Robia sa vám žilky v oku z kontaktných šošoviek?

nikolet29
8. máj 2021

Kto nosíte kontaktné šošovky robia sa aj vám žilky v oku zo šošoviek ?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzuliennka1
8. máj 2021

nestavalo sa mi to, ale nosila som len dvojtyzdnove a s co najvyssim obsahom vody

janakuul
8. máj 2021

@nikolet29 mne skor cervenaju,Vela krat vyzeram unaveno,aj ked nie som.

kisskiss
8. máj 2021

@nikolet29 ako píše @zuzuliennka1 stáva sa to pri starších, keď už stratia tú vlhkosť alebo pri syndróme suchého oka od kukania do mobilu alebo do PC.. treba si skúsiť kúpiť umelé slzy alebo skúsiť šošovky s čo najväčšou vlhkosťou, prípadne vyskúšať používať jednodňové šošovky plus tie slzy.

ivkazba
8. máj 2021

Ja používam denné šošovky už vyše 5 rokov, nikdy nemám s očami nič. Predtým som mávala 2 týždňové a tiež nikdy žiadne problémy. Ale ja som ich nikdy nenosila dlhšie ako 14 dní. Ale poznám ľudí čo mávajú tieto problémy. Nosia mesačné šošovky (denné nosím okrem iných preto že sú oveľa jemnejšie ako tie na dlhšie používanie, pretože majú vyšší obsah vody ako píše zuzulienka) a často ten jeden pár nosia dlhšie ako mesiac.

kkovacovak
8. máj 2021

@nikolet29 nestáva. Ale dávam si pozor aby som ich poctivo menila. Možno sú niektoré oči citlivejšie a reagujú takto

kisskiss
8. máj 2021

Teraz som si všimla, že som náhodou označila
@zuzuliennka1 ale chcela som označiť @cocolino234 🙂

nikolet29
autor
8. máj 2021

@kisskiss
@kkovacovak
@janakuul
Je pravda že mesačne nosievam dlhšie ako mesiac.. aké značky používate?

kkovacovak
8. máj 2021

@nikolet29 kedysi som používala ACUVUE oasys ale teraz mám AIR OPTIX HydraGlyde pre astigmatizmus. Tie na astigmatizmus sú dokonca o niečo hrubšie a tvrdšie ako tie acuvue. Zo zaciatku kým si oko zvyklo tak som mala oči červenšie ale teraz už nie.
Ešte mi teraz napadlo že tento problém môže spôsobovať peľ. Ja každú jar striedam častejšie okuliare so šošovkami lebo sa môžu peľové časti dostávať do oka za šošovku a dráždiť oko. Odsledovala som si že to tak mávam. Ak je to teda aktualny problém tak to môže byť aj toto. Možno častejšie prepláchnuť šošovku alebo ju poriadne v prstoch pred nasadením trieť medzi prstami aby tam nič nezostalo a potom zase roztokom oplachnuť a až tak dať do oka.

zuzuliennka1
9. máj 2021

@nikolet29 tak to ti v dobrom radim - nerob to. Oni tie sosovky nie su vymyslene na mesiac/dva tyzdne/den len tak..
sosovka pouzivanim vysycha, (nie, namocenie v roztoku to nemeni) a neustalym vkladanim, vyberanim sa jednoducho aj menia jej vlastnosti, plus bakterie - mozes si sposobit keratitidu… mesacne po mesiaci vyhodit a tiez nenosit dlhsie, ako 12h denne

zuzuliennka1
9. máj 2021

@nikolet29 pripadne zvaz zmenu na dvojtyzdnove, kvoli vyssiemu obsahu vody v nich (ale to vsetko po konzultacii s odbornikom, bud ocny lekar alebo kontaktolog)

nikolet29
autor
9. máj 2021

@kkovacovak mne bol tiež zistený astigmatizmus.. doteraz som nosila obyčajne šošovky.. to je možné si šošovky vybrať podľa parametrov potrebných pre seba či ako to je ?

zuzuliennka1
9. máj 2021

@nikolet29 sosovky existuju aj na astigmatizmus, tiez som nosila - ale to si sama nevyberies, to ti presne odporuci na tvoje oko ocny lekar, ktory ta musi odmerat

nikolet29
autor
9. máj 2021

@zuzuliennka1 jasné to chápem.. ale keď si idem cez net objednať šošovky tak sa tam daju tie parametre vybrať presne podľa mojich aké potrebujem?

zuzuliennka1
9. máj 2021

@nikolet29 ano, malo by sa dat.
Ja som to vzdy riesila priamo cez ocneho, on mi dal presne parametre a hned vedla bola aj optika a tam mi tie spravne sosovky dali/objednali

kisskiss
9. máj 2021

@nikolet29 ja teraz istú dobu nenosím žiadne, nejak ich v tehotenstve moje oči netolerujú a už aj predtým sporadickejšie - homeoffice a nechcelo sa mi ich na doma nosiť.. a už aj predtým v normálnom stave sveta, keď sa chodilo do kancelárie, som mala problémy kvôli syndrómu suchého oka (kvôli počítaču) a presne mi aj vysychali oči a vystupovali žilky.. ale umelé slzy dosť pomáhajú.
Plus teda naozaj neprenášať.. OK, nič sa nestane keď ich budeš prenášať zopár dní, napr. ked zabudneš, že už prešiel čas alebo si si zabudla včas kúpiť nové.. ale určite nie, dvojtýždňové nosiť mesiac alebo mesačné 2 mesiace.. to mi vždy hovoril očný, že to nemám robiť, aj keď on to niekedy robí, ale že on môže, lebo je očný a vie, čo si môže dovoliť v zaobchádzaní so svojimi očami 😄
Veď si skús pred vyhodením chvíľu nechať tú, ktorú si prenášala a otvor novú a porovnaj si ju už len na prstoch položených vedľa seba uvidíš, že tá stará je už taká "tenšia", menej napitá.. aj pocitovo, keď si dávaš nové, iste cítiš, že máš oči ako znovuzrodené v ten deň, či? Alebo možno si si to doteraz tak nevšímala.. držím palce nech nájdeš niečo, čo ti vyhovuje 🙂