Schizofrénia - budúci atak

kim2028
14. jan 2022

Dá sa predísť nejako ataku? V súčasnosti mám zlý pocit, lebo mám paranoidnú schizofréniu a varovné príznaky sú nápadnejšie. Lieky beriem, tak možno oni mi pomáhajú, že nie je to úplne beznádejné. V súčasnosti mám problém s negatívnymi a kognitívnymi príznakmi. Išiel by som aj za svojim psychiatrom, ale ten mi povie na to, že je súčasť choroby a ja som z toho zúfalý už. :D Mám v súčasnosti už aj dokonca post schizofrénnu depresiu, ale tú nikdy nerieši. :(

amelie2017
14. jan 2022

Je mi luto, co prezivas. Psychiatria na Slovensku je bohuzial 100 rokov za opicami. Odfajknut pacienta pre poistovnu, ale skutocny zaujem o jeho zdravotny stav, o jeho zlepsenie ziadny. Ale ak citis, ze ti je zle, nerozmyslal si nad hospitalizaciou? Aspon tie zvyknu dat cloveka trochu dokopy.

kim2028
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kim2028
autor
14. jan 2022

@amelie2017 Je to dosť zle, ale do nemocnice radšej v dnešnom stave nie. Mám aj zle skúsenosti. Nie som zase na tom až tak zle, aby som trpel istých ľudí. Minule ma skoro vystrelo, čo si jedna osoba vymyslela na mňa (vraj som ju napadol) a verili jej. Na to nemám chuť ani náladu. Ja som si povedal, že nemocnica nie je cesta. V súčasnosti je úplne neprijateľná aj kvôli tomu, že radí tam asi COVID.