Skúsenosti s objednávaním dioptrických okuliarov online
Ahojte, máte prosím niekto skúsenosť s objednaním dioptrických okuliarov cez nejakú www stránku? Reálnu skúsenosť myslím, či ste boli spokojné alebo nie.
Mám vyšetrenie + predpis od očnej lekárky, láka ma to, len teda neviem, či budú sedieť :-/ Doteraz som vždy bola v optike vyberať.
ja som si objednala cez alensa, ale dala som si poslať na predajňu ... tiež musím skúsiť, veď to je normálne ...
nerozumiem ako môže niekto kúpiť okuliare bez skúšania ... aj dioptrie k tomu ...
@biba_18 Teda hotové ti prišli na predajňu, upravovali ich potom ešte nejako?
@zuzulienocka78 ja som si objednala slnecne dioptricke cez eyerim pred asi 5 rokmi. Cena neskutocne nizka a okuliare super. “Skusala” som ich cez ich stranku. Mam jednoduche dioptrie bez cylindrov, okuliare pouzivam iba v lete vo vode ci na biku. Na bezne nosenie mam kvalitne skla a ramy z kamennej optiky.
najprv som ich odskúšala a potom som dala dorobiť dioptrie ...
ja kupujem eyerim alebo lacnejsie boli z brille24.de
Ja tiez obdivujem ramy na nete, hlavne teda tie ceny. Ale bala by som sa objednat si dioptrie, pretoze chyba tam vzdy zasadna vec, ktoru ti v normalnej optike spravia - presne vyznacenie zreniciek. Bez toho je to podla mna uplne nanic a obzvlast ak mas cylindre.. Kupit len ram sa uz zase neoplati, lebo vela optik odmieta vkladat skla do cudzieho ramu a ti,co to robia, tak si vypytaju tolko, ze to uz si radsej kupim ram u nich..
@zuzulienocka78 ja som si objednala slnecne dioptricke cez eyerim pred asi 5 rokmi. Cena neskutocne nizka a okuliare super. “Skusala” som ich cez ich stranku. Mam jednoduche dioptrie bez cylindrov, okuliare pouzivam iba v lete vo vode ci na biku. Na bezne nosenie mam kvalitne skla a ramy z kamennej optiky.
@babushkaem @simsalabim
Potrebujem totiž dva kusy, keďže mením dioptriu, preto možno jedny také lacnejšie, ktoré budú náhradné. Popravde ide mi aj o tú cenu, čo som pozerala, sú o dosť lacnejšie. Takže ste zrejme spokojné s nákupom.
Ja tiez obdivujem ramy na nete, hlavne teda tie ceny. Ale bala by som sa objednat si dioptrie, pretoze chyba tam vzdy zasadna vec, ktoru ti v normalnej optike spravia - presne vyznacenie zreniciek. Bez toho je to podla mna uplne nanic a obzvlast ak mas cylindre.. Kupit len ram sa uz zase neoplati, lebo vela optik odmieta vkladat skla do cudzieho ramu a ti,co to robia, tak si vypytaju tolko, ze to uz si radsej kupim ram u nich..
@akvi Oni tam majú nejaké pravítka, online - na zmeranie tých zreničiek, len teda neviem, či sa dá na to spoľahnúť :-/
@akvi Oni tam majú nejaké pravítka, online - na zmeranie tých zreničiek, len teda neviem, či sa dá na to spoľahnúť :-/
@zuzulienocka78 no urcite sa spolahnut neda, pretoze aj ten isty ram sadne kazdemu inak, zalezi aj od nosa a pod.. Akoze viem si predstavit, ak mas nejake dioptrie do 2 a bez cylindra a na obcasne pouzitie, tak ok, mozno nepocitis nejaky diskomfort, ale teda vyssie dioptrie a cylindre, to podla mna je nerealne, aby sadlo na 100%.Kamoska si davala robit okuliare v zahranici, spravili jej a vobec cez ne nevidela poriadne, vkuse si ich akoby napravala. A ja som sa jej hned pytala, ci jej zaznacili zrenicky. A ona, ze ani nahodou, ze tam sedel totalne odmerany predavac a ze ju to tiez nenapadlo, ze ved na SK vzdy meraju zrenicky.
