Skúsenosti s antidepresívami pri panickej poruche a úzkostiach
ahojte, trpim panickou poruchou a úzkosťami uz par mesiacov, chcela som to skusit bez liekov a snazila sa pracovat na sebe bohuzial som na tom rovnako, takze zvažujem antidepresíva … skusenosti ? pomohli vam ? aky mate na ne nazor ? Dakujem
@drahomirrra dakujem, pytam sa preto lebo vela ludi ma strasi ze bud im to nezabralo, alebo stav zhoršilo atd atd … ale v podstate som uz natom tak ze mi to velmi zasahuje do každodenného zivota a chyba mi moje stare ja … chcem zit opäť normalny zivot bez paniky a úzkosti … takze v podstate tym nemam co stratit … len by som si este rada precitala nejake skusenosti iných ludi
Ahoj, mám 46 rokov a panickú poruchu mi diagnostikovali pred 18 - tými rokmi, odvtedy som na liekoch a fungujem normalne. Raz som to skúšala bez liekov, no skončila som na psychiatrii. Takže, za mňa určite AD
Nečakaj s nimi. Čím neskôr, tým sa prehlbujú úzkosti.
Nepocuvaj skusenosti inych. Kazdy ma svoje vlastne. Dolezite je, aby ti lekar dobre nastavil liecbu. Ak su tie stavy tak neprijemne, ze ti zasahuju do kazdodenneho zivota, tak to ries.
Rok som ignorovala (nechcela si pripustit),že syn má depresie...až mu to vyústilo do úzkosti,panickych atakov.Od novembra je na liekoch,na začiatku to bolo peklo,keď ich zacal užívať,veľmi sa mu stav zhoršil,mudr tvrdí,že určite nie ,ale mam to odpozorovane, aj teraz keď mu začiatkom januára zvýšila dávku,že sa mu prechodne zas pohorsilo, ale čo chcem povedať,ustáli sme to,zvladol to,a dnes mi na prechádzke/chodí sám/ napísal,že sa konečne citi kľudne,bez stresu a strachu.
Ak cítiš,že potrebuješ,neotalaj, môže sa to zhoršovať
Ano pomohli....mam taky nazor ze zijeme v takej dobe aka je a psychickych chorob stale pribuda, uzkostami trpi kazdy 4 clovek a ak nato existuje pomoc preco ju nevyhladat...
Treba vyskusat. Mne velmi nepomahaju, ale poznam ludi, ktorym velmi pomahaju.
@marianarem Teba som si vo fore vsimla. Vyskusala si viacero druhov? Riesis uzkosti, ci aj depresie?
Bez liekov by som bola mrtva... A neskor rozlietana a vsetky svetove strany. Vdaka Bohu a super inzinierom ktory vymysleli lieky na depku😂
@drahomirrra Len uzkosti a panicke stavy. Ano poskusala som vsetko mozne aj rozne davkovanie. Zabera mi len Neurol, ale iba kratkodobo a potom vznika zavislost, takze ten si uz roky nedavam. Vies co mne najlepsie zabera vsemozne upokojovat nervovy system - rozne relaxacie, imaginacie, ukludnujuca hudba, odburanie zbytocnych podnetov, robenie veci, z ktorycg mam radost (ale nie az euforiu), odputanie myslienok...Nezaberie to zazracne hned ako Neurol, ale tak nejako postupne to ide. Poznam ale ludi, co im AD velmi pekne zaberaju, alebo aj co mozu roky vrat Neurol, kazdy mozog je iny.
A este mi pomohla psychoterapia s odburabim zbytocnych stresov, to bola dolezita pomoc.
Mne AD na uzkost pomohli
@marianarem Mrzi ma, ze ti Antidepresiva nezabrali, skutocne, kazdy mozog je iny. Brintellix si skusila? Alebo antipsychotika? Mozno tie by zaslapali, spolu s AD.
@drahomirrra Antipsychotika ano, tie nerobili nic, Brintellix som este neskusala. Ale momentalne ani nemam potrebu nieco menit, az keby sa to zase nejako vyhrotilo. Ono ked nezaberu lieky, tak clovek je viac nuteny patrat po pricinach, skusit terapiu a rozne ine veci.. Mna vsetko, co som okolo toho skusila, nejako obohatilo, posunulo. Tie problemy su strasne neprijemne, na druhej strane ma akoby nutia vylepsovat svoj zivot, riesit veci vo svojom vnutri...Takze po vyse 20 rokoch som uz s nimi tak nejako v mieri, aspon momentalne to tak citim.
@marianarem ľudia ja som si dnes prvý raz v živote dala neurol 0,25 či aká to je dávka. Asi pomohlo. A absolvovala som online terapiu cez Hedepy

Ze su to lieky, ktore skutocne pomahaju. Nechapem, na co cakas.