icon

Skúsenosti s liekom Arketis na úzkostnú poruchu

4. okt 2025

Ahojte, ma tu niekto skúsenosť s liekom Arketis na uzkostnu poruchu? Zabral Vám?

anonym_6bc709
4. okt 2025

@anonym_autor mne z neho bolo tak zle, ze po 4 dnoch som ho musela vysadit.

autor
4. okt 2025
@anonym_6bc709

@anonym_autor mne z neho bolo tak zle, ze po 4 dnoch som ho musela vysadit.

@anonym_6bc709 ďakujem za odpoveď ja dnes mam prvý deň zobrala som si štvrťku zatiaľ v pohode no bojím sa ho brať keď cítim všetky diskusie..

anonym_88a54d
4. okt 2025

Prestan toto studovat a pytat sa, dobre ti hovorim. Mne lekarka predpisala pred rokmi tento liek. Absolutne som necitala pribalovy letak a nevedela som, ze nejake neziaduce ucinky su. Najprv som brala par dni pol tbl, po 5 dnoch celu. Nemala som ziadne neziaduce, jedneho dna ataky zmizli a mne bolo super. Po rokoch prestal liek ucinkovat. Tak mi ho vymenili za iny. Uz som citala letak, diskusie na FB, na MK. A cuduj sa svete, mala som snad vsetky neziaduce z pribaloveho letaku.... keby som bola vedela, necitam nic.

autor
4. okt 2025
@anonym_88a54d

Prestan toto studovat a pytat sa, dobre ti hovorim. Mne lekarka predpisala pred rokmi tento liek. Absolutne som necitala pribalovy letak a nevedela som, ze nejake neziaduce ucinky su. Najprv som brala par dni pol tbl, po 5 dnoch celu. Nemala som ziadne neziaduce, jedneho dna ataky zmizli a mne bolo super. Po rokoch prestal liek ucinkovat. Tak mi ho vymenili za iny. Uz som citala letak, diskusie na FB, na MK. A cuduj sa svete, mala som snad vsetky neziaduce z pribaloveho letaku.... keby som bola vedela, necitam nic.

@anonym_88a54d ďakujem za reakciu, no rada si prečítam skúsenosti ľudí čo ho brali a pribalovy leták čítam od každých liekov aj sama psychiatricka mi povedala nech si ho precitam, pretože pri niektorých liekoch sa nesmie brat toto antidepresivum. Ale chápem niektorým sadne a niektorým nie

momo00
4. okt 2025

@anonym_autor tak ja ho už užívam niekoľko rokov. Stále zaberá. Ale aj ja som prestala čítať prívalové letáky. Na to je doktor aby vedel, čo s čím sa môže a nemôže užívať. A aj aplikácia ti to oznámi. Všade udávam aké lieky užívam, tak snáď nemám robiť prácu lekára. Zo začiatku som mala určité nežiadúce účinky ale tie odzneli. Chodím k viacerým lekárom a užívam lieky, a každý sa pýta čo. Podľa toho sa určuje liečba. Keď som ešte študovala prívalové letáky, tak by som do seba väčšinu liekov nedala. No pokiaľ zaberajú musím... Je to na tebe, či chceš niečo zmeniť na tvojom stave alebo nie.

autor
4. okt 2025
@momo00

@anonym_autor tak ja ho už užívam niekoľko rokov. Stále zaberá. Ale aj ja som prestala čítať prívalové letáky. Na to je doktor aby vedel, čo s čím sa môže a nemôže užívať. A aj aplikácia ti to oznámi. Všade udávam aké lieky užívam, tak snáď nemám robiť prácu lekára. Zo začiatku som mala určité nežiadúce účinky ale tie odzneli. Chodím k viacerým lekárom a užívam lieky, a každý sa pýta čo. Podľa toho sa určuje liečba. Keď som ešte študovala prívalové letáky, tak by som do seba väčšinu liekov nedala. No pokiaľ zaberajú musím... Je to na tebe, či chceš niečo zmeniť na tvojom stave alebo nie.

