Skúsenosti s pokročilou rakovinou pažeráka a pľúc
Môj ocino má rakovinu pažeráka v pokročilom štádiu zasahuje do uzlín a do pľúc prerastá...operácia nie je možná stráca hlas vypluva hlieny a nevie už nič jesť ani piť má zavedený hadicku do žalúdka.co nás čaká? Nemáte niekto skúsenosti?
Prognóza infaustná, rozlúčiť sa a čakať na koniec. Držím palce
@anonym_6ebb7b ďakujem
Mamina priateľ na to zomrel. Pripravte si ,,pluvacik,, do auta. On mal liečbu. Neviem či oziare, chemo, ... Neviem už. Len si pamätám na ten zápach. Stále si potreboval odpluvat a z tej liečby mal spálený krk. Išlo to rýchlo. Ale neviem aké štádium bol. Mal zákaz fajčiť. On povedal, že to je jediné, čo mu zostalo. Mamina ho kŕmila cez hadičku.
Mamina priateľ na to zomrel. Pripravte si ,,pluvacik,, do auta. On mal liečbu. Neviem či oziare, chemo, ... Neviem už. Len si pamätám na ten zápach. Stále si potreboval odpluvat a z tej liečby mal spálený krk. Išlo to rýchlo. Ale neviem aké štádium bol. Mal zákaz fajčiť. On povedal, že to je jediné, čo mu zostalo. Mamina ho kŕmila cez hadičku.
@anonym_95d401 áno aj on má všade zo sebou pohár kde pluje ...on sa kŕmi sám cez hadicku zatiaľ to zvláda...áno aj on hovorí že to je jediné čo môže tak fajčí keď už ani jesť nemoze
@anonym_5dc20c joj tak mám čakať že bude trpieť ? Už teraz trpí ale asi bude ešte viac však
Už si dáva aj od bolesti lieky boli ho krk mandle a aj kríze...áno bol tuhý vyfajcil 40 denne
@zuzulka501 daju mu isto lieky od bolesti.takto- trpel ale my sme mali rakovinu pankreasu a tam sa rozlievaju traviace stavy ...do okolia a mal ascites to je troska ina situacia ako mate vy...a zial mal bolesti davali mu novalgin a potom uz len morfium, oni sa snazia ludom pomoct, aby necitili ziadnu bolest, takto pod moriumom viac prespia..a vlastne aj vdaka morfinu zial to ide vsetko rychlejsie ...ale lekari vedia co robia. ked niet pomoci...:(
@zuzulka501 Veľmi má to mrzí, veľa síl, ocinovi i vám...😟 S týmto konkrétne skúsenosť nemám, no môj ocino mal rakovinu hrtana, zistenú v štvrtom štádiu. Jeho ale ešte operovali, vybrali mu aj hlasivky a mal urobenú tracheostomiu (dýchal cez takú hadičku/otvor pod krkom). V jeho prípade okrem spomenutých vecí dokázal žiť ešte 10 mesiacov relatívne plnohodnotný život, s malými vnúčatami sa dohováral rukami -nohami, chodil do prírody, na bicykli na záhradu a pod. Potom mal už metastázy v nohách a nevládal prejsť ani na wc, 4 mesiace ležal doma na posteli, aj dodychal doma, ako si to zelal, bola som celkom vďačná, že zrejme aj morfium mu čiastočne "milosrdne ovplyvnilo" mozog a asi nerozmýšľal už nad tým, nás spoznával z najbližšej rodiny, ale veľa vecí si zrazu nepamätal. (Nebol úplne mimo, lebo vždy keď prišla na ním moja 5rocna dcera, s ktorou boli odjakživa parťáci, tak potom plakal.)
Veľa veľa síl želám, držte sa....❤️
@anonym_95d401 áno aj on má všade zo sebou pohár kde pluje ...on sa kŕmi sám cez hadicku zatiaľ to zvláda...áno aj on hovorí že to je jediné čo môže tak fajčí keď už ani jesť nemoze
@zuzulka501 aj on plul drhlo ho.
