icon

Riešenie ťažkých a bolestivých nôh: Skúsenosti a rady

17. jan 2025

Neskutočne ma bolia každý deň nohy od kolien dole. Dlhšie práveže koleno,ake to už celkom ok a teraz lýtka okolo členkou,priehlavku. Neskutočne ťažké,unavené,akoby drevené.
Neskutočne akoby po celom dni státia ,alebo som prinajmenšom vyšľapala dvetisícovku. Nemám nejako náročnú prácu,ani obuv zmenenú. Normálne 8čky na nohách plus doma.
Som celý deň na nohách ale to je bežné u každého. Žiadne turistiky či podobné teraz. Už som si naordinovala Detralex 2x za deň a nič. Nie je vždy rovnaké. Chodím často aj na turistiku ,nie extra náročné,ake hýbem sa dosť. Ale posledné týždne som KO na nohy. Na ortopédii som bola nakoľko hocikedy neviem chodiť. Tak mi príde bolesť do nôh,že neviem došlapovať.Casto sa trápim s kŕčmi v nohách,alebo hocikde na tele.
Spodok nóh priehlavky.A nezistili nič. Takmer som vyšla s toho ako debil či simulant. Nie som typ čo behá po lekároch absolútne. Radšej sa trápim,mastím ,jem lieky keď uz neviem fungovať ako po lekároch. Trvá to roky a najhoršie v lete.Ale teraz opäť. Akoby som mala nohy opuchnuté.
Máte skúsenosti prosím? Čo viete poradiť? Myslíte,že kŕčové žily? Ďakujem za každú radu či skúsenosť.

rejka7
17. jan 2025

Však nie na ortopédiu, ale cievne choď, tam spravia ultrazvuk a povedia, či sú žily v poriadku, aj pančuchy sťahovacie predpišu.

sashka22
17. jan 2025

A ako si na tom so ženskými orgánmi? Maternica je ok? Ja mam bolesti v tejto časti nôh, keď mam nejaký problém ' tam dolu'. A magnézia nikdy nie je dosť, kľudne ho tiež zaraď.

autor
17. jan 2025

@rejka7 Áno ja viem,raz dávno som bola mám aj pančuchy,ale nemôžem ich nosiť. Keďže ma to svrbí hryzie,je mi od toho horúce.Neznesiem žiadne pančuchy ani silonky.Ale nič mi neurobil žiadny ultrazvuk len pozrel,že mám metličkové kŕčové žily,ale ze to nie také zlé. Predpísal mi 4 Detralexy denne asi 2 týždne brať potom znížiť a vtedy to zabralo. A tým to bolo uzavreté.Na čas pokoj a po nejakom čase som bola a vypísal angiologiu .Lenže tam ma hneď odbili,že rok a pol sa čaká,že si mám dať pančuchy a Detralex. Vraj nemám hrubé na operáciu a že nato dávajú len to.Tak som.to vzdala.A na ortopédiu ma poslal obvodák lebo som nevedela chodiť čo ma boleli spodok nôh (to ma bolí stále )teda tie narty ,alebo celé spodky nôh. Príde mi to hocikedy,že neviem ani došlapovať. Ten zase povedal,že to je od chrbtice .Takže už kašlem nato priznávam.Je pravda,že mám problémy s chrbticou aj som sa veľa krát liečila,aje vydrží to vždy krátko. Ďakujem za odpoveď.

autor
17. jan 2025

@sashka22 Magnezium beriem roky Magnosolv na kŕče,alebo Stop proti kŕčom. Ženské v poriadku. Teda chodím pravidelne na preventívky a som už v prechode. Maternicu mám aj vaječníky,všetko v poriadku.

gabrielachochulka
17. jan 2025

este by som sa pytala na reumatologiu

autor
17. jan 2025

@sashka22 Mám 48 rokov a mala som problémy ženské od 40tky s krvacaním je pravda.Ale uz od minulého roka už menzes nebol takže som už v prechode. Ale mám návaly stále.A ďakujem za odpoveď.

autor
17. jan 2025

@gabrielachochulka Viete,že ma to napadlo dávno? Pretože mávam také akoby som mala reumu.Hocikde ma hocikedy bolí,bodavé bolesti akoby zápal v tele.Hlavne kĺby nenormálne. Ale priznávam nie som typ cp chodí po lekároch. Skôr naopak.Vzdy si poviem,že nie som taká stará (ak keď som) a ešte sa nechodím dosť.

autor
17. jan 2025

@gabrielachochulka Inak je pravda,že reumu a kŕče mala starká od mladého veku a asi najväčšia spomienka na ňu je,že sa vždy natierala alpou ,mastila a v noci kričala od bolesti čo mala kŕče. A mama má tiež problémy z nohami aj druhá starká mala. Tak možno to je aj dedičné. A nepomáha tomu aj moja nadváha. Mám 10kg viac ako v mladosti.

