icon

Skúsenosti s laserovou operáciou kŕčových žíl

monaganova1
27. jan 2024

Ahojte pred 10 .rokmi som bola na operáciu kŕčových žíl klasickou operáciou . Nikdy viac by som to už neurobila žily sa mi samozrejme vrátili a neurobili mi to ako mali bola som v Pov Bystrici.Potom dva roky do zadu som bola na sklerotizacii v Žiline u p.dr Bugana platila som 100.. eur a do dvoch rokov sa mi žily vrátili ,,ale na iných miestach vyzerá to hrozne.Uz som zúfalá teraz má dr.odporucil zas na Laserovu operáciu mám poškodenú vnútornú žilu ktorá mi robí problémy.Bojim sa zase čo má tam čaká .Ak ste niektorá podstúpila laserovu operáciu kŕčových žíl prosím odpiste či je to bolestivé a ako to vlastne prebiehalo za každú odpoveď Ďakujem.

maminkadeticiek
9. feb 2024

Ja som bola u Basteka v novembri.

deti95060810
9. feb 2024

@monaganova1 kdeže nič som nemala... ale ak si zodpovednejšia ako ja tak si vybav...
mne dali pôvodne termín o niekoľko mesiacov a nakoniec ma zavolali z jedného dňa na druhý...

vcela335
10. feb 2024

Ja by som sa chcela opýtať. Pred 2 dňami som bola na zákroku.Zily som mala dosť škaredé vystupene von. Teraz keď pozriem na nohu je plocha len na jednej asi 1 cm je vystupena. Je to v poriadku? Zmizne časom?

pininka1
11. feb 2024

@vcela335 áno. Trvá aj dva mesiace kým sa žila rozpadne

monaganova1
autor
20. feb 2024

@maminkadeticiek Ahoj ako to prebiehalo u Basteka ?Bolelo to?Pošli popis Dik

vcela335
7. apr 2024

@pininka1 No ja mam zajtra 2 mesiace od operácie a stále mam vystúpenu žilu na jednom úseku. Vravel 2-3 mesiace no ale po 2 mesiacoch to vyzerá rovnako. Snáď mi neostane.

monaganova1
autor
17. apr 2024

@pininka1 ahoj nemusela si tam byt bez spodného prádla?

pininka1
17. apr 2024

@monaganova1 nie, mala som aj tielko

monaganova1
autor
23. apr 2024

@deti95060810 kde ťa operovali?

monaganova1
autor
23. apr 2024

@tamichloe prepláca tu operáciu Union poisťovňa?mohla si mať pri zákroku nohavičky?

deti95060810
23. apr 2024

@monaganova1 Žilina - Žilpo
tento raz som gaťky mať mohla.... pred pár rokmi nie. 😉
asi som bola mladšia tak to vtedy ešte ušlo.... 😝

monaganova1
autor
24. apr 2024

@rose26 Ahoj užívala si detralex pred zákrokom?

monaganova1
autor
24. apr 2024

@deti95060810 🤣🤣🤣Si ma potešila

rose26
24. apr 2024

@monaganova1 nie až po ňom.

monaganova1
autor
24. apr 2024

@rose26
@rose26 Ďakujem,

monaganova1
autor
8. máj 2024

@monaganova1 Ahoj preplatila ti poisťovňa ten zákrok ?Ja mám Union

monaganova1
autor
8. máj 2024

@maminkadeticiek ako si dopadla idem 21.5 bojím sa a prepláca to poisťovňa?mám Union.Dik

slavomira236
8. máj 2024

@monaganova1 ak ides laserom to pistovna nepreplaca

maminkadeticiek
8. máj 2024

@monaganova1 Uz by som nesla.vlVyriesia ti krcove zily,ostanu ti jazvicky alebo pigm.skvrny po rezoch.S tym sa akontak da zit..Ale ta krv skratka potrebuje tiect,takze sa stane len to,ze zacne pumpovat a presilovat ine zily.

monaganova1
autor
14. máj 2024

@mandzula Ahoj prosím ťa potrebovala si aj nejaké vyšetrenie od obvodného lekára keď si tam išla mám interné a sono dik
@pininka1

mandzula
14. máj 2024

@monaganova1 bola som na operaciu v roku 2009 a potom 2010, takze netusim.🙂

pininka1
14. máj 2024

@monaganova1 predoperačné mi urobila moja obvodná. Stačil krvný obraz a EKG, nič viac. Ja keďže chodím aj na hematologiu, tak aj papier od nich

silesias
23. máj 2024

Ahojte idem si po radu. Na cievne ma posl obvodný lekár nakoľko mi veľmi puchnu clenky a mala som veľké bolesti. Na cievnom mi že dala kompresne pančuchy a mám brať lieky. Viditeľné zily nemám. Zopár metliciek nič hrozné.
Prosím Vás operuju sa len viditeľné zily? Dr mi povedala ze si mam zvyknúť na pančuchy ze ich už budem musieť nosiť celý život - kedy sa operuju zily? Ďakujem

monaganova1
autor
23. máj 2024

@mandzula ahoj prevezovala si si celú noho stále sa mi to zhna pri slanine.

monaganova1
autor
23. máj 2024

@rose26
@rose26 presne to tak bolo ako píšeš už mám po operácii u dr.basteka píšeš ,že si prevezovala nohu ,ale na tom papier čo nám dali píšu ,že v žiadnom prípade neodvezovat dolnú končatinu teraz neviem či mám previazat len vrch nohy keď sa mi to zosuva len dvadsať centimetrov od slabiny,alebo úplne celú porád mi dik

monaganova1
autor
23. máj 2024

@monaganova1
@silesias keď ťa začnú bolieť žily ,alebo sú dosť vyditeľné malé žilky sa riešia sklerotizaciou to si hradis sama.100 eur robia to aj v Žiline dr.Bugan

mandzula
23. máj 2024

@monaganova1 nohu som mala v pancuche, takze som nic neprevazovala. Kryte som mala len rany po reze.

monaganova1
autor
23. máj 2024

@monaganova1 kto by už nosil tie pančuchy celý život.Nosim ich mesiac a dosť možno raz za čas si ich ešte dam

monaganova1
autor
23. máj 2024

@monaganova1 svokra bola včera tiež na čiernom ,lebo jej opuchaju členky povedal jej ,že má žily v poriadku,že to má od chrbtice .

monaganova1
autor
23. máj 2024

@mandzula mne ju celú odviazali mala som kŕčové po celej nohe