@zuzulka501 Veľmi má to mrzí, veľa síl, ocinovi i vám...😟 S týmto konkrétne skúsenosť nemám, no môj ocino mal rakovinu hrtana, zistenú v štvrtom štádiu. Jeho ale ešte operovali, vybrali mu aj hlasivky a mal urobenú tracheostomiu (dýchal cez takú hadičku/otvor pod krkom). V jeho prípade okrem spomenutých vecí dokázal žiť ešte 10 mesiacov relatívne plnohodnotný život, s malými vnúčatami sa dohováral rukami -nohami, chodil do prírody, na bicykli na záhradu a pod. Potom mal už metastázy v nohách a nevládal prejsť ani na wc, 4 mesiace ležal doma na posteli, aj dodychal doma, ako si to zelal, bola som celkom vďačná, že zrejme aj morfium mu čiastočne "milosrdne ovplyvnilo" mozog a asi nerozmýšľal už nad tým, nás spoznával z najbližšej rodiny, ale veľa vecí si zrazu nepamätal. (Nebol úplne mimo, lebo vždy keď prišla na ním moja 5rocna dcera, s ktorou boli odjakživa parťáci, tak potom plakal.)
Veľa veľa síl želám, držte sa....❤️
@anonym_03cd2c aj u nas tak bolo, niekedy uz nevedel rozlisit realitu od iluzie. je to droga. moj mal halucinacie. potom uz len spal a spal...:(((( ale vzdy ked uvidel deti sa na ne usmial na nas uz nie. nevladal.
@ivett311 aké mal ťažkosti ak sa smiem spýtať?
@zuzulka501 bol strašne unavený a bolel mu žalúdok palenie. Nepil nefajčil cvičil..ale mal ulceroznu colitidu. Pred pol rokom od zistenia bol na gastre a bolo všetko v poriadku. V septembri mu zistili čo ma a na to 2t už odišiel nemal žiadnu šancu..držím palce aby to u vás bolo lepšie 🙏 bohužiaľ je to najhorší typ rakoviny..
@zuzulka501 bol strašne unavený a bolel mu žalúdok palenie. Nepil nefajčil cvičil..ale mal ulceroznu colitidu. Pred pol rokom od zistenia bol na gastre a bolo všetko v poriadku. V septembri mu zistili čo ma a na to 2t už odišiel nemal žiadnu šancu..držím palce aby to u vás bolo lepšie 🙏 bohužiaľ je to najhorší typ rakoviny..
@ivett311 ach ďakujem za názor ☹️nečakala so ze všetci tu máte len také zle skúsenosti z rýchlym priebehom...
@ivett311 pankreas zaludok a toto ....pankreas je uplne najhorsi co sa tyka aj bolesti priebehu zial
a teda aj u vas to malo riadne rychly priebeh :(
@anonym_03cd2c aj u nas tak bolo, niekedy uz nevedel rozlisit realitu od iluzie. je to droga. moj mal halucinacie. potom uz len spal a spal...:(((( ale vzdy ked uvidel deti sa na ne usmial na nas uz nie. nevladal.
@anonym_5dc20c Je mi to veľmi ľúto, čo si prežil váš ocino i vy... Je to extrémne ťažké vždy pre celú rodinu, ale úplne najviac pre toho, kto je chorý.😟 Môj ocino nemal halucinácie, ale napríklad dlhoročných susedov si vôbec nepamätal, ak ho dali pozdraviť. Pre mňa to bolo fakt také milosrdné, že mal potom už taký obmedzený svoj svet...
U nás je to už 5 rokov, čo tu nie je, tento rok by mal 70 a deťom stále s bratom o ňom rozprávame, ako všetkých chodil kočíkovať, smial sa s nimi, rodina bola jeho život.
@anonym_5dc20c Je mi to veľmi ľúto, čo si prežil váš ocino i vy... Je to extrémne ťažké vždy pre celú rodinu, ale úplne najviac pre toho, kto je chorý.😟 Môj ocino nemal halucinácie, ale napríklad dlhoročných susedov si vôbec nepamätal, ak ho dali pozdraviť. Pre mňa to bolo fakt také milosrdné, že mal potom už taký obmedzený svoj svet...
U nás je to už 5 rokov, čo tu nie je, tento rok by mal 70 a deťom stále s bratom o ňom rozprávame, ako všetkých chodil kočíkovať, smial sa s nimi, rodina bola jeho život.
