Roztrhnutý meniskus a operácia až v októbri

polariso
11. aug 2019

Pekný večer. Chcem sa popýtať kto ma, skúsenosť s roztrhnuty meniskusom. Mala som úraz a hrozne ma bolelo koleno pri každom pohybe i v kľude. Na ortopédii i v rozmedzí týždňa dvaja lekári povedali ze ide o meniskus a musela somsa objednať na operáciu... Bohuzial až 18.10. Nohu následne druhý týždeň šetrím, nepresilujem q mne bolesti úplne ustúpili, zabolí len občas. Je to normálne.... Ze sa to kľudom takto upravilo...

eva8
11. aug 2019

@polariso popros o magneticku rezonanciu. Caka sa 2-3 mesiace, podla toho, na akom pracovisku

bleblu
11. aug 2019

Ano je to normalne. Meniskus boli niekedy viac niekedy menej

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
polariso
autor
11. aug 2019

@eva8 nuz ja som myslela ze ma pošlú, ale nie rovno operácia. Vraj do. Si to riadne dokalicila... Snad doktori vediac robiaa.

miriam439
11. aug 2019

@polariso
Pozerám, že si z DK. Tam je dobrá ortopédia, aspoň dúfam, že to tak je stále, lebo pár rokov dozadu to tak bolo. Ak máš len natrhnutý meniskus, nemusí byť nutne operácia, ale problémy budeš mať asi stále (vlastná skúsenosť už 15 rokov s tým žijem). Ale vtedy, keď som ja chodila po ortopédii, tak kto mal úplne roztrhnutý meniskus, tak išiel na operáciu do týždňa (samozrejme musel si porobiť predoperačné vyšetrenia). Tak neviem prečo teba dali až za dva mesiace, to majú tak veľa operácii? Skús ešte požiadať o magnetickú rezonanciu buď v DK alebo v RBK, v RBK sa kedysi dalo za príplatok objednať aj prednostne, lebo inak sa dosť dlho čakalo na poradie. A ešte čo viem, tak kopec ľudí z Oravy chodí na operácie aj do RBK, pretože tam sa menej čakalo na poradie, aj výmeny kĺbov tam riešia, takže meniskus tiež hádam dobre spravia. Tak skús aj toto pozisťovať.
Akože ja neviem, či ideš ešte dva mesiace do operácie byť PN, ale kto mal vtedy úplne roztrhnutý meniskus, tak nesmel vôbec na nohu stúpať, dostal barly a kľud na lôžku.

polariso
autor
12. aug 2019

@miriam439 ahojky. Ano tu v DK majú toho tak veľa že volne majú až v októbri. Boli sme tam tri stym istým... Rizculovanie nepomohlo. Ja chvalabohu som na rod. Dovolenke takže nie som PN.

miriam439
12. aug 2019

@polariso No to ešte horšie, čakať s pokazeným kolenom dva mesiace pri malom dieťati. To si neviem predstaviť, bude to ťažké zvládať. Veľa síl.