@momo00 ďakujem za reakciu. Jasne ze sa psychiatricka pýtala či mám nejaké zdravotne problémy pripadne či beriem nejaké lieky no ale napríklad až v pribalovom letáku som sa dozvedela ze by sa veľmi počas toho nemali brat nejaké protizapalove lieky (ibalgin vo väčšom množstve). Jasne ze chcem zmeniť už som brala Alventu no po nej mi bolo doslova strasne, potom som brala Coaxil a Trittico to mi nerobilo nič a teraz beriem ten Arketis.

momo00
4. okt 2025

Tritico beriem na spanie. Alventa ani mne nesadla

anonym_6bc709
4. okt 2025
@anonym_88a54d

@anonym_88a54d keby som mala studovat tie kilometrove letaky tak to studujem doteraz . Nieje to len o psychike. Ja poznam vela ludi ltorym nesadol. A aj ine. Mne jediny ltory sadol bol mirzaten a alventa napriklad. Zo vsetkych som mala extremne trasy alebo mi bolo zle . A nechapem preco. Letak som nestudovala.

anonym_88a54d
4. okt 2025
@anonym_6bc709

@anonym_88a54d keby som mala studovat tie kilometrove letaky tak to studujem doteraz . Nieje to len o psychike. Ja poznam vela ludi ltorym nesadol. A aj ine. Mne jediny ltory sadol bol mirzaten a alventa napriklad. Zo vsetkych som mala extremne trasy alebo mi bolo zle . A nechapem preco. Letak som nestudovala.

@anonym_6bc709 ja som ho brala 18 rokov, prvých 15 bolo mega, ani som nevedela, že mi niečo je. Po alvente ma skoro hospitalizovali, mala som stavy ako pri mozgovej prihode.

autor
4. okt 2025
@anonym_88a54d

@anonym_6bc709 ja som ho brala 18 rokov, prvých 15 bolo mega, ani som nevedela, že mi niečo je. Po alvente ma skoro hospitalizovali, mala som stavy ako pri mozgovej prihode.

@anonym_88a54d tak dúfam ze aj mne zaberie a tiež alventa mi vôbec nesadla som si pripadala ako nepričetna..

anonym_88a54d
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_88a54d tak dúfam ze aj mne zaberie a tiež alventa mi vôbec nesadla som si pripadala ako nepričetna..

@anonym_autor tak to ti arketis zaberie, ked ti SNRI nesadlo. Je to najlepsie AD a to mam potvrdene od viacerych psychiatrov. Drz sa 🙂

autor
4. okt 2025
@momo00

Tritico beriem na spanie. Alventa ani mne nesadla

@momo00 ja som mala trittico bohvie na čo pretože problém so spánkom nemám no už som zmenila psychiatricku a hneď sa pýtala načo mi je trittico keď problém so spánkom nemám

autor
4. okt 2025
@anonym_88a54d

@anonym_autor tak to ti arketis zaberie, ked ti SNRI nesadlo. Je to najlepsie AD a to mam potvrdene od viacerych psychiatrov. Drz sa 🙂

@anonym_88a54d ďakujem pekne

autor
4. okt 2025
@anonym_6bc709

@anonym_6bc709 ja tiež hľadám liek ktorý sadne no zatiaľ márne..od apríla mam toho už 4. antidepresiva už mám niekedy pocit ze mi nič nezaberie

anonym_88a54d
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_6bc709 ja tiež hľadám liek ktorý sadne no zatiaľ márne..od apríla mam toho už 4. antidepresiva už mám niekedy pocit ze mi nič nezaberie

@anonym_autor ja som skúšala coaxil, alventu, escitalopram, dulseviu a sertarlin. Teraz beriem sertralin a mirzaten. Skoda, ze uz mi paroxetin nezaberal :/

autor
4. okt 2025
@anonym_88a54d

@anonym_autor ja som skúšala coaxil, alventu, escitalopram, dulseviu a sertarlin. Teraz beriem sertralin a mirzaten. Skoda, ze uz mi paroxetin nezaberal :/

@anonym_88a54d tak dúfam ze ti sertralin a mirzaten bude zaberať. Ja už stracam nádej ze niečo zaberie chodím aj na psychoterapii a tiež nič moc. Nikto nevie zistiť nejaký ten spúšťač problémov no ani ja sama niekedy sa mam lepšie niekedy horšie a tak sa to tiahne..dnes som si teda dala prvú stvrtku toho arketis a zatiaľ žiadne vedľajšie učinky