@anonym_03cd2c moj 40rocny brat. :( nezasluzil si to. :( mal este zit. mal zivot pred sebou. :( pred 5 rokmi som nahle prisla o otca. tiez mal 65 rokov. ale on mal infarkt ( ''aspoon netrpel'')
@anonym_03cd2c moj 40rocny brat. :( nezasluzil si to. :( mal este zit. mal zivot pred sebou. :( pred 5 rokmi som nahle prisla o otca. tiez mal 65 rokov. ale on mal infarkt ( ''aspoon netrpel'')
@anonym_5dc20c Uuuuuf, tak to je fakt nespravodlivé a veľmi ťažké...😞
Ospravedlňujem sa, ja som nečítala všetky komentáre predtým.😟
@anonym_5dc20c Uuuuuf, tak to je fakt nespravodlivé a veľmi ťažké...😞
Ospravedlňujem sa, ja som nečítala všetky komentáre predtým.😟
@anonym_03cd2c :( nikdy sa s tym nezmierim
@anonym_5dc20c chcela by som aby bol doma ale mamina býva sama snim vlastne ja mám svoju rodinu už dve detičky takže neviem tiež má 110 kilov ale bola by som rada keby k nám chodili z hospicu a nie jeho dať preč to nechcem určite...veru áno nie je už najmladší to je pravda v stredu zomrela 40 ročná kamarátka na rakovinu tiež ...a to hovoríme že mladý človek dve detičky tu zanechala...no on nemá chuť do jedla už neje nič dáva si všetko cez hadicku do zaludka a aj to si dá ráno a je celý dne plný to trvanie mu už nefunguje veľmi...
@zuzulka501 no tento stav doma nezvladnete. Skúste LDCH liečebňa dlhodobochorých. Môže sa doma dusiť, alebo zakrvácať na to pozor.
@anonym_03cd2c :( nikdy sa s tym nezmierim
@anonym_5dc20c To verím, veľa veľa síl želám...😔💔
@anonym_5dc20c To verím, veľa veľa síl želám...😔💔
@anonym_03cd2c dakujem napodobne
V utorok chod na onko s nim,ako dcera mozes aj ty rozpravat s lekarmi a to aj bez otcovej pritomnosti.Podstatne je,aby netrpel bolesťami,drzal sa psychicky nakolko to pôjde a mal okolo seba svojich blizkych.
@janinah nasadila mu rádio a chemo ale sme z NR a až do Komárna zajtra ide ráno na lacno tam na odbery a potom tam ležať ...tak verím že mu to pomôže trochu aspon
Dobrý deň chcela by som len toľko napísať berie chemo a radio terapie a prehĺtanie sa zlepšilo takže dúfam že sa bude cítiť lepšie...nakoľko všetci ste mi tu písali zle scenáre a vyzerá to na dobrej ceste ....
Dobrý deň chcela by som len toľko napísať berie chemo a radio terapie a prehĺtanie sa zlepšilo takže dúfam že sa bude cítiť lepšie...nakoľko všetci ste mi tu písali zle scenáre a vyzerá to na dobrej ceste ....
@zuzulka501 tak sa tes. pazerak zaludok a pankreas su velmi nebezpecny.
@zuzulka501 tak sa tes. pazerak zaludok a pankreas su velmi nebezpecny.
@anonym_5dc20c teším sa veľmi z toho
@anonym_5dc20c teším sa veľmi z toho
@zuzulka501 🍀 ono vsetko zavisi ako choroba pokrocila. a v akom stave ma imunitny system. drzim palce.

@zuzulka501 este vladze fajcit? to musi byt tuhy fajciar...fuuuu
mne je to luto vsetkych chorych ludi. do toho momentu kedy sa toto cele stalo by ma nenapadlo ako dokazu hrozne ludia trpiet. zial kazdy den tu dakto pise o rakovine, to nie je len tvoj prispevok. je mi to velmi luto.
@anonym_5dc20c joj tak mám čakať že bude trpieť ? Už teraz trpí ale asi bude ešte viac však
Už si dáva aj od bolesti lieky boli ho krk mandle a aj kríze...áno bol tuhý vyfajcil 40 denne