Liga proti rakovine ma na svojej webovej stránke on-line poradnu, striedajú sa tam viacerí mudr, skús im napísať
Držím palce nech zo dobre dopadne, vo veľkej Británii, je rakovina prsníka uz vyškrtnutí zo zoznamu neliečiteľnych foriem rakoviny

latvia
12. mar 2015

@stanuska333 pockaj na operaciu, po operacii na vysledky histologie. ked budes vediet konkretny typ nadoru, daj vediet. je vela druhov rakovin prsnika, nie kazda sa lieci rovnako. teraz dopredu tazko povedat, co robit. zacni zmenou stravy, vygooglis vela veci. po operacii budes vediet viac. hlavne sa snaz neochoriet, nech sa cim skor das do poriadku. mas nejake vysledky z ultrazvuku?

latvia
12. mar 2015

@radopp nehnevaj sa, v auguste mi umrela znama , mlada na rakovinu prsnika, lebo dala na radu sarlatanov, ze rakovinu vylieci zeleninovymi stavami, bylinkami a inymi hovadinami. a uzlina a oblicka su teda znacne odlisne v tom, co treba skor zachranit. ak je napadnuta uzlina rakovinou, nema v tele co robit.
a vdaka tym masiarom, co len rezu prsniky, uz kopec zien zvladlo rakovinu.

zita19
12. mar 2015

@stanuska333 ja uplne chapem tvoj strach a obavy. Len ta prosim zvaz, ci naletis na rady kadejakých sarlatanov, ktori napríklad liecia vsetky choroby antiparazitarnou pastou pre kone, pritom bez hanby napisu, ze je to alternativna medicina. A to je len jeden priklad.
Kazdy medicinsky postup, liek, terapia pred zavedenim podlieha klinickym skuskam. Lekari su specialisti. Na liecbe rakoviny prsnika sa podielaju mnohe medicinske odbory.

janinah
12. mar 2015

@radopp Dúfam,že na tvoje "rady" nik nenaletí....už len tvoja otázka "Koľko ti dali času" svedčí o empatii a "odbornosti"....

janinah
12. mar 2015

@stanuska333 všemožne podporovať psychiku pacienta,ako sa len dá hoc aj s pomocou psychologa,psychiatra,kňaza...+ liečba odporúčané onkochirurgom,pričom konzultovať je možné a treba s dvoma,troma lekármi z tohto odboru....

dush
12. mar 2015

@stanuska333 tiež som sa liečila na rakovinu úspešne.Jednu radu ti dam,ak máš otázky,pýtaj sa svojho lekára.Nie na fórach,nevyhľadávaj šarlatánov a doplnky.Ver lekárom.Alternatívna medicína ešte nikomu nepomohla.

radopp
13. mar 2015

Zaujímalo by ma koľko z vás je tu doktorov.

dush
13. mar 2015

@radopp len jeden,Ty 😊