Rozpadne sa DDT aj v tele človeka?

alenatomova
14. jan 2021

Narodili ste sa pred rokom 1976? Predpokladám, že zároveň po roku 1939 - takže ste z niekoľkých percent "zložení" aj z tohoto polychlórovaného jedu proti komárom a hmyzu všeobecne.

Pili ste "zdravé" kravské mlieko v období pred rokom povedzme 1986? Polčas rozpadu DDT v prírode je totiž 6-10 rokov... Až po tomto roku (podľa dostupných informácií) mal obsah DDT v prírode začať postupne klesať. Nesúvisí náhodou používanie DDT s výskytom alergií a ekzémov? U generácií s dátumom narodenia pred rokom 1939 (začiatok používania DDT vo svete) sa totiž alergie takmer nevyskytujú.

Rozpadne sa DDT aj v tele človeka? Po akom dlhom čase?

Dojčíte alebo ste dojčili svoje deti? A teraz tá hlavná otázka: prechádza DDT z tukových zásob v tele do materského mlieka?

Ako je to s vašimi endokrinnými žľazami? Nemáte problémy so štítnou žľazou, nadobličkami alebo pankreasom?

Čo sa deje zo zásobami DDT v tuku (je dobre rozpustný v tuku, nie je vylúčené, že sa uloží do slaninky), keď schudnete? Uvoľní sa a ide škodiť do vašich žliaz s vnútorným vylučovaním?

Ak máte niekto vedmosti, rozprúďte informácie do tohoto fóra! Nechcem vyvolať paniku, nejde o ohrozenie života. Ale možno by sa tým dalo mnohé v našich životoch vysvetliť. Naozaj sa alergie dedia? Alebo naše deti "iba" zdedia znečistenie v životnom prostredí?

Viete o nejakom kanáli na internete, kde sa nájde odpoveď na tieto otázky?

acer11
14. jan 2021

@alenatomova a naozaj cakas odpoved?😂

malinoismum
14. jan 2021

Keby sme sa nad podobnými vecami zaoberali, prišli by sme na to že sme vlastne hneď po narodení mali zomrieť na tlačovú chybu...
Za mňa zbytočne zamyslenie...

sisa_s
14. jan 2021

V case korony a paniky vsetci potrebuju toto citat 🙏🙏 nech toho nie je malo pre citlivejsich ludi