icon

Skúsenosti s operáciou tenisového lakťa: Zlepšenie alebo zhoršenie?

zuzanka560
26. nov 2024

Dobrý deň prajem. Vedel by mi niekto poradiť /pomôcť, kto má za sebou operáciu pravej ruky, konkrétne ide o tenisový lakeť. Čaká ma v marci 2025 operácia, ale či to bude lepšie, alebo sa to zhorší. Aké máte skúsenosti???

Strana
z2
tundra
26. nov 2024

@zuzanka560 je nevyhnutna operacia?
Ja som mal golfovy na obidvoch rukach.Preslo mi to po roku.Mne doktor povedal,ze je to beh na dlhu trat a operacia sa robi len vynimocne u 4-5% pacientov.

mmonika
26. nov 2024

@zuzanka560 ja ju mam absolvovanu teraz 4/2024 na lavej ruke . U mna je to velke zlepšenie ale uz si davam pozor na ruku..

zuzanka560
autor
26. nov 2024

@tundra rok mi dávajú injekcie, po injekcií mám mesiac kľud, potom sa bolesť opäť vráti 🥺

zuzanka560
autor
26. nov 2024

@mmonika po operácii ste absolvovali rehabilitácie, pripadne kúpeľňú liečbu?

mmonika
26. nov 2024

@zuzanka560 ano mala som aj rehabilitacie predpisane a cvicenia..

gemerka17
26. nov 2024

@zuzanka560 je veľmi veľa spôsobov ako si pomôcť, len to stojí peniaze. Operácia len v prípade ak vycerpas všetky možnosti a tým teda injekcie nie sú.

niekto2hy
26. nov 2024

@zuzanka560 Injekcie som dostal 3 a nasledne razova vlna pomohla.

adulka07
26. nov 2024

Manžel je už dobrých pár rokov po operácii a keby vedel ,že mu to pomôže tak sa tak dlho netrápi..po operácii išiel na druhý deň domov..a po mesiaci už ani nevedel ,že ho operovali

missviolet
26. nov 2024

Trapil ma roky, neskutocna bolest, v najhorsom stadiu som si ani jedlo nenakrajala.... pomohol az program americkeho fyzioterapeuta. Jednoducho jest mrte kvalitneho magnézia, b6, b12, decko, v akutnom stadiu ponarat do ladovych kupelov. O par tyzdnov mi nic nebolo (po polrocnej PNke) a odvtedy uz 6 rokov ok (kym beriem hore uvedene)

mmonika
26. nov 2024

@adulka07 ja to tiež vravim ze neskutočna ulava po operacii..ja som bola v stadiu že som vyzerala ako alkac 1 triedy ruka sa neustale triasla..

lenusiatko
26. nov 2024

Mna operovali r. 2018 po 2 neuspesnych rokoch veskerej liecby. Keby som vedela, idem hned. Usetrila by som si bolest, cas, aj peniaze. Rehabky boli narocne, ale mne trvalo az 6 mesiacov dat sa do poriadku. Zapal bol rozsiahly, operovali ma v celkovej narkoze asi 2 hodiny. Odporucam. Musim si davat pozor, kedze je to z poskodenej krcnej chrbtice a kazdy den cvicim.

malinovka333
27. nov 2024

@gemerka17 ako napriklad?

malinovka333
27. nov 2024

@missviolet kde si absolvovala ten program americkeho fyzioterapeuta?

gemerka17
27. nov 2024

@malinovka333 laseroterapia 4 generacie tzv. hiltterapia ale treba ísť na najsilnejší prístroj na trhu. Taktiež fokusovana razova vlna. Plus kopec opatreni k tomu ako cvičenie, tepovanie, vitamíny, strava, iné prístrojové rehabilitácie. Dlhý proces ale v pohode sa to dá zhojit.

anjelllik000
20. máj 2025
@zuzanka560

@tundra rok mi dávajú injekcie, po injekcií mám mesiac kľud, potom sa bolesť opäť vráti 🥺

@zuzanka560 bola ste na operácii?ja som bola teraz 17.5

zuzanka560
autor
5. jún 2025
@anjelllik000

@zuzanka560 bola ste na operácii?ja som bola teraz 17.5

@anjelllik000 áno, už som po operácii. Momentálne rehabilitujem 🙂

anjelllik000
5. jún 2025
@zuzanka560

@anjelllik000 áno, už som po operácii. Momentálne rehabilitujem 🙂

@zuzanka560 mali ste aj vy nejaké výrastky na kosti?tiež mám po,a čoskoro začnem s rehabilitáciou

zuzanka560
autor
5. jún 2025
@anjelllik000

@zuzanka560 mali ste aj vy nejaké výrastky na kosti?tiež mám po,a čoskoro začnem s rehabilitáciou

