icon

Silný kašeľ a vykašlanie krvi

7. nov 2025

Pekny vecer, uz par dni ma trapi suchy, drazdivy kasel a dnes vecer som zase vykaslala hlien a v nom trochu jasno cervenej krvi. V pondelok pojdem k lekarke. Stalo sa vam to niektorej a nebolo to vazne? Ked zakaslem, boli ma na hrudi.

janinah
7. nov 2025

Lieky maš?

autor
7. nov 2025
@janinah

Lieky maš?

@janinah Beriem volno predajne lieky z lekarne.

anonym_e7e918
7. nov 2025

Test na covid si si urobila ?

autor
7. nov 2025
@anonym_e7e918

Test na covid si si urobila ?

@anonym_e7e918 nie, nemam teplotu, citim sa dobre az na ten dusivy kasel

anonym_e7e918
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_e7e918 nie, nemam teplotu, citim sa dobre az na ten dusivy kasel

@anonym_autor tak si ho urob.A možno už bude aj neskoro a nezachytí už.

anonym_982fc9
7. nov 2025

@anonym_autor Máte aj iné ťažkosti?V mojom okolí sa za posledné dni vyskytli prípady, kde chorý mal prv suchý dráždivý kašeľ,prv bez teploty,potom už s teplotou, nechutenstvom, vysoké crp, kašeľ za pomoci liekov sa zmenil na produktívny,zachvatovity.Pri takomto silnom záchvatovitom kašli sa v spute objaví aj krv, nakoľko vďaka silenemu kašľu môžu popraskat tenucke žilky

autor
7. nov 2025
@anonym_982fc9

@anonym_autor Máte aj iné ťažkosti?V mojom okolí sa za posledné dni vyskytli prípady, kde chorý mal prv suchý dráždivý kašeľ,prv bez teploty,potom už s teplotou, nechutenstvom, vysoké crp, kašeľ za pomoci liekov sa zmenil na produktívny,zachvatovity.Pri takomto silnom záchvatovitom kašli sa v spute objaví aj krv, nakoľko vďaka silenemu kašľu môžu popraskat tenucke žilky

@anonym_982fc9 okrem zachvatov kasla mi nic nie je

anonym_982fc9
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_982fc9 okrem zachvatov kasla mi nic nie je

@anonym_autor Nechcem strašiť, ale prípady, ktoré opisujem,tiez začali "len,, kašľom -silnym, nepríjemným.Vo všetkých troch prípadoch spôsobili problém pľúcne chlamýdie

autor
7. nov 2025
@anonym_982fc9

@anonym_autor Nechcem strašiť, ale prípady, ktoré opisujem,tiez začali "len,, kašľom -silnym, nepríjemným.Vo všetkých troch prípadoch spôsobili problém pľúcne chlamýdie

@anonym_982fc9 plucne chlamydie sa daju liecit?

autor
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor myslim ci je obtiazna liecba

simsalabim
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano, mne sa to stalo nedavno pri zapale pluc. 2-3x, z toho silneho kasla rozdrazdene duchacie cesty, preto trolinku krvi. Plucne chlamydie.

anonym_982fc9
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Dajú sa liečiť antibiotikami, ktoré je potrebné užívať aspoň 2 týždne, ale ak je infekcia rozsiahla alebo dlhotrvajúca,tak aj 2 mesiace

mawisch
7. nov 2025

@anonym_autor dobry den, ja som to takto mala pri plucnych chlamydiach. Ako to bolo uz tu spominane. Daju sa zistit odberom krvi. Lieci sa dlhsie antibiotikami.

alickapusinka
7. nov 2025

môže to byť začinajuci zapaľ pľúc ja som mala take priznaky minuleho roku o takom čase. A potom ked sa to rozpuklo to bola jizda čista katastrofa.

autor
7. nov 2025
@alickapusinka

môže to byť začinajuci zapaľ pľúc ja som mala take priznaky minuleho roku o takom čase. A potom ked sa to rozpuklo to bola jizda čista katastrofa.

@alickapusinka Nemam dokonca ani nadchu. Len kasel. Ale mrzi ma ze som dnes nebola u lekarky. Az vecer som vyplula krv. Tak snad do pondelka vydrzim.

alickapusinka
7. nov 2025
@anonym_autor

@alickapusinka Nemam dokonca ani nadchu. Len kasel. Ale mrzi ma ze som dnes nebola u lekarky. Az vecer som vyplula krv. Tak snad do pondelka vydrzim.

@anonym_autor snad hej mne to začalo divným takým čudnim kašľom o dva dni ma normalne pri kašľani zaťahovalo a potom hlieny s krvou a za 4 dni horúčka ako fras vysoka brala som 14 dni antibiotika silne.Bola som aj 3 krát na rtg pľúč naštastie mi do necelých troch týždňov prešlo ale bola to nočna mora všetko ma bolelo ledva som prešla na wc a umyť sa zimnica že až pradlo som žmykala čo take prepotene.