Roaccutane - skúsenosti

rebekad123
26. feb 2017

Dobrý večer kočky 🙂 Chcela by som sa opýtať ako je už z názvu jasné tie ktoré ste brali tento liek tzv. Roaccutane prosím napísali by ste svoje skúsenosti či už kladné alebo záporné. Budem rada za všetky skúsenosti 🙂 Ďakujem a veľmi si to vážim a prajem ešte pekný zvyšok dňa🙂

PS: viem,že táto téma už bola rozoberaná ale ak pribudli ešte nejaké skúsenosti s týmto liekom budem len rada🙂

lukamka
26. feb 2017

Ahoj Rebeka 🙂 máš krásne meno ❤
Ale k veci: uz je to 7 rokov, co som to brala. Mala som take akné, že mi ostávali jazvy na tvári a chrbte. Liečba bola riadna zaberacka... totálne vysušuje cely organizmus - je lepšie začať v jeseni, aby si sa vyhla letu. Ja som síce brala aj cez leto, ale musela som piť aj 4-5l vody denne. Bez pomady ani na krok-bežne sa mi stavalo, že som sa usmiala a pery mi praskli do krvi. To iste na rukách a lakťoch. A tiez na tvári som sa občas supala ako had. Počas liečby používaš vysoko hydratacne krémy a pomady. Okrem toho depky ako hovado... plus by si mala brat antikoncepciu a nesmieš otehotnieť minimálne rok po liečbe.
Účinok: po mesiaci sa uz neobjavil ani jeden vred, len občas mala vyrážka, časom uz ani to. Asi o dva mesiace som mala pleť bez vyrážok a postupne ako sa menili vrstvy koze, zmizli aj jazvy. Nepotrebovala som na tvar nič len krém. Pleť ako zrkadlo ostala ešte dlho po tom.
Počas liečby si nesmieš nič vytláčať! Ani pory. Mohla by sa spraviť veľká rana
Dr ti to predpise až po tom, ako vyskusas iné, menej invazívne formy liečby.
Takze zaberá, ale je to fakt svinstvo počas liečby.

dorottka
26. feb 2017

Ahoj, ja som to brala pred 4 rokmi. Okrem suchych pier a trochu suchsich oci (ale nie sialene, len obcas kvapky boli potrebne kvoli komfortu) a pleti som nemala ziaden vedlajsi ucinok. Vyrazky zmizli v priebehu 10 dni a odvtedy sa mi az dodnes neobjavila ani jedna. Po ukonceni sa veci vratili komplet do normalu - aj oci, aj pery, aj plet. Ja som to ale mala udajne az zazracne bezproblemove.

1sandra48
27. feb 2017

ahoj Rebeka. Tiež som brala liek Roaccutane asi pred 8 rokmi. Mala som veľmi aknóznu pleť, veľmi veľké a hnisavé pupáky. Pred tým som vyskúšala všelijaké vodičky, drahé krémy a nič nezaberalo, takže Roaccutane bola moja posledná možnosť. Brala som ho na jeseň, totálne som bola vysušená, musela som si mastiť ústa - hojivým zázrakom, pleť sa mi šúpala a krv z nosa mi tiekla dosť často. Po dobratí liekov sa mi tvár zlepšila veľmi, sem-tam nejaké pupáčiky sa objavia. Je to veľká záťaž na organizmus, každá z nás to znesie inak, ale mne to pomohlo. Prešla som aj na inú kozmetiku a tvár mám ozaj peknú

pininka
28. feb 2017

Ahoj, ja som brala tento liek pred 12 rokmi, mala som strašnú pleť a musela som vybrať dve kúry, ale liečba úžasné zabrala, dodnes som vďačná pani doktorke,že mi to navrhla, pretože iná mi dookola predpisovala mastičky ktoré vôbec nepomohli. Musela som podpísal informovaný súhlas,že som si vedomá,že nesmiem ostať tehotná a brala som antikoncepciu. Suchú pokožku som nemala,mňa z nich len trocha bolela hlava. Sestra má takú istú pleť,odmietla ich vtedy brat a dodnes ma otrasné akné a to ma cez 40.

lizzygrant
8. jún 2020

@dorottka Prosím ťa, do 10 dní si nemala ani vyrážku a ešte potom si to dlho brala? Koľko približne ti trvala celá liečba? Ďakujem za odpoveď

rebekad123
autor
8. jún 2020

@lizzygrant pól roka trvá celá liečba. A práve na začiatku sa to zhoršuje. Treba byť trpezlivý.

lizzygrant
8. jún 2020

@rebekad123 Ja poznám prípady, že trvala kratšie tá liečba. Preto sa pýtam že koľko to trvalo u slečny/pani.

rebekad123
autor
8. jún 2020

@lizzygrant ahaa, no tam je riziko, že sa to vráti. Ja som brala pol roka

lizzygrant
8. jún 2020

@rebekad123 No ja to akné nemám zase najstrašnejšie na svete, skôr je problém v tom, že už som vyskúšala všetko čo sa dalo a stále sa to nezlepšilo.