icon

Riešení dlhodobého vypadávania vlasov

simusicek
16. aug 2025

Ahojte. Mám problém s dlhodobým vypadávaním vlasov. Možno okolo 8 rokov. Skúšala som už snáď všetko za tie roky. Užívam pravidelne vitamíny, pijem dostatok vody, mám pravidelný spánok, pohyb. Nemám stres. Krvné testy v poriadku. Bola som už párkrát u dermatologičky ale tá mi vždy dala len nejakú vodičku, ktorá absolútne nepomáha. Bola som aj u trichológa ale žiadna zmena. Vlasy mi vypadávajú v chumáčoch, mám ich oveľa redšie a v oblasti kútov skoro žiadne. Mám 26 rokov. Nechcem skončiť bez vlasov. Potrebujem radu ako ďalej. Možno osobná skúsenosť niekoho.

xxemma
16. aug 2025

@simusicek aj stitnu mas ok?

sara07
16. aug 2025

štitna žlaza vyšetrit
dat si vyšetrit či nemáš protilatky, autoimunitné ochorenie to ti klasicky krvny obraz neukaže

stellarstar
16. aug 2025

Už ako vyššie spomenuté vyšetriť štítnu žľazu, užívaš Hak? Lieky nejaké užívaš dlhodobo? Aj tie môžu zapríčiniť vypadávanie vlasov, aké vitamíny užívaš? Ak máš niečoho nadbytok to môže tiež zapríčiniť

simusicek
autor
16. aug 2025
@stellarstar

Už ako vyššie spomenuté vyšetriť štítnu žľazu, užívaš Hak? Lieky nejaké užívaš dlhodobo? Aj tie môžu zapríčiniť vypadávanie vlasov, aké vitamíny užívaš? Ak máš niečoho nadbytok to môže tiež zapríčiniť

@stellarstar
@stellarstar kožná mi robila odber aj na štítnu žľazu. Užívam zinok, D, magnézium, kyselinu listovú. Striedam. Mala som aj vitamíny od Hairbust a bloomrobins. Momentálne som tehotná a HAK som nikdy neužívala.

stellarstar
16. aug 2025
@simusicek

@stellarstar
@stellarstar kožná mi robila odber aj na štítnu žľazu. Užívam zinok, D, magnézium, kyselinu listovú. Striedam. Mala som aj vitamíny od Hairbust a bloomrobins. Momentálne som tehotná a HAK som nikdy neužívala.

@simusicek a genetika? V rodine ste nemali vypadávanie vlasov?

simusicek
autor
16. aug 2025
@stellarstar

@simusicek a genetika? V rodine ste nemali vypadávanie vlasov?

@stellarstar Neviem o tom.

anonym_dc70f1
Autor odpoveď zmazal
anonym_dc70f1
16. aug 2025

Zmen koznu. Riesila sestra v minulosti, poslala ju na orl a ocne. Nakoniec to bola nespravne korigovana refrakcna vada. Akonahle zacala nosit okuliare, vypadavanie vlasov ustalo. Nemusi to byt tvoj pripad, len ze priciny mozu byt naozaj rozne a lekar by sa ich mal snazit hladat.

@sara07 indikacia na vysetrenie protilatok SZ su hormony stitnej zlazy mimo referencnych hodnot a ak su v poriadku tie, tak protilatky z pasie nikto vysetrovat nebude.

sara07
16. aug 2025
@anonym_dc70f1

Zmen koznu. Riesila sestra v minulosti, poslala ju na orl a ocne. Nakoniec to bola nespravne korigovana refrakcna vada. Akonahle zacala nosit okuliare, vypadavanie vlasov ustalo. Nemusi to byt tvoj pripad, len ze priciny mozu byt naozaj rozne a lekar by sa ich mal snazit hladat.

@sara07 indikacia na vysetrenie protilatok SZ su hormony stitnej zlazy mimo referencnych hodnot a ak su v poriadku tie, tak protilatky z pasie nikto vysetrovat nebude.

@anonym_dc70f1 nie je pravda , ja mám horm.št v poriadku v norme ale protilatky mám riadne prestrelené nad normu , netreba sa dat odbit prečo v podstate máš typ alopecie čo je druh autoimunitného ochorenia
platíš si odvody platíš ...

sara07
16. aug 2025
@stellarstar

@stellarstar nájdi mi leták na antikoncepcpiu kde je v nežiaducich učinkoch vypadavanie vlasov tohto rozsahu
zase nerobem sabat z hak

stellarstar
16. aug 2025
@sara07

@stellarstar nájdi mi leták na antikoncepcpiu kde je v nežiaducich učinkoch vypadavanie vlasov tohto rozsahu
zase nerobem sabat z hak

@sara07 každé telo reaguje inak, mne vypadávali vlasy aj z hormónov počas ivf a poriadne

unicornlady
16. aug 2025

Môže byť aj anémia (málo železa).
U mňa je to spôsobené štítnou žľazou (mám už vyoperovanú) a mala som málo železa (takže užívam Tardyferon)

sara07
16. aug 2025
@stellarstar

@sara07 každé telo reaguje inak, mne vypadávali vlasy aj z hormónov počas ivf a poriadne

@stellarstar ale ivf a anikoncepia je k...a rozdiel ako sktučne ,nehovoriac že pri ivf sa to pohybuje pri iných dávkach ovela vyššich
tu nejde o reakcie každého ale o reálna množstva ktoré su ine,

stellarstar
16. aug 2025
@sara07

@stellarstar ale ivf a anikoncepia je k...a rozdiel ako sktučne ,nehovoriac že pri ivf sa to pohybuje pri iných dávkach ovela vyššich
tu nejde o reakcie každého ale o reálna množstva ktoré su ine,

@sara07 ano rozdiel ale sú to hormóny

sara07
16. aug 2025
@stellarstar

@sara07 ano rozdiel ale sú to hormóny

@stellarstar hormony si produkuje aj telo ,
nemôžeš robit križovu vypravu lebo antikoncepcia 😂, zrovna autorka prispevku ju ani nikdy nebrala

stellarstar
17. aug 2025
@sara07

@stellarstar hormony si produkuje aj telo ,
nemôžeš robit križovu vypravu lebo antikoncepcia 😂, zrovna autorka prispevku ju ani nikdy nebrala

@sara07 ano to v hlavnom príspevku nepísala až neskôr