icon

Skúsenosti a obavy zo zavedenia zubného implantátu

malcica
5. nov 2025

Ahojte.
Predvčerom som prisla o zub 7, o ktorý ktorý velmi bojovala az som to následne kvôli veľkým bolestiam vzdala. A terás mam strašne úzkosti. Mozno by to bolo menej tragické, keby mi vedla tej 7 uz roky nechýbala 6, ktoru som ale vtedy asi vôbec nijako neprezivala. Vôbec sa s tym neviem vyrovnať a jedine riešenie lekár povedal, ze je zubny ipmlantat. Strašne sa ho ale bojim, lebo mam nacitane kade co a ja myslim vzdy na to najhorsie. Prosím vas, ake mate skúsenosti vy, ktorý ho mate? Alebo je tu niekto kto ako ja zvazuje?

Strana
z2
drobcek26l
8. nov 2025
@mirka2418

@drobcek26l mne v júli 2022 dali dole mostík a vytrhali všetky zuby až na jedni sedmičku . čo som mala pod mostíkom, asi 7-8 kusov, lebo pod mostíkom úplne odhnili, zašili mi ďasná, vyrobili dočasnú náhradu a potom v októbri 2022 mi implantoval hore 6 implantátov, znova zašil, hojilo sa to a v januári 2023 mi dal vhojovacie valčeky a o týždeň asi mostík, ja som veľmi spokojná, mňa v podstate ani nič nebolelo, v máji 2023 mi ešte potom implantoval aj dole 3 implantáty a hneď v ten deň asi o hodinu som mala na tom nasadené dočasné korunky, ktoré vyrobil cerec stroj a neskôr už riadne korunky, hlavne tie dole ma vôbec neboleli, nikdy som si ani tabletku nemusela dať, super, hore mám 12- členný zirkónový mostík, ktorý vyrábal zubný technik a dole 3 korunky, ktoré vyrobil cerec stroj

@mirka2418 a ak to nevadí napíšeš mi do IP koľko si za všetko platila, porovnám to s mojou sumou. Ďakujem

Strana
z2