Riziká gastroskopie pri užívaní liekov na riedenie krvi
Mamina ma ist na gastroskopiu tento tyzden. Kvoli fibrilacii berie lieky na riedenie krvi. Dr povedal ze si nema dat dva dni liek na riedenie. Bude to ok? Znamej mamine tiez robili pred rokom gastro, tiez brala lieky na riedenie a skoncili v nemocke kvoli krvaciu v zaludku po gastro. Strasne sa bojim o mamku. Mate niekto skusenosti?
@anonym_autor ja mám priamu skúsenosť sama so sebou. 14 dní pred zákrokom mi boli robené kompletné odbery krvi týkajúce sa aj zrážanlivosti a kadejakých faktorov s tým spojených. bolo mi povedané, že ak budú v norme (čo boli), tak 7 dní pred zákrokom vysadiť lieky na riedenie krvi. tak som aj urobila. všetko bolo v poriadku. takto som bola už druhýkrát na gastre, odkedy sa liečim na krv. a 2x aj na kolonoskopii. postup bol rovnaký.
@anonym_autor ja mám priamu skúsenosť sama so sebou. 14 dní pred zákrokom mi boli robené kompletné odbery krvi týkajúce sa aj zrážanlivosti a kadejakých faktorov s tým spojených. bolo mi povedané, že ak budú v norme (čo boli), tak 7 dní pred zákrokom vysadiť lieky na riedenie krvi. tak som aj urobila. všetko bolo v poriadku. takto som bola už druhýkrát na gastre, odkedy sa liečim na krv. a 2x aj na kolonoskopii. postup bol rovnaký.
@amdornik ja som bola teraz na biopsii a tabletky som vysadila 48 hod pred zakrokom a nasadila naspat 24 hod po zakroku. Treba sa riadit tym, co pisu v navode.
@anonym_autor Rozhodujuce je, aky liek berie. A ci ma fibrilaciu paroxyzmalnu alebo permanentnu... Liek ale treba vysadit, kedy a cim ho pripadne nahradit zavisi od toho, co som napisala na zaciatku...
@anonym_autor Rozhodujuce je, aky liek berie. A ci ma fibrilaciu paroxyzmalnu alebo permanentnu... Liek ale treba vysadit, kedy a cim ho pripadne nahradit zavisi od toho, co som napisala na zaciatku...
@janickadr berie xanirvu, ma paroxyzmalnu fibrilaciu, mava ju zdriedkavo, tak 1x za 2-3 mes na 2-3 hodky.

@anonym_autor to je standardny postup - vysadenie liekov pred zakrokom a nasledne nasadenie po zakroku (casovo sa treba riadit pribalovym letakom). Je to tak v poriadku.