Rok po ukončení dojčenia a stále MM. Mám sa obávať?

soffi
11. dec 2010

no znepokojila ma maja kamoska, ktora je 10mesiacov po ukonceni dojcenia a stale si este nejaku tu kvapku MM vytlaci.Bola u lekara a ten jej povedal ze to nieje normalne, a bral jej vzorku.Dost ma to znepokojilo, kedze ja som uz 13 mesiacov po ukonceni dojcenia (a to som s dojcenim prestala, pretoze mliecka bolo malo), a stale mam MM, niekedy mi normalne strieka aj z viacerych dierok naraz, ako ked som dojcila....myslite zeby som sa mala obavat?

heni79
11. dec 2010

Obávať čoho? Bola si na kontrole u gynekológa? Ak áno, obavy nie sú namieste. Ak nie, tak choď. Ja napr.tiež už nekojím x mesiacov a občas tých pár kvapiek je. Pokiaľ nie sú hrče, je to ok. Ale presné je to, že záver ti musí dať lekár. Lebo čo je u mňa normálne, u teba byť nemusí a naopak.
Tak neváhaj a konzultuj na príslušných miestach, nie na verejnom fóre. Lebo ak by to bolo niečo zlé a tu sa učičíkaš....
Prevažne je to normálne. Ale určite si choď za tým!
Držím palce, aby to bolo ok.

bambusko
11. dec 2010

tiez sa mi tvorilo mm asi rok po odstaveni, vsetky vysetrenia boli ok. existuje teoria, ze materske mlieko sa moze tvorit priblizne do veku dietata, kedy by sa odstavilo prirodzene, cize do jeho 2-3r

bihan
11. dec 2010

Mne sa mlieko tvorilo ešte vyše rok po odstavení a počas druhého tehu napriek tomu, že prolatkín bol úplne v norme. Pár kvapiek, keď si stlačíš bradavku, asi nebude problém, ale mlieko strieka rok po odstavení, asi je čas to konzultovať so špecialistom.

ba80
11. dec 2010

mne dva mesiace po ukonceni dojcenia, ked som mala este stale vela mliecka zastavovali laktaciu liekmi...