icon

Schudla som 80 kg: Ťažkosti a rady po chudnutí

5. feb 2024

Ahojte schudla som 80 kg za asi 14 mesiacov. Je jedno preco, ako prosto to slo. Ziadne drasticke diety ani tyrania vo fitku.
Odvtedy mam problemy, kazde rano sa zobudim OK, postavim sa a zacne mi byt tazko ako by mi dal niekto bombu do zaludka. Najskor, ze zlcnik, atd. aj ten je von a neuticha to. Uz mi aj busieva srdce, stale po kazdom jedle ma naduva ako kozu. Som z toho uz na dne. Naozaj tucnej mi bolo lepsie? 😔 Som na dne z toho, ze neviem co sa deje. Krv OK, vsetko OK.

autor
5. feb 2024

@aandrea9 5x denne cca 150 g porcie, obcas zhresim nieco sladke nestrazim sa ale tymi nevolnostami a busenim atd. moc chut na jedlo ani sladke nemam 😑

pumpkinpie
5. feb 2024

resekcia zaludka? na kontrole u dr. si to spomenula?

animus
5. feb 2024

Užívam multivitamin energy a k tomu magnézium

koniarova
5. feb 2024

Prepáč,ale ja neverím,že si toľko schudla za tak krátku dobu.

autor
5. feb 2024

@koniarova nevadi 🤗

autor
5. feb 2024

@animus a pomaha?

autor
5. feb 2024

@pumpkinpie nie, lebo sa nekonala

vanilkovazmrzka
5. feb 2024

Trochu nie som stotoznena s tym, ze motivaciou na chudnutie bolo/je naplnat tuzbu a podriadovat sa predstave niekoho ineho… potom dava trochu zmysel aj to, ze problemy ti moze sposobovat aj ta psychika. S chudnutim si uz dosiahla maximum, cokolvek dalej uz je hazard so zdravim, ale co ked mu to nebude stacit?

koniarova
5. feb 2024

Ako sa dá prosím schudnúť bez drastických diét a cvičenia? No dá, ale jedine tak, že sa ti to podpise na zdraví. A to sa práve deje. Lebo to sa proste nedá,schudnúť 80 kg len obmedzením jedla. Niekde je chyba.

sandralo
5. feb 2024

Ahoj, gratulujem v prvom rade. Prosim ta vedela by si mi.poradit, akou formou sa ti to.podarilo a ci si mala aj pravidelne cvicenie a kolko krat? Dakujem pekne a drzim palce, aby ti bolo lepsie 🙂

simsalabim
5. feb 2024

150g porcie? Ved to je jeden jogurt…

koniarova
5. feb 2024

@simsalabim a potom,že prečo jej je ťažko.

amelie2017
5. feb 2024

Vobec neviem, kde by mohol byt problem, ale maminina sestra bola cely zivot obezna. Okolo 45 sa pustila do chudnutia pod dohladom lekarov a aj tak skoncila v nemocnici, uplne jej zlyhala imunita, probleny s organmi, bolo s nou dost zle. Normalne musela opat pribrat - uz nie tak vela, ale okolo 90kil musi mat, aby fungovala. Akonahle ide s kilami zase dolu, objavuju sa zdravotne problemy. Ma uz po 50 a lekari jej ani viac chudnut neodporucaju.

domkakvet
5. feb 2024

Doplnit vitaminy.

dzulli1980
5. feb 2024

5x denne 150 g? ... no ani sa nedivím, že si v takom stave ... a takto sa dokaličiť skrz muža? ... aby si bola jeho princezná? ... och ... je fajn, že si schudla, nadváha nikomu na zdraví nepridáva, no bolo to treba robiť úplne inak a hlavne zdravo ... chudák Tvoj organizmus.