Mesiac dozadu som objednavala cez Eyerim, mala som predpis starsi, cize som vedela nejake udaje, ram som si vybrala podobny ako mam, cez to virtualne zrkadlo som si to otestovala, vyklikala vsetko a prisli mi o par dni domov.
Tym, ze som si vybrala podobny tam tak aj ten stredovy bod mi sadol. Mam inak vyssie dioptrie do dialky, bez cylindra, davala som si tie stensene skla antireflexne.
Mesiac dozadu som objednavala cez Eyerim, mala som predpis starsi, cize som vedela nejake udaje, ram som si vybrala podobny ako mam, cez to virtualne zrkadlo som si to otestovala, vyklikala vsetko a prisli mi o par dni domov.
Tym, ze som si vybrala podobny tam tak aj ten stredovy bod mi sadol. Mam inak vyssie dioptrie do dialky, bez cylindra, davala som si tie stensene skla antireflexne.
@petamich Dobre sedia? Dobre cez ne vidíš?
@petamich Dobre sedia? Dobre cez ne vidíš?
@zuzulienocka78 vies co potrebovala by som akurat tie zausnice kusok zahnut, lebo mne je vacsina okuliarov siroka ale inak sedia
objednával si manžel asi pred 4 r.
bol to rám + diopt. sklá. Prišli ako hotové celé okuliare.
vôbec nebol spokojný, po krátkom čase sa mu okuliare rozpadli. viac už z netu nechcel.
cena síce bola priaznivá, ale kvalita nič moc.
ja som bola v pondelok u nás v optike… skúšala som asi 10 rámov. fakt nepreháňam… hádajte výsledok…
Ahoj, ja som objednávala cez eyerim a bola som spokojná. Dioptrie sedeli, rám bol úplne v poriadku. Chcela som to skúsiť a neľutujem. Viac by som sa obávala napr Lensmart, tam objednávala sestra a tie rámy neboli veľmi kvalitné.
Len z netu objednávam. Buď eyerim, sosovkykontaktne.sk alebo alensa. Nemala som problém ani s jednými, nahram predpis, urobia skla a do týždňa ich mám doma. Skontrolujem si rozmery podľa takých čo mám normálne z optiky a viem že mi sedia, nestalo sa mi aby mi boli malé alebo veľké. Väčšina ľudí sa boji že im nepristanu, čiže je na tebe či si vieš vybrať správne. Inak bacha, na ich virtuálnej skúšacke sa všetky zobrazujú väčšie a nie úplne správne farby, hlavne keď si vyberáš svetlu alebo modrú.
Ja som zazila pani predavacku v optike- niesu to optometristi, cest vynimkam, ktora isla merat PD a strabizmus mala taky, ze dovidenia oko jej ubiehalo az za dvere, ako som prisla a zbadala ju tak som sa aj otocila prec, bohuzial
Takze naozaj v optikach pracuju ludia s par hodinovym skolenim a nejdem hovorit o tom kolkokrat dosli pacienti s chybnymi okuliarmi z optiky 🤷🏻♀️
Vela ludi funguje cez online objednavanie , o kvalite sklicok tazko debatovat kedze aj klasicke optiky davaju do predrazenych ramov cinske “sh*ty”
Ja som zazila pani predavacku v optike- niesu to optometristi, cest vynimkam, ktora isla merat PD a strabizmus mala taky, ze dovidenia oko jej ubiehalo az za dvere, ako som prisla a zbadala ju tak som sa aj otocila prec, bohuzial
Takze naozaj v optikach pracuju ludia s par hodinovym skolenim a nejdem hovorit o tom kolkokrat dosli pacienti s chybnymi okuliarmi z optiky 🤷🏻♀️
Vela ludi funguje cez online objednavanie , o kvalite sklicok tazko debatovat kedze aj klasicke optiky davaju do predrazenych ramov cinske “sh*ty”
@taktotedanie je to naozaj tak? Posledné okuliare som si dávala robiť v optike klasickej, nie internetovej. Teda zmienka o zlej kvalite sklíčok ma nepotešila. Len sklá ma vyšli v sume okolo 300 eur 🫠😹 tak dúfam, že to nie sú tie "sh*ty"

ja som si objednala cez alensa, ale dala som si poslať na predajňu ... tiež musím skúsiť, veď to je normálne ...
nerozumiem ako môže niekto kúpiť okuliare bez skúšania ... aj dioptrie k tomu ...