@anjelllik000 mala som časť okolo lakťa zvápenatené, tak nejako mi to vysvetlil ortopéd.

ewka0012
18. júl 2025

ahojte, ja som po operacii tenisoveho lakta na lavej ruke, uz je to treti mesiac po operacii a ja vobec nevidim zlepsenie. rok som sa liecila, rehabilitacie,ultrazvuk,elektroliecba, niekolko obstrekov a liekov, nic nezaberalo,ruka mi velmi trpla a obmedzovala uz kazdodenny zivot,ortoped mi tvrdil, ze uz nebudem mat s laktom problemi po tejto operacii, tak som isla, bola to operacia podla Hohmana, jednodnova chirurgia, po operacii som sla domov asi po hodine, ruka mi velmi opuchala a bolela, ze som ani spat nemohla, stichy mi vybrali az po 2-3 tyzdnoch na etapy, vyberali mi kazdy druhy postupne. Po troch tyzdnoch som rehabilitovala, najprv lahke cviky ,potom pridavanie zataze, cvicky s overballom, lahke činky 1kg. uz som zacala aj plavat, bicyklovat, je to tri mesiace od operacie, ruka stale boli a navyse mam aj jazvu, neviem co je zle,preco sa to nezlepsilo? na kontrole som bola po mesiaci, potom uz povedali ze prist len v pripade potreby, fyzioterapeutka z rehabilitacii mi tvrdila, ze to trva aj pol roka kym sa to rozhybe, neviem teda ci cakat, alebo ist na kontrolu. Nepaci sa mi to, je to uz dlho a vyssie pisete, ze bolest presla a lutujete ze ste nesli skor na operaciu, ja zatial mozem povedat len opak, ze ruka stale boli a este mam aj jazvu. dakujem za nazor

mmonika
18. júl 2025
@ewka0012

ahojte, ja som po operacii tenisoveho lakta na lavej ruke, uz je to treti mesiac po operacii a ja vobec nevidim zlepsenie. rok som sa liecila, rehabilitacie,ultrazvuk,elektroliecba, niekolko obstrekov a liekov, nic nezaberalo,ruka mi velmi trpla a obmedzovala uz kazdodenny zivot,ortoped mi tvrdil, ze uz nebudem mat s laktom problemi po tejto operacii, tak som isla, bola to operacia podla Hohmana, jednodnova chirurgia, po operacii som sla domov asi po hodine, ruka mi velmi opuchala a bolela, ze som ani spat nemohla, stichy mi vybrali az po 2-3 tyzdnoch na etapy, vyberali mi kazdy druhy postupne. Po troch tyzdnoch som rehabilitovala, najprv lahke cviky ,potom pridavanie zataze, cvicky s overballom, lahke činky 1kg. uz som zacala aj plavat, bicyklovat, je to tri mesiace od operacie, ruka stale boli a navyse mam aj jazvu, neviem co je zle,preco sa to nezlepsilo? na kontrole som bola po mesiaci, potom uz povedali ze prist len v pripade potreby, fyzioterapeutka z rehabilitacii mi tvrdila, ze to trva aj pol roka kym sa to rozhybe, neviem teda ci cakat, alebo ist na kontrolu. Nepaci sa mi to, je to uz dlho a vyssie pisete, ze bolest presla a lutujete ze ste nesli skor na operaciu, ja zatial mozem povedat len opak, ze ruka stale boli a este mam aj jazvu. dakujem za nazor

@ewka0012 ahoj ja som po operacii tenisového lakťa operacia bola v 4/2025, ale ja som mala sadru cca 5Tyzdnov a potom som rehabilitovala a teraz to hodnotim uplne skvelo.. konečne život bez bolesti ... A aj jazva sa zahojila uplne skvelo že v skutočnosti ju ani nevidno..

raportka
20. júl 2025
@ewka0012

@ewka0012 Bože ,takto som aj ja ..po operácii som 8.mes...a ruka horšie ako pred operáciou ,teraz som si kúpila 15x razovu vlnu ..mám za sebou 11x..pomohlo asi 30%..ale pri malej záťaži mám bolesti ..čakám na termín do kovacovej ..ja ľutujem že som sa dala operovať

raportka
20. júl 2025
@ewka0012

@ewka0012 ja som na to ako vy ..po operácii ešte horšie. Cakam teraz na liečenie do kovacovej

majka3112
11. aug 2025
@lenusiatko

Mna operovali r. 2018 po 2 neuspesnych rokoch veskerej liecby. Keby som vedela, idem hned. Usetrila by som si bolest, cas, aj peniaze. Rehabky boli narocne, ale mne trvalo az 6 mesiacov dat sa do poriadku. Zapal bol rozsiahly, operovali ma v celkovej narkoze asi 2 hodiny. Odporucam. Musim si davat pozor, kedze je to z poskodenej krcnej chrbtice a kazdy den cvicim.

