Riešenie tráviacich problémov po pôrode: Ako to zvládnuť?
Ahojte žienky. Som už rok po pôrode. A asi 7mesiacov mi je fakt naprd. Týka sa to trávenia. Je mi nevoľno aj celý deň. Je jedno čo zjem. Nejem mastné ani vyprázane. Výsledky sú všetky v poriadku. Všetko mi začalo po pôrode. Ale chcem íst na gastro len tie čakacie doby no. Ale mám že extremny strach z toho vyšetrenia a to som už zažila hocičo. Fakt sa bojím. Ako ste to znášali?
Toto všetko som v živote už absolvovala mám 28 rokov.
2018-INFARKT MYOKARDU
2019-NAŠITIE AV FISTULY(kvôli dialýze)
2019-OTRAVA OXIDIM UHLIČITÝM (pri jednoduchom neinvázívnom zákroku, na rozšírenie ciev)
2019-DIALÝZA
2020-SRDCOVÉ ZLÝHAVANIE (SRDCE MI PRACOVALO NA 30%)
2020-EPI. ZÁCHVAT (NIKDY PRED TÝM SOM HO NEMAL.10 MIN MA OŽIVOVALI)
2020-TRANSPLANTÁCIA
Skus probiotika-Biogaia aj ine. Nemas reflux zo stresu? Vtedy byva pocit plneho zaludka a tazko.
Pri tej anamnéze by som asi nešla do narkózy, keď sa to dá zvládnuť aj bez. Skúšala si eliminačné diéty? Vylúčiť lepok a bielkovinu kravského mlieka by mohlo na začiatok ukázať či by toto nebola cesta.
fuha, to co mas za sebou?
tazko pvoedat cim to je, tvoje telo dunguje asi fakt zle. gastro urcite zvladnes.
drzim palce.
vsetko ao tak chapem, ale nezapada mi tam ten Epi zachvat a ozivovanie. teda nespravne som napisala. Epi szachvat sa vyskytuje aj v pripadoch, ak mozgu chyba vyziva. nemusi to byt vyslovene sposobene len neurologickym ochorenim. no pri beznom Epi zachvate sa prakticky neozivuje, davaju sa lieky na potlacenie zachvatu. pocas zachvatu je zemenena farba koze, zmenene dychanie a pod. teda okrem tych prejavov zachvatu, vyslovene zastava dychania a srdcovej cinnosti tam nebyva. no pozeram, ze tam mas v rovnakom roku toho viac, cize predpokladam, ez to mohlo mat suvis.
mas transplantovanu oblicku?
este k tym traviacim problemom. to ma vela ludi. ja tiez, hlavne v niektorych obdobiach. nemam nic diagnostikovane, aj ked pravda je, ze nebeham po lekaroch koli tomu. vela ludi ma traviace problemy z nespravnehop zivotneho stylu - nespravnej vyzivy, ci zo stresov. toto je mimoriadne citlivy proces, vplyvnitelny aj psychickym stavom. hoci verim, ze je to u teba tazko, ale skus sa zamerat aj na psychicku pohodu.
Zle ti je len zato, že to čo ti robí zle ješ každý deň. To znamená mlieko, múka , resp. Hit?

@kika541996 podľa toho čo si zažila, tak to zvladnes. Toto vyšetrenie je veľmi neprijemne,bola som aj na gastro aj na kolonoskopii. Ak máš stres ,vyhľadaj kliniku,kde ti to urobia v narkoze. Ja osobne hlavne kolonoskopiu by som šla iba v narkoze.