rozculena
17. jan 2025

gynekológ ťa neposlal na denzitometriu? Pýtaj sa.

ivankamirka
18. jan 2025

Skús ortopedické vložky, alebo šľapky, nevydržala by som v práci v obyčajných. Kúpiš v zdravotníckych potrebách, zo začiatku tlačia, ale po pár dňoch je to super.

dinka82
18. jan 2025

Ahoj, skús ešte draslík a Vít. B doplniť, ten draslík mi raz poradila kolegyňa na ťažké nohy.

autor
18. jan 2025

@ivankamirka Veď práveže zdravotné mám aj v robote aj doma a idem umrieť. Uz doma som ich hodila do skrine a musela vytiahnuť obyčajné šľapky.Ja to mám skôr opačne .

autor
18. jan 2025

@rozculena Nie neposlal. Co tam zisťujú?

autor
18. jan 2025

@dinka82 ďakujem skúsim.Ja už beriem toľko vitamínov a doplnkov stravy,že uz myslím ze aj s toho. Beriem aj magnezium na kŕče aj na menopauzu aj Detralex. C podstate beriem vitamíny od A-Z ale zrejme zbytočne.

mamina7070
18. jan 2025

mozes chodit kde kade ale v prvom rade treba cvicit a denne to za teba ziaden lekar neurobi

autor
18. jan 2025

@mamina7070 áno to je pravda. Keby sa mi chcelo veru. Musím sa donútiť. Vďaka

rozculena
18. jan 2025

ak už nemáš menštruáciu,treba zmerať hustotu kostí kvôli osteoporóze.
Striedavo si sprchuj nohy studenou a teplou vodou,je to cvičenie na cievy
https://www.google.com/search?q=žilová+nedostat...
Môžeš mať bolesti aj zo spadnutej klenby

možno si potrebuješ iba dobre oddýchnuť,skús či ťa nevypíše dr. na PN aspoň 2 týždne

autor
18. jan 2025

@rozculena Ďakujem za rady. Práve s tým som bola u ortopéda.Že to bude asi tou klenbou.Tak mi to vychádzalo. Mňa už to bolieva diho veľmi. Ja sa popravde v noci neviem pohnúť a len krivkám ,kým to rozchodím.Alebo keď dlhšie sedím.Neviem rozchodiť. To len jajkám a niekedy doslova zvresknen čo ma bodne.Su to také bodavé bolesti a trhanie. Kedysi som mala aj pätovú ostrohu a vtedy mi povedal ortopéd,že mám posunutú klenbu a že mám do vonkajšej strany plochú či tak nejako. A tento druhý ortopéd nič. Vraj nemám ani ploché nohy,že rtg snímok je v poriadku.Doslova za debila som bola. Tak ja som mu povedala,že si naozaj myslí,že by som.tu bola a stenala pri tých chmatoch čo mi robí,keby ma to nebolelo..? Tak mi povie ,že či nie som rada,že nic tam nie je..keby ma nebolelo vravím a zistila sa príčina bolesti a liecilo sa, by som bioa radšej. Keď sa ma pýtal,že kto mi je obvodný a ze mam ísť okamžite za ním ma priam zarazilo .Myslela som,že píše,že simukujem🙃😁 A nakoniec povie,že to od chrbtice a že to mám riešiť z obvodným! Tak som sa zapovedala,že už tam nikdy viac! Takže ja mám také skúsenosti z doktormi.

rozculena
18. jan 2025

inak aj obvodná by mala rozoznať,či máš spadnutú klenbu...skús si kúpiť gélové vložky.
Ostrohu som mala pár krát,raz som si vyvrtla členok dosť nepekne,bola som doma asi 3 týždne,chodiť som nemohla,tak aj ostroha sa mi vyliečila,ono to je vlastne zápal šľachy,ktorý vzniká trením o kosť.Keďže som nechodila,tak nohy si oddýchli a prestali ma aj päty bolieť

autor
18. jan 2025

@rozculena Áno, áno presne ako píšeš. Kludovy režim veľa krát zaberie najviac. Ja som to mala dlho od pracovných topánok hnusných a nemohla som ani na PN tak som išla umrieť asi 2 týždne krivkajúc .Liečba laserom nemohla ani ožarovanie a nakoniec injekcia do päty.A obvodný ach ten mi ani nepozrel nikdy nič. Iba vypíše kde treba.

autor
18. jan 2025

@rozculena Áno gelové vložky mám ale musela som kúpiť o číslo väčšie topánky.