ketrint
5. feb 2024

No tiež pozerám na tých 150g 🤯😲😲
Ja som teraz začala s novorocnou výzvou (netreba mi chudnúť, len mám sedavé zamestnanie a od korony permanentný HO, tak mi treba sa rozhybat) a je tam aj jedalnicek na chudnutie a 150g je bežne zeleninová príloha k poriadnemu jedlu, nie porcia samotná. A to ešte nevieme aké jedlo si vlastne jedla, či niečo so živinami pre telo, alebo si telo vytrieskala nielen z kilogramov, ale aj zo živín… Ten rok asi ťahalo zo zásob, ale takto sa proste fungovať nedá. Plus pozor na jojo efekt, toto neznie ako niečo udržateľne ☹️ nemyslím to zle. Zdravie je prvoradé,všetko s rozumom, niektoré veci až takto prudko urýchliť nie je dobre. Drz sa 🙏💕

alickapusinka
5. feb 2024

Podľa mňa si veľmi veľa schudla do roka. 6,6 kg za mesiac je dosť. Ak sa chudne tak tak optimálne za mesiac 3 kg. To povie aj lekár že veľa razom schudnúť nie je dobre.

aandrea9
6. feb 2024

Konkrétne z čoho sa skladajú tie porcie?

trema
6. feb 2024

Ženy ake ste.. ked sa tu ženy sťažujú, ze nemôžu schudnut, radíte menej jesť, ked uz žena menej je a schudne, tak ju tiež sprdnete..
Autorka, gratulujem ku schudnutiu. Zdravotne problemy by som riešila s obvodným, dostatočne pila a začala trochu viac jesť, ak si tak este neurobila

taga
6. feb 2024

@simsalabim aj to len taky mensi... jedno jablko.. kusok masa s 3 zemiakmi... cele zle...

Autorka,vo fitku sa ludia netyraju, tyraju sa ludia, ktori svoje vlastne telo rok hladuju

ketrint
6. feb 2024

@trema ale toto nie je “menej jesť” ale úplne sa týrať hladom…

zuzana_ci
6. feb 2024

Čítam, čítam, ako ste autorku viaceré zhodili že tak sa chudnúť nemá (akoby sa to niekedy dalo ovplyvniť...), ale to najdôležitejšie som nenašla. Tak doplním ja - lebo očividne veľa ľudí s tým skúsenosť nemá. Pri schudnutí veľkej váhy, bavíme sa tu o povedzme 30-tich a viac kg, sa z tuku uvoľnia látky, ktoré tam boli bezpečne uložené - aby neškodili. Z "bezpečnej skládky" sa znovu dostanú do obehu a k orgánom typu pečeň, obličky... predstavte si všetku chémiu a ťažké kovy a éčka, reziduá liekov, všetko s čím telo prišlo od doby pred narodením do styku, čo sa medzitým nepodarilo nejakým spôsobom vylúčiť/odbúrať... a tak sa potom človek, ktorý krásne schudol a je spokojný v tomto smere, musí vyrovnávať a riešiť novú situáciu - lebo záťaže je toľko, že orgány to naraz nestíhajú vylúčiť. Telo sa samo priotrávi. Neviem k tomu narýchlo nájsť zdroje na webe, ale pamätám si, že odporúčali klasické veci na detox - vláknina v strave aj ako doplnok, živočíšne uhlie, chlorella.. treba vyskúšať a kúra aspoň niekoľko mesiacov. Pamätám si, že bolo uvedené, že môže trvať až rok, kým si telo aj v tomto uprace. A k tomu samozrejme - kvalitná strava v primeranom množstve a bohatá vitamíny, minerály, cvičenie na spevnenie CORE aby sa všetky orgány umiestnili správne - osobne odporúčam aj obrátené polohy z jogy, stojka, sviečka - utrasie sa to lepšie vnútri. Moja osobná skúsenosť - nedá sa to obísť. Treba telu pomôcť vylúčiť záťaž. Ak už nastala taká situácia. A pri tom kvalitne telo živiť.

zuzana_ci
6. feb 2024

@zuzana_ci Dá sa to nájsť napríklad aj tu.

milka1033
6. feb 2024

Neboj to bude dobre telo si musi zviknut Koľko važiž teraz

autor
6. feb 2024

@sandralo porcie, bol to plac a trapenie ale da sa to naucit, prisne nizke na gramaz

autor
6. feb 2024

@zuzana_ci dakujem taketo nieco som cakala 🫶

autor
6. feb 2024

@ketrint bolo to psycho ale dalo sa to naucit, nechcela som mat v 30tke 200 kg

sandralo
6. feb 2024

Ďakujem pekne, určite to muselo byť ťažké a držím palce.

autor
7. feb 2024

@vanilkovazmrzka jemu to staci ani na mna netlacil, bola to moja volba

autor
7. feb 2024

@sandralo je to hrozne a neviem uz vazne co robim zle