icon

Skúsenosti s liečbou alopécie areata cyklosporínom

mijunik
11. sep 2025

Ahojte, píšem za kamarátku, poprosila ma, keďže ona na koníka nechodí. Ma alopéciu areata a kožná lekárka jej navrhla liečbu cyklosporínom. Kamoška veľmi váha. Jej otázka na vás je, či niekto máte skúsenosť s liečbou alopécie areata cyklosporínom. Pomohlo to? Ďakujem veľmi pekne za odpovede.

hiddenobject
12. sep 2025

Ahoj. A vysetrenia rozne ma urobene? u mna bol problem so stitnou zlazou. Po nastaveni liecby mi vlasy dorastli…

mijunik
autor
12. sep 2025
@hiddenobject

Ahoj. A vysetrenia rozne ma urobene? u mna bol problem so stitnou zlazou. Po nastaveni liecby mi vlasy dorastli…

@hiddenobject no pokiaľ viem, tak jej vyšetrovali očné pozadie, štítnu žľazu, ešte ďalšie vyšetrenia jej robili, ona mi ich aj vymenovala, len si to nepamätám. Uzavreli to zatiaľ, že aj stres to môže spôsobovať a ona asi pred rokom mala výrazne stresové obdobie. Problém možno je aj v tom, že už je v prechode. Teraz jej do tých miest pichajú kortikoidy, ale to len obmedzené množstvo môžu plus si natiera na tie miesta nejaký prípravok, ktorého účinok sa
má prejaviť až po dlhšej dobe a lekárka ešte navrhla cyklosporín. Len teda - nie je to ovocná šťava… Má to vraj dosť vedľajších účinkov a tak by rada kamoška zistila, či to aspoň má reálny efekt.

momo00
12. sep 2025

Ja som užívala doteraz cyklosporín. Ale na niečo iné. Nemala som vedľajšie účinky. Musela som si pravidelne merať tlak. Užívala som ráno a večer 75 mg. Poviem iba toľko čo sa týka vlasov. Vždy som mala riedke vlasy. A teraz ich mám hustejšie. Aj moja kaderníčka si to hneď všimla.