@lenusiatko môžem sa opýtať,dali vás na mri? Lebo mne usg sono neukázalo nič a na mri má odmietajú dať,mam.to vyše roka už, ďakujem

majka3112
11. aug 2025
@missviolet

Trapil ma roky, neskutocna bolest, v najhorsom stadiu som si ani jedlo nenakrajala.... pomohol az program americkeho fyzioterapeuta. Jednoducho jest mrte kvalitneho magnézia, b6, b12, decko, v akutnom stadiu ponarat do ladovych kupelov. O par tyzdnov mi nic nebolo (po polrocnej PNke) a odvtedy uz 6 rokov ok (kym beriem hore uvedene)

@missviolet aké je kvalitné magnézium, ďakujem

gemerka17
11. aug 2025
@majka3112

@lenusiatko môžem sa opýtať,dali vás na mri? Lebo mne usg sono neukázalo nič a na mri má odmietajú dať,mam.to vyše roka už, ďakujem

@majka3112 MRI si treba vydupať, nevieš čo v ako rozsahu liečiš a teda keď sa už rok trápiš, tak najvyšší čas ho mať. Kvalitné magnézium je vo forme bisglycinát. Ideálne ísť na MR a potom rehabilitácie, ktoré si musíš zaplatiť, najmä laser (hilterapia), rázová vlna (ak máš k dispozicií tak fokusovaná, lebo je silnejšia), začať cvičenia, podporiť tajpovaním. Mať kvalitnú suplementáciu ako kolagén, najmä typu 1,2,3. Potom vitamín C, omega 3, magnézium. Ak je to chronické štádium, bude aj dlhšia konzervatívna liečba.

malinovka333
12. aug 2025
@gemerka17

@majka3112 MRI si treba vydupať, nevieš čo v ako rozsahu liečiš a teda keď sa už rok trápiš, tak najvyšší čas ho mať. Kvalitné magnézium je vo forme bisglycinát. Ideálne ísť na MR a potom rehabilitácie, ktoré si musíš zaplatiť, najmä laser (hilterapia), rázová vlna (ak máš k dispozicií tak fokusovaná, lebo je silnejšia), začať cvičenia, podporiť tajpovaním. Mať kvalitnú suplementáciu ako kolagén, najmä typu 1,2,3. Potom vitamín C, omega 3, magnézium. Ak je to chronické štádium, bude aj dlhšia konzervatívna liečba.

@gemerka17 a oonzervativna liecba je co?

gemerka17
12. aug 2025
@malinovka333

@gemerka17 a oonzervativna liecba je co?

@malinovka333 konzervatívna = neoperacna

missviolet
12. aug 2025
@majka3112

@missviolet aké je kvalitné magnézium, ďakujem

@majka3112 magnezium chelat, bisglycenat

evinku
12. aug 2025
@raportka

@ewka0012 Bože ,takto som aj ja ..po operácii som 8.mes...a ruka horšie ako pred operáciou ,teraz som si kúpila 15x razovu vlnu ..mám za sebou 11x..pomohlo asi 30%..ale pri malej záťaži mám bolesti ..čakám na termín do kovacovej ..ja ľutujem že som sa dala operovať

@raportka ahoj... Razova vlna bola bolestivá?.. Ja mam ta sebou zatiaľ 1x a mi až slzy tiekli... Frekvencia najprv 1,5...potom 1...a nakoniec mi dal 0.5...ale mam aj zápal tam, tak isto ta bolesť bola o to intenzívnejšia... Mam tam časti vapenennateho okolia..

anonym_3f9abc
22. sep 2025

Ako to tu čítam,tak som úplne zúfalá. Ja s tým mám problém uz 1,5 roka. Obstreky nezabrali, kolagénové injekcie tiež nie. Iné som zatiaľ neskúšala. Chcela som podstúpiť operáciu, ale teraz fakt neviem čo je lepšie. Magnezko a vitamíny beriem, zlepšenie nevidím. Uz je to obmedzujúce aj pri bežných činnostiach.

Strana
z2