Riešenie výpadku pamäte v perimenopauze
Ahojte, baby tie ktoré v tomto období a trápi vás výpadok pamäte, zábudlivosť, užívate niečo? Myslím nejaký doplnok, ďakujem
Ak dovolíš, tiež budem rada, ak niekto poradí, mám rovnaké problémy.
Nie, ja nic také nepozorujem. Práveže sa dokážem sústrediť lepšie ako kedykoľvek predtým. Nebude to niečím iným?
Ak dovolíš, tiež budem rada, ak niekto poradí, mám rovnaké problémy.
@elenka74 jasné nie je problém
Nie, ja nic také nepozorujem. Práveže sa dokážem sústrediť lepšie ako kedykoľvek predtým. Nebude to niečím iným?
@anonym_d3d386 nie, bola som u neurologa, mrt a eeg v poriadku. Mám viac krát do týždňa výpadky a dosť ma to obmedzuje. Doma z toho nerobím drámu to ma netrápi ale v práci ma to už dosť trápi a teraz už chvála bohu nemám stresové obdobie
Ahoj, ja sa bez diára už nikam nepohnem. Čo nezapíšem, nepamätám. Skúšala som ginko biloba, no žiadna zmena.
Ahoj, ja sa bez diára už nikam nepohnem. Čo nezapíšem, nepamätám. Skúšala som ginko biloba, no žiadna zmena.
@ika02 ahoj, ja dito ale všetko v telefóne. Naposledy som totálne v priebehu 5 m zabudla kam som dala kľúče 🙈 akurát som sedela v aute a nemohla som nájsť a mala som ich vedľa seba 🤦♀️
Bože ženy a ja tiež ako som dovŕšila 41tku a teraz som ešte v novej práci, sa cítim ako blbec niekedy... Niekto mi niečo povie a ja do minúty totálne okno... Oni to prejde či už budem len sprostejsia???
Vieš koľkokrát denne hľadám mobil? Ide má šľak trafiť, keď mi nemá kto prezvoniť, aby som ho našla.
Bože ženy a ja tiež ako som dovŕšila 41tku a teraz som ešte v novej práci, sa cítim ako blbec niekedy... Niekto mi niečo povie a ja do minúty totálne okno... Oni to prejde či už budem len sprostejsia???
@summer23456 dobra otázka 🙈 ja to mám tak, že raz mám dobré obdobie že proste nič a raz že viackrát do týždňa sa stane že mám výpadky. Pred pár týždňami som bola u mami, sme kukali tv a ona že či jej donesiem vodu lebo je smädná a ja že jasné. Vstala som idem do kuchyne a zrazu pri dverách som zabudla že čo som chcela. Ta sa pýtam mami že čo chcela? A ona že vodu a v tom ma zas napadlo že hej vodu 🙈
Vieš koľkokrát denne hľadám mobil? Ide má šľak trafiť, keď mi nemá kto prezvoniť, aby som ho našla.
@ika02 snažím sa ho mať furt pri sebe. Tiež sa mi stane že idem na wc, do kúpeľne... a beriem tel zo sebou a pak to tam zabudnem a potom neviem kde som to nechala 🤦♀️
@summer23456 dobra otázka 🙈 ja to mám tak, že raz mám dobré obdobie že proste nič a raz že viackrát do týždňa sa stane že mám výpadky. Pred pár týždňami som bola u mami, sme kukali tv a ona že či jej donesiem vodu lebo je smädná a ja že jasné. Vstala som idem do kuchyne a zrazu pri dverách som zabudla že čo som chcela. Ta sa pýtam mami že čo chcela? A ona že vodu a v tom ma zas napadlo že hej vodu 🙈
@anonym_autor ale ja sa celkom obávam do budúcna... Lebo mi to príde dosť skoro mať takéto výpadky a fakt hlavne keď ide o nové informácie, ja som ako rybka Dory 🤔🤣
@anonym_autor ale ja sa celkom obávam do budúcna... Lebo mi to príde dosť skoro mať takéto výpadky a fakt hlavne keď ide o nové informácie, ja som ako rybka Dory 🤔🤣
@summer23456 mám tiež strach úprimne 🙈 a to nemám ešte ani 45, neviem a ani nechcem predstaviť čo bude o pár rokov. Chcem nejaký doplnok vyskúšať, či pomôže uvidíme. Budem musieť naštudovať na nete čo by som mohla pridat do jedálnička alebo čo by som mohla mala zmeniť. Veď si pripadám ako 80 r dementná babka 🙈
@anonym_autor ja zabúdam teraz dosť často a netušila som,že to patrí k tejto fáze života ženy..
