Ranné búšenie srdca
Ahojte🙂 Naozaj neviem, čo s tým mojím úžasným neskutočne rýchlym ranným tepom! Na noc beriem betablokator, aj tak ma celý tento týždeň zobudí nemerateľny tep. Totálne zostanem z toho mokrá. Úzkosť nemám. Až potom...:-/ Dnes mi to asi po 3. minútach prešlo- je voľno. Ale ísť s takým tepom do práce....naozaj strach, či to srdce vydrží. Už som googlila náhlu srdcovú smrť, pri vysokej frekvencii srdca ☹(( PS: Cez deň tep úplne super- okolo 65. Ráno 137. Večer tiež pomalý . Všetko vyšetrené- EKG, ECHO, Holter, záťažové EKG/ bicykel/..všetko v poriadku. Môže sa mi niečo stať? Ako to mám ukľudniť? Dám si rýchlo MGN, pol xanaxu....ale je to príšerné. Už teraz stres, čo bude ráno ☹((
@natsel a stitku ti kontrolovali? aj stitna zlaza moze zvysovat tep, pripadne anemia - malo zeleza busenie srdca, a tiez malo draslika - nerovnovaha ... co beries? concor ? ci nebilet? betablokator by ti mal zabrat na ten tep..ked nie , tak si bud zle nastavena alebo je problem fyziologicky ktory treba najst a riesit ....
Panicka porucha prebije aj betablokator, ak sa berie len nejaká minimálna dávka
vyšetrenia mám všetky za sebou🙂 ako vždy všetko v poriadku🙂 na holter idem v decembri, betablokator mam metoprolol 25 mg rano a večer, búšenie mám len tento týždeň..podľa mňa 100% sa mi vratili panické ataky, vždy prídu, keď som unavená. nejaký stres z už že sa mi to ráno stane- strach zo strachu, očakávanie problému.....
liečila som sa na zvýšenú činnosť ŠŽ, momentalne lieky vysadene- možno budú opäť treba- akurát by mi búšilo asi celý deň, nielen ráno:-/ a anemická som stále, v piatok som bola na krvi- zajtra volám za výsledky..no mám toho požehnane ☹
je to bohuzial psychika :(
v marci som mala veľmi dobré výsledky ŠŽ , tak mi ich dr. vysadila s tým, že začiatkom júla idem na krv a sono , ak bude niečo zmenené, nasadí ich naspäť....a hemoglobín neviem , v piatok som bola na krvi..minule viem, že železo bolo 3,2 a mala som aj veľmi málo B12...užívala som maltrofer...žuvacie tablety, zajtra idem volať, čo a ako:-/
je to psychika z vlastynch skusenosti ...mam tiez s tym problem a hlavne rano mam busenie srdca je to velmi neprijemne a este aj ked sa liecis ...tak vies potom skade to prichadza 😉 neboj nic sa ti nestane len je to neprijemne ale da sa s tym zit, bud len v kude nestresuj sa a hlavne trocha flegmatickosti nezaskodi 😉
Veľmi pekne Vám všetkým ďakujem 🙂 🙂 🙂 🙂
@natsel, netrasu sa ti ruky? Nezvyknes sa zlaknut hocicoho coho si sa inokedy nezlakla? Napr. si v miestnosti sama a zrazu niekto pride a ty sa zlaknes. Byva ti teplo? (odmysli si tieto horucavy. Mne to pripada ze mas zvysenu cinnost stitnej zlay. Nebyvas hladna? Chudnes? Ja som kvoli tepu bolo na kardie a hned po vysetreni mi povedala kardiologicka, ze to bude stitna zlaza alebo malo zeleza. Bola to zvysena cin. st. zlazy.
malo železa..uplna 0!!! práve mam prísť zajtra pre recept! 🙂 takže vidíte....a ano trasú sa mi sem tam ruky aj sa ľakam často...bohužial nechudnem ☹(( xixixi, ale treba by mi bolo 🙂.... len prečo len ráno...podla uja googla sa telo chystá na deň a vyplavuje stresové hormóny a adrenalín...možno toto aj :-/
na hrudi ani nie.....ale nervozna som a stale mam taký vnutorný nepokoj a napnutá ako struna! normalne asi explodujem niekedy 🙂))
@natsel, lekari vacsinu veci, s kt. si nevedia rady hadzu na psychicku, psychicky chorych pripuda a pritom je problem inde. Aj celiatici sa mnohi chovaju ako blazni ked nie su na diete. A pri stitke mne tak hrabalo, no zbohom rodina. Nastastie ked sa dostali hormony do normy, bola som ok. To ze mas malo zeleza, nie je len tak, a nasadit zelezov tabletkach, sice zelezo upravi, ale neriesi problem. Daj si zobrat krv aj na celiakiu, vtedy je malo zelza. Treba patarat po pricinach a nenacht to len tak. Mna najviac hadzalo na posteli, si v klude, to srdce vtedy najviac vnimas.
@natsel, podla mna zvysena cin. st. zlazy a poradim ti ist na klrv cim skor, to je akutne, lebo do jula ti hormony zas len stupnu. Spavas v noci dobre? Si taka ze neobsedis? Mne chodila akoby bublina v hrudi az do brucha, hnusny stres, pre nezmysli, stacilo si pomysliet na hocico. To bolo z hormonov.
bola som všade!!! na hadici zhora, zdola, NIČ!!! všade pátrali....NIČ...ale je pravda, že mám silný menzes :-/
@katka1981 ale ja som mala veľmi malú dávku Thyrozolu...len polovičku tbl ráno..takže si nemyslím, že by to bola až také zlé....naozaj skôr psychika, mam panicku poruchu už 6-7 rokov...ale mám ju celkom pod kontrolou, aj ked na 100% sa necítim nikdy...myslím, že to budú ranné ataky skôr
@natsel, ja som brala 6 tabl. denne 🙂 k tomu betablokator. Po statniciach sa mi to spustilo, lieky som bralka skoro 2 roky, potom nic a po porode zas, po pol roku som si vysadila lieky sama a po mesiaci krvne testy potvrdili ze som si vysadila vcas. Ja to citim. Ja panicku poruchu nemam, ale presne hentie stavy som mala pri stitke. Plakala som ze nedokazem zarobit malej UM, ze to nestihnem a podobne, strasne stavy som mala. Dr. mi povedala, ze stitka udiera na hlavu, ze ked budu hormony v norme a nepreslo by to potom nech idem k psychosovi. Ale preslo chvalabohu. Na stitku je stres najvacsie svinstvo. Len to ze nechudnes mi nesedi. Aj pri anemii sa chudne. Mozno lieky na psychiku ti spomaluju metabolizmus, ktovie.

Dla mna psychika...ale holtera skus vybavit na par dni nie iba na 24h...