Skúsenosti s meningitídou
Máte niekto skúsenosti s meningitídou? Ochorenie bolo zistené u môjho brata, ktorého najprv hospitalizovali s podozrením na mozgovú príhodu.
Nevie o tom, že by mal kliešťa. Zatiaľ je na neurológii, nechajú ho tam, alebo ako dlho? Budem vďačná za každé info.
@anonym_autor tak tieto otázky je najlepšie adresovať ošetrujúcemu lekárovi - tam, kde som pracovala ja, meningitidy sa prekladali na infekčné oddelenie. Druh aj dĺžka liečby závisí od toho, aký konkrétny patogén spôsobuje ten zápal, taktiež od klinického stavu. Určite sa na to nevie odpovedať laik na MK. Taktiež nevie, či si si istá, že má meningitidu, keď píšeš o kliestoch a podozrení na porážku, podla toho môže mať aj encefalitída, alebo meningoencefalitidu, existujú aj autoimunitne zápaly.... Čiže najlepšie sa obrátiť na osetrujuceho lekára, iba on ti dá relevantnu odpoveď.
Mala som virusovu Meningitidu.ziadny kliest ma nepostipal.
mesiac v nemocke ,2t nonstop infuzie.mala som na male 🫣
mala som zápal mozgových blán... na potvrdenie ochorenia mi robili lumbálnu punkciu a po výsledkoch ma ihneď previezli na infekčné odd kde som ležala asi mesiac nakoľko som mala veľmi silný zápal mozgových blán a pár hodín ma delilo od toho aby som upadla do kómy.... potom som chodila ešte dlho na kontroly + som musela dať výpoveď v práci lebo som nedokázala pracovať viac ako 4 hodiny... aj neurolog mi len tak odporúčal... dosť dlho mi trvalo kým som sa dala dokopy

kliešť spôsobuje encefalitídu,(zápal mozgu), meningitída je zápal mozgových blán. Má horúčky? Na neurologii moze byt kratko aj dlho, zalezi od stavu...