Podla toho ako ja zabudam a stracam veci mam perimenopauzu od narodenia😂, ale uz som vekovo v prave tak sa sem pridam, zaujimave citanie
@anonym_autor tebokan
Ale páči sa mi ako sa všetko zvaluje na perimenopauzu.Skoncilo to stresové obdobie nemyslíš si, že to je tým?Zisti si koľko hodín denne si na mobile a koľko v práci prijmes informácií.A zároveň porozmýšľaj koľko oddychujes, meditujes, cvičis koľko si len tak v kľude bez rádia, TV
si presytena vnemami žiadna mozgová hmla.
Ja viem, že teraz je moderné a z každej strany vykrikujú všetky neduhy perimenopauzy, menopauzy, ale je to len životný štýl.Mozog má toho dosť tak vypne, pokým len takto ešte to je dobre môže to byť aj horsie
@anonym_autor tebokan
Ale páči sa mi ako sa všetko zvaluje na perimenopauzu.Skoncilo to stresové obdobie nemyslíš si, že to je tým?Zisti si koľko hodín denne si na mobile a koľko v práci prijmes informácií.A zároveň porozmýšľaj koľko oddychujes, meditujes, cvičis koľko si len tak v kľude bez rádia, TV
si presytena vnemami žiadna mozgová hmla.
Ja viem, že teraz je moderné a z každej strany vykrikujú všetky neduhy perimenopauzy, menopauzy, ale je to len životný štýl.Mozog má toho dosť tak vypne, pokým len takto ešte to je dobre môže to byť aj horsie
@anonym_86cae2 predtým som to nemala, ako som začala vstupovať do peri tak sa to začalo a stupňovalo sa to. Ja som tiež prv myslela na začínajúci sa demenz alebo alzheimer, preto som hneď riešila u dr. Pracujem už menej, mam viac oddychu, spravy absolútne nepozeráme, niekedy si po práci aj pospím, hrám aj hry na podporu mozgu a rozmýšľania... takze nezanedbávam sa alebo tak. A všetky výsledky sú dobré, takže telu nič nechýba 🤷♀️
@ika02 Nie je to skôr nepozornosťou? Že sa ponáhľaš a nedávaš pozor, kam dávaš mobil?
Ja bežne zabúdam mená alebo slová, je to veľmi nepríjemné.
@ika02 Nie je to skôr nepozornosťou? Že sa ponáhľaš a nedávaš pozor, kam dávaš mobil?
@unicornlady áno, aj tým, ale zabúdam aj mená a iné, čo by som si mala pamätať.
Toto už mám aj ja,zabúdam všeličo.
Ja som mala presne to isté nielenže som zabúdala,ale vypadávali mi z pamäte slová -bežné, ale hlavne v práci odborné výrazy, no katastrofa.Ja užívam Menowell alebo Herboxa Meno.. to mi obrátilo život úplne k lepšiemu, okrem toho multivitamíny Quantum-mám oveľa viac energie a na pamäť Lucetam .Zlepšenie nastalo u mňa v podstate hneď ,po pár dňoch.
.
@anonym_86cae2 predtým som to nemala, ako som začala vstupovať do peri tak sa to začalo a stupňovalo sa to. Ja som tiež prv myslela na začínajúci sa demenz alebo alzheimer, preto som hneď riešila u dr. Pracujem už menej, mam viac oddychu, spravy absolútne nepozeráme, niekedy si po práci aj pospím, hrám aj hry na podporu mozgu a rozmýšľania... takze nezanedbávam sa alebo tak. A všetky výsledky sú dobré, takže telu nič nechýba 🤷♀️
@anonym_autor Ahoj, zaujali ma tie hry na podporu mozgu a rozmýšľania…dáš mi prosím nejaký konkrétny tip? 🙂

Skus acutil