icon

Skúsenosti s Kventiaxom pri nahrádzaní Sulpiridu

18. júl 2025

Ahojte, užívam od 10/22 Sulpirid 50 mg denne.

Avšak kvôli hormonálnej nerovnováhe, kolísaniu nálad, vysokému prolaktínu a vplyvu na menštruačný cyklus ho ideme nahradiť Kventiaxom. Počas dňa mi kolíšu nálady ako 14 ročnému dieťaťu v puberte. Aké máte skúsenosti s Kventiaxom? Koľko mg denne užívate a v ktorých časoch? Máte aj nežiadúce účinky? Ďakujem za pomoc.

evkamotka
18. júl 2025

Ja som z neho priberala a celkovo sa mi zdal slaby

autor
18. júl 2025
@evkamotka

Ja som z neho priberala a celkovo sa mi zdal slaby

@evkamotka a co beriete teraz?

evkamotka
18. júl 2025
@anonym_autor

@evkamotka a co beriete teraz?

@anonym_autor z antipsychotik zipsylan

autor
18. júl 2025
@evkamotka

@anonym_autor z antipsychotik zipsylan

@evkamotka chápem, no ja nemám ani bipolárnu, ani schizofréniu. Mám len hormonálne výkyvy a zmeny nálad, preto najšetrnešie bolo sulpirid a prípadne teda skúsime kventiax.

evkamotka
18. júl 2025
@anonym_autor

@evkamotka chápem, no ja nemám ani bipolárnu, ani schizofréniu. Mám len hormonálne výkyvy a zmeny nálad, preto najšetrnešie bolo sulpirid a prípadne teda skúsime kventiax.

@anonym_autor chapem. No ja som z kventiaxu priberala a aj tak nemal vyznamny efekt, potom mi preto dal dr aripiprazol ale nezaberal tak skusam zipsylan. Neuzivam ho primárne na schizofréniu aj ked pribalovy letak to pise ako urcenie

amajlik
19. júl 2025

@anonym_autor mne ho predpísali na spanie, lebo v noci nespím, ale má to taký účinok že keď zaspím v noci, tak spim aj cez deň.A ak ho nevezmem tak nespím v noci ale cez deň áno. Tak ho radšej neberiem lebo potom nič nerobím len spím a spím.

anonym_49248f
7. aug 2025
@anonym_autor

@amajlik tak si daj polovicu
@anonym_autor s gynekológom si to konzultovala?Nebola by lepšia gynekologická liečba nejaké hormóny ako lieky od psychiatra?