Sjögrenov syndróm

marley77
19. okt 2022

Ahojte. Je tu niekto kto ma tento syndróm?

kengurica
20. okt 2022

@marley77 môj ocino ho má. Čo potrebuješ vedieť?

marley77
autor
20. okt 2022

@kengurica ahoj. Aké má príznaky? Ako znáša túto chorobu? Ma aj lieky? Pretože ja som teraz bola na kontrole od začiatku liečby co je 4mesiace a výsledky sú hrozne, o dosť sa tie hodnoty zvýšili. Ako to ma tvoj ocino vo výsledkoch z krvi?

kengurica
21. okt 2022

@marley77 no jemu to zistili až v dôchodcovskom veku.
Suché sliznice, sucho v ústach, očiach. Kvapká si kvapky. Bral Plaquenil tuším, momentálne ani neviem.
Vždy má po ruke vodu, kvapky do očí a zvlhčujúce gély do úst a tak.... Vytvoril sa mu sivý zakal, nedávno bol na výmene šošovky (konečne dobre vidí🙂, zatiaľ má vymenenú iba jednu)
Čo sa týka krvi, to neviem, v minulosti viem že mal dlhodobo vysoké zápalové markery, príčinu nemohli zistiť. Zistili mu to tuším na reumatológii.
Na to sucho si už zvykol. Lieky mu zaberali pomaly, ale čiastočné zlepšenie cíti.

dencii
21. okt 2022

@marley77 ahoj, ako ti prosím zistili tento syndróm? Ja mam teraz problém so slinnou žľazou (z ničoho nič mi opuchlo líce), dr co mi robila sono vyslovila podozrenie na tento syndróm, stomatochirurg ale mávol rukou ze to vôbec nemám riešiť, ze to nemám, ze sa to prejavuje uplne inak, ale stále to vo mne hloda a vlastne ani neviem u akého Dr začať a aké vyšetrenia od koho žiadať, aby som si bola istá

hlubik
21. okt 2022

@marley77 ja mám, teraz mi zistili

hlubik
21. okt 2022

@marley77 mne opucha pod sankou. Bola som na magnetickej zisteny sjog syndróm. Odoslaná k reumatologičke, poslala ma k očnej na test a ešte idem na zubné.

marley77
autor
22. okt 2022

@dencii ahoj. No ja nemám žiadne príznaky ale katastrofálne výsledky krvi. Doktory nechápali vôbec. Ktomu mam trosku zvýšený reuma faktor. Mňa trápia tie výsledky hlavne pretože fakt niesu dobre a bojím sa kedy niečo vypukne

lussinka23
15. feb 2023

@marley77 ahoj, ja mam SjS a výsledky z krvi tiež hrozné, na začiatku liečby protilátky klesli a napriek pokračujúcej liečbe teraz zase stúpli. SSA mam 288.

janka3165
15. feb 2023

@marley77 ahoj celý rok 2022 sa trápim so suchom v ústam prvá bola ORL doktorka ,tá že vidí len vysušenu sliznicu tak mi dala na zvlhcenie nosatu konvicku ,nič nepomáhalo znova k neja to som chodia z BA do BR potom ma poslala do BB na ORL na biopsiu sľubnej žľazy z gamby vzorka ,všetky výsledky že sú v norme ,potom zasa Zubné tak ma doslova dokatovali 11 zubov vytrhli 🙈🙈reumatologicka uz zúfalá v marci znova to isté opakovať a problém ostal ten pocit piesku v krku niečo neopísateľné 😥😥

adamar
15. feb 2023

@marley77 kludne mi napiste, ja uz viac ako 12 rokov