Rozmazané videnie: Ako to ovplyvňuje váš život?
Co by ste robili keby ste videli rozmazane na obe oci? Samozrejme nie je nato riesenie. Ms takyto stav vplyv na vztah, naladu cloveka a podobne co myslite? Hlavne ked to chytis v mladom veku
Ja vidim rozmazane, lebo som kratkozraka a nosim preto okuliare. Co mas na mysli pod pojmom rozmazane videnie? Mas sedy alebo zeleny zakal? Alebo nejaku inu poruchu zraku?
Tupozrakost na oboch ociach.. tazko sa nato hladaju slova.. neviem byt stastny som z toho podrazdeny a smutny
Kolko mas rokov? V detstve to tvoji rodicia neriesili? Co ti na to povedal tvoj oftalmolog?
@majka36912 zhorsenie dominantneho oka prislo prvykrat v 26 pri pretazeni v praci vtedy sa mi rozmazalo aj prace oko..( nepomohla sosovka ani brile) podstupil som dva lasery no vratili sa to.. bo co ti povedia musi to tak byt no oni si nevedia predstavit ako vidi clovek s tupozrakostou.. vidia len namerane hodnoty.. je to ako vidiet cez -1.5 dioptriu a niekedy aj viac
@majka36912 uz mam 31 a vsetci to zvaluju na stres a tvaria sa ze to nie je problém
Citala som si teraz k tomu na nete nejake info, ale isto je to uz vsetko, co poznas... Zrakove cvicenia a podobne veci. Mrzi ma, ze to mas takto, musi to byt nesmierne frustrujuce. Ja som mala pred rokom a pol uraz chodidla a odvtedy mam bolesti, ked som dlhsie ako dve hodiny na nohach. Boli doby, ked som nevladala ist ani do obchodu. Doteraz som sa s tym vobec nevyrovnala, ze som este mlada, ale v podstate uz krypel.
Skusala si aj nejake sukromne ocne ambulancie?
@majka36912 ano jasné..musis chodit na masaze..skus cvicit tie nohy vo fitku a rozhybat to.. mas mnoho alternatív.. ak to rozhybes a posilnis tak bude to lepsie si myslim..
@neillys Brala som na to protizapalove lieky cca pol roka... Nie nonstop, ale 3 tyzdne, potom chvilu pauza, potom znova 3 tyzdne atd... Bola s tym na ozarovani a fyzioterapiach. Zlepsenie je tam je, ale ked ju pretazim (cca 2 hodiny chodze) tak sa mi na tej slache znova spravi zapal, cize aj ked je to uz lepsie, vraj to uz nikdy nebude ok.
Takze v podstate ti verim, ze ti ta tupozrakost zasahuje aj do inych oblasti zivota.
Skus si pozriet na nete Daniela Matuchova - niekde som citala clanok, je to mamina chlapca, co prestaval vidiet, mal aj ine diagnozy a nechcela aby oslepol, zachranila mu zrak nejakymi cviceniami a potom aj tu metodu cvicenia zraku asi niekde vystudovala a ma aj take studio na cvicenie zraku. Ma aj knihu o tom, neviem, ci aj v nej su priamo tie cvicenia neni popisane. Zober to ako sancu, vyskusat vsetko mozne.
A co sa tyka stresu, verila by som, ze mmoze horsovat aj zrak. Mozes mat tak pretazenu nervovu sustavu, ze niektore centra mozgu nestihaju. Minule tu dal niekto linku na video spevacky Zuzany Smatanovej o tom, ako vyhorela, ako mala silne depresie a ako sa vyliecila. Ona tam hovorila, ze jednym z prejavov ktore mala a vylakali ju bolo, ze videla akoby len 3 kvadranty z kruhu, ten stvrty nie - ze jej proste zo stresu a paniky vypinalo iste casti mozgu. Tak laicky to vysvetlovala, ale velmi dobre video...
Nehladaj rady na nete od laikov.chod aj za troma očnými dr.a riad sa závermi odborníkov.neexistuje.aby všetci dávali za príčinu stres
@neillys to je take cele divne, urcite tupozrakost? A este tolko operacii mas za sebou
To sa mi nezda ( pracujem na ocnej amb)
@neillys a sedy zakal nemusia mat len stari ludia to ta musim poopravit trosku a ziadne “sance pro oci” - strata casu naozaj si bol u viacerych odbornikov? Mas viac nazorov?
tupozrakosť je vrodená,ja som na jedno oko tupozraká.
To nevzniká zo stresu.

@neillys nema riesenie? Akoze nepomozu dioptrie ani operacia? Ja nosim cocky, dlho dlho som mala na okuliaroch zle dioptrie lebo sa mi nechcelo platit nove skla a okuliare nosil tak 10 minut vecer a 10 minut rano. Raz som ale stratila cocku a nemala som nove balenie tak som 2 dni bola odkazana na tieto okuliare a veru bola som z toho nervozna, podrazdena, bolela ma hlava, vadilo mi ze dobre nevidim.