Skúsenosti s antibiotikami Suprax

fifozbs
13. máj 2021

Zdravím, aké mate skúsenosti s antibiotikom suprax?
Po cca 2-mes.sa mi vrátila angina, :( problémy a časté chrípky, anginy a nachladnuia mam od malička.
Včera som mal horúčky a začal som užívať Suprax, snáď zaberie, aké mate s nim skúsenosti? Plus otázka, čo vám pomohlo na posilnenie imunity, aby ste neboli často na atb a chorí? :( 😞som už bezradny. Ďakujem.

asia83
13. máj 2021

@fifozbs Za mňa top antibiotiká. Nikdy sa mi nič po nich nevrátilo. Čo sa týka imunity, aj ja si ju musím momentálne zvyšovať. Beriem probiotiká, Imunoglukan tablety, zvýšený Zinok a zvýšený vitamín D.

fifozbs
autor
13. máj 2021

@asia83 q začali zaberať asi za aký čas?
Tak dúfam, že mi zaberú a bude už OK
Ďakujem

asia83
14. máj 2021

@fifozbs Do 12 hodín, priemerne. No napríklad prvýkrát keď som ich mala (cca 11 rokov dozadu), tak do hodiny som zlepšenie cítila.

monka105
14. máj 2021

Mne predpísala doktorka Suprax pri covide na sekundárnu infekciu, dovolím si povedať, že len vďaka týmto antibiotikám a pomerne skorému začiatku ich užívania som neskončila v nemocnici. Na imunitu probiotiká, zinok, C, D, inomed. Ale ak sa ti vracajú angíny, nič iné ako vybrať mandle nepomôže. To hovorím z vlastnej skúsenosti.

asia83
14. máj 2021

@monka105 Presne tak aj môj otec. Čo sa týka tých mandlí, tak ich vybratie pred 14 rokmi bolo to najlepšie, čo sa mi mohlo stať.

monka105
14. máj 2021

@asia83 ja som mávala tiež časté angíny až sa mi minulý rok zapálili mandle tak, že som mala 40-tky, nevedela som jesť, prehĺtať, rozprávať a skončila som v nemocnici, kde mi púštali do žily štvoro antibiotík a nič sa nedialo, nezaberali ani lieky od teploty, už na mňa iba bezradne otvárali okno, aby mi kliesla teplota. Na CT nakoniec prišli na to, že mám za pravou mandlou absces a museli mi ich vybrať. Odvtedy som nemala vôbec zapálené hrdlo ani nádchu (klop klop), ak teda nerátam covid v januári.

asia83
14. máj 2021

@monka105 Ja som nemala angíny, len obrovské mandle, v ktorých sa mi množili baktérie a telo sa voči nim neustále bránilo, čo pre mňa znamenalo neustálu únavu, nechutenstvo a zvýšené ASLO. Doktor odporučil vybrať mandle. Opýtala som sa ho vtedy, a čo keby si ich vybrať nedám? Tak čakajte, že sa vám kedykoľvek môžu zapáliť obličky, srdce. Táto veta rozhodla. Inak, keby som nemala zlú pediatričku, už dávno by mi mandle vybrali v detstve. Lebo boli veľké. Keď som mala chytené hrdlo, ani dýchať som poriadne nevedela. Chcela mi dať vybrať mandle už ako desaťročnej, no iba chcela. Ach. Je skvelé, že vám prišli na to, čo vám je. Mandle sú na oštaru. Od ich vybratia som nikdy nemala problémy s prieduškami, ako by si niekto mohol myslieť.

ivkasu
14. máj 2021

@fifozbs syn ich bral na boreliózu po Ceftriaxone, za nás výborné ATB. Ale chcem k tym angínam. Ja som mala problémy 4 roky. Neustále zapálené hrdlo, stále dookola ATB, ktoré mi uz nezaberali. Doktorka vždy, to je angína a veru nebola to angína. Na ORL doktor povedal, že z ORL hladiska som zdravá, mandle ok. Na alergológii všetko ok, len bunková imunita oslabená, predpísali mi INOMED. Odtial ma poslali na gastroenterológiu. 4 roky neliečený Reflux a histaminová intolerancia. Antirefluxná diéta a Helicid, už rok som nebola chorá. Preto odporúčam nebrať opakovane ATB, ale pýtať sa na vyšetrenie k špecialistom. 😉

fifozbs
autor
15. máj 2021

@asia83 ja som už na dne z toho, od stredy beriem ten Suprax a nejako sa necítim stále OK. :( neviem, kedy môžem pociťovať zlepšenie?!

asia83
15. máj 2021

@fifozbs Vaše telo je už zrejme rezistentné voči antibiotikám tohto typu alebo všetkým. Ja beriem antibiotiká s rozostupom minimálne jeden rok. Preto aj zaberajú. Treba vám poriešiť zdravie u špecialistov a nebrať pre vás zbytočnú chémiu.