icon

Reakcie na uštipnutie hmyzom

8. júl 2025

Dobrý večer. Asi v sobotu ma dostipali asi komáre. Na lytku na nohe to mám však dodnes - extrémne ma to miesto svrbí a čo je horšie, je úplne horúce na dotyk a mám pod kožou obrovskú zdureninu alebo ako to nazvať. Necítim sa aj trikrát najlepšie, bolo mi až na odpadnutie. Ja som naozaj neni žiadny hypochonder ale muž ma vystrašil, či nemám nejakú infekciu. Teplotu neviem či mám, teplomer ukazuje rovnakú teplotu všetkým. Ďakujem.

pele
8. júl 2025

Moja dcera ma takyto problem na zaciatku sezony s komarmi. Je to horuce, napuchnute, napr. cela ruka alebo cele stehno - velky opuch. Zatvrdnute v mieste stipanca. Hovori, ze ju to svrbi a aj dost boli. Nie je ziadna cintlavka, takze verim, ze je to uz celkom neprijemne. Skonci to tak, ze jej dame tabletku na alergiu, potom sa jej ulavi a za cca den odpuchne. Nie je jej na odpadnutie ani nema teplotu. Postupne ako ju dalej stipu komare sa to zlepsi. Ale kazdy rok takto zaciname. Podla mna skus tabletku na alergiu, je volne dostupna v lekarni.

zuzanka.zuzu
8. júl 2025

skús potrieť fenistilom, ak sa to do 2 dní nezlepší tak môžeš mať aj boreliózu a vtedy smer všeobecný pre antibiotiká, neboj neumreš na to

simsalabim
9. júl 2025

Skus gafrovu mast, na tvrde a horuce fenistil nepomoze, mam s tym bohate skusenosti. Ake je o velke? Ja mavam bezene velke ako dlan vtedy koncim na antibiotikach - !infikovany vpich". Takmer kazdy rok. Pred komarmi si davam sakra pozor. Ak sa ti to nezda, chod k dr.