Reklamácia zubnej korunky
Prosim o radu mam korunku asi 6 rok a teraz sa mi tam vraj spravil hnis v dsne pod nou, bola som u zubara za kt.zaskakovala ina....Spravila mi dierku do korunky zvnutra a korunka praskla ,vraj mi ju len zalepila aby ked pojdem na doplnenie kanalikov som mala a ze potom sa mam dohodnut so zubarom ci mi spravi novu alebo mi ju bude drzat to lepidlo...zaplatila som 101€ .... myslite ze mam nejaky narok na reklamaciu?
Po tolkych rokoch mozes byt rada, ze Ti este vobec drzi. Urcite nemas narok na reklamaciu, mozno keby presiel rok, maximalne 2.
Po 6 rokoch ? Samozrejme že nie. Keby sa máš s ňou problém hneď do par týždňov vtedy by som ti povedala že áno ale po 6 rokoch??? To nemáš doživotné
Reklamovať chces akože čo?
Ze keby vrtala opatrnejsie tak sa nič take nemusi stat...ved to by malo vydržat aj 10-15 rokov korunka...
Korunka moze vydrzat pri spravnej starostlivosti aj dlhsie (desiatky rokov), ale oficialne sa zvykne davat zaruka tak 5 rokov, cize aj tak nevyreklamujes.
Opatrnejšie?Skús vyvŕtať dierku do keramiky tak, aby nepraskla.
Tak či tak to musí ísť pravdepodobne celé dole a preliečiť zub ak sa bude dať .Teraz ti to provizórne zalepila a vyčistila aby si s tým vydržala, kým nedostaneš termín u svojej lekárky .
Koľko korunka vydrží je individuálne. 6 rokov je v pohode doba.
A samozrejme reklamácia v tomto prípade určite nie.
Nemáš absolútne co reklamovat, ak mas problém, bolesti, hnis, oni to musia riešiť. Ona ti mohla korunku strhnúť a bola by si bez zubu.
Absolútne nijaký nárok nemáš. Keby zubárka postupovala správne, tak, ako by mala podľa literatúry, tak by ti rovno korunku stiahla (rozvŕtala a hodila do koša) a nedala inú možnosť, ako po ošetrení kanálikov urobiť novú. Snažila sa ti ušetriť čas a hlavne peniaze za novú korunku, preto sa skúsila dostať do kanálikov cez ňu. Väčšinou to vyjde, ale niekedy tá korunka jednoducho praskne.
Korunka moze vydrzat pri spravnej starostlivosti aj dlhsie (desiatky rokov), ale oficialne sa zvykne davat zaruka tak 5 rokov, cize aj tak nevyreklamujes.
@laurinka27 záruka na korunku ako protetický výrobok je 2 roky. Samozrejme zubár môže z dobrej vôle dať záruku dlhšiu, nie je to však štandard
V prvom rade ti mali správne ošetriť kanáliky pred nasadením korunky. Chyba nastala už tam.
Korunka by vydržala kľudne aj tých 10 rokov, ak by sa do nej nezasiahlo ale zasiahlo, čiže samozrejme ze už nebude držať tak ako pred tým. Na to sa pacient vždy ma upozorniť pred ošetrením. Môže sa stať že pri vrtani sa odstiepi z keramiky, praskne korunka, alebo sa odlepi od zuba celá, pripadne aj s časťou zuba. To nikto nikdy dopredu nevie, najme ak je tam dlhšie. Záruka je bežné 2 roky, niekto dáva predĺženú 5 rokov ze sa za tu dobu s tou korunkou pri bežnom užívaní nič nestane.

Po 6 rokoch? Nemyslím,že máš nejaký nárok na reklamáciu.