icon

Skúšam surovú stravu

siskaa86
14. feb 2021

Skúšam surovú stravu
Dala som si aj suchú pohánku a ryžu natural len neviem či sa to môže a či to telo vie stráviť alebo sa vylúči von..
Aj iné obilniny chcem skúsiť ale zasa aby som z nich aj niečo mala keď budú surové

Strana
z2
martinkatinka
14. feb 2021

@siskaa86 no nie je surova ako surova 🤷

lenkakravcova
14. feb 2021

@siskaa86 Sliepky nemajú v žalúdku len kyseliny, ale aj kamienky, ktoré pre tento účel priamo hltaju. Vola sa to mechanické trávenie. 😁 Ak chceš tráviť rovnako treba jest nielen pšenicu, ryžu v surovom stave ale aj kamienky. To však neviem ci bude najlepší nápad - myslím ze keďže na to nie sme prispôsobeni, môže ti to poškodiť žalúdok.

domak2
14. feb 2021

Tigre vedia stravit surove kosti a termity drevo tak môžeš pridať na zoznam. 😅
Dovtedy skús brať ohľad na ludske moznosti travenia a chod na raw stravu zlahka 🙂

thewitch
14. feb 2021

@siskaa86 tak ale zase ty sliepka snáď nie si, každý tvor to má so žalúdkom inak ani taká srna hneď nedokáže stráviť trávu ale vracia sa jej do papule preto sa volajú prežúvavce, pes nemôže napr cibuľu, čokoládu lwbo by ich to zabilo a my tiež keď dáš prasatu skazeny chlieb, starý vývar im to nič neurobí ale ty sa modlis aby sa ti neuvolnila aj nejaká tretia diera ktorou by to chcelo ísť von pritom akoby ti bolo. Treba si naštudovať, v každom prípade počujem o tom prvý raz a na internete ak vieš aspoň po anglicky tak v nej to nájdeš určite omnoho viac ako v slovenčine, takže skús tak. Hlavne si nedorob dajaké zdravotné problémy, človek žije iba raz a mal by byť rád že môže jesť čo môže a nie sa ešte surovou stravou pchať... Nie všetko kyselina rozloží, a druhá vec - slepé črevo ťa zachráni asi tak raz.... Ak vôbec stále máš

elizabet173
14. feb 2021

@cookie29 uz si poskusala vselico, skutocne ta bavi hazardovat s vlastnym zdravim bez nastudovania si nejakych info?

mirkava
14. feb 2021

@siskaa86 surovpu stravou si môžeš viac ublizit ako pomôcť. Nase travenie nie je na to prispôsobené. Len nejedz prosím ťa surové mäso, ryby, hydinu. Niekedy žasnem čo ludi napadá.....

cookie29
15. feb 2021

@elizabet173 asi si si pomýlila osobu 😂. Ja s vlastným zdravím rozhodne nehazardujem a nie som ani sliepka aby som zobrala zrnko. To autorka

elizabet173
15. feb 2021

@cookie29 prepac, myslela som autorku

malinoismum
15. feb 2021

Sorry ženy ale ja som sa už takto dlho nenasmiala 😀😀😀😀 Najmä tie slepickovanie ma baví 😀😀😀😀 👌🏽👌🏽

Strana
z2