icon

Skúsenosti s rakovinou pankreasu

29. nov 2025

Ahojte, obaja s mojim mužom máme problém s tráviacim traktom. Ja som žalúdkom, pankeasom a črevom, plus vyoperovaný žlčník, plus mám GERD. A on žalúdok, dvanástornik a čiastočne črevo. Dnes mi povedal, že on určite zomrie na rakovinu pankreasu - mal to aj jeho otec, ale ako metastázu z iného onko ochorenia. Keď som sa tak popozerala okolo seba, tak som zistila, že ľudia v mojom okolí, ktorý mali karcinóm pankreasu boli v podstate zdraví ľudia. Nemali žiadne problémy, už vôbec nie s trávením a neboli to tí chronickí gastro pacienti. Aké máte skúsenosti s týmto ochorením vo svojom okolí? Chytilo to zdravých ľudí, alebo aj takých čo sa dlho liečili na gastro?

Strana
z2
anonym_2c3bb5
29. nov 2025
@jaass

@anonym_2c3bb5 je mi to veľmi ľúto, že ste tak dlho čakali. My sme z Košíc. Košice mám pocit, že sú v tom veľmi dobrí čo sa týka onkológie. 🙏 mali sme skore termíny, všetko nám lekári vysvetľovali. A aj keď sme vedeli, že je to diagnóza, kde mi tatik zomrie, tak aspoň malé + bolo to celé okolo toho; milí lekári, sestričky, ochotní 100z10. A hlavne ľudskí. Všetko som riešila okolo tatika a mala som stavy, keď mi lekárka niečo vysvetľovala a som normálne nevnímala 🤷‍♀️🤦‍♀️ tak som sa ospravedlnila a poprosila som ju aby to zopakovala. Ona ma objala, chytila mi ruky, a znova všetko krásne vysvetlila. Klobúk dole ozaj. A áno. Moja priorita bola aby zomrel tatik doma. 🙏 dom postavil tak mal plne právo v ňom aj v klude zaspať a “odist” 🙏

@jaass kolko mal tatino rokov. prajem vela sil.

jaass
29. nov 2025
@anonym_2c3bb5

@jaass myslim ze pre ludi co vedia ze..:( tak kazdy si zela byt doma medzi blizkymi velmi ma boli velmi velmi ze my sme prisli neskoro, uz bol v agonii a ja placem kazdy den nedokazem si odpustit tazko sa mi potom tu cita ked niekto pise o rakovine a toboz ked spomenie pankreas. ako sol do rany.ale neda sa mi nereagovat.

@anonym_2c3bb5 nechaj to všetko už tak a odpusť si. Nemaj výčitky 🙏 snažila si sa najviac ako sa dalo, hlavu hore

jaass
29. nov 2025
@anonym_2c3bb5

@jaass kolko mal tatino rokov. prajem vela sil.

@anonym_2c3bb5 61, ďakujem 💙

anonym_2c3bb5
29. nov 2025
@jaass

@anonym_2c3bb5 nechaj to všetko už tak a odpusť si. Nemaj výčitky 🙏 snažila si sa najviac ako sa dalo, hlavu hore

@jaass este to neviem tak prijat. nedokazem. kebyze ho mame doma, asi by somto niesla lepsie aj ked bolest je stale a navzdy uz bude nedokazem to pochopit ze mu nikdy nic nebolo a zrazu nieco co cloveka meni zo dna na den vyslovene 😢

majamat
30. nov 2025

co sa tyka dedicnosti rakoviny konkretneho organu, tak sa dedi takato rakovina, nie metastazy tie mozu vzniknut kdekolvek.
cize ak mal jeho otec merastazy v rakovine, aj keby muz rakovinu mal, moze amt metastazy uplne inde.

pracujem v socialnom zariadeni, posledne 2r sa nam podstatne zvysil pocet lusi s rakovinami a teda pankreas nemal ani jeden.
skor sme mali - krv, oblicky, prostata, pluca, pazerak, nosohltan - z kazdeho minimalne dvaja. nevybavujem si vsetkych. a 1x hrube crevo.

anonym_2c3bb5
30. nov 2025
@majamat

co sa tyka dedicnosti rakoviny konkretneho organu, tak sa dedi takato rakovina, nie metastazy tie mozu vzniknut kdekolvek.
cize ak mal jeho otec merastazy v rakovine, aj keby muz rakovinu mal, moze amt metastazy uplne inde.

pracujem v socialnom zariadeni, posledne 2r sa nam podstatne zvysil pocet lusi s rakovinami a teda pankreas nemal ani jeden.
skor sme mali - krv, oblicky, prostata, pluca, pazerak, nosohltan - z kazdeho minimalne dvaja. nevybavujem si vsetkych. a 1x hrube crevo.

@majamat nastastie , ale u mladych narasta rakovina pankreasu a toto je to najhorsie.

majamat
30. nov 2025
@anonym_2c3bb5

@majamat nastastie , ale u mladych narasta rakovina pankreasu a toto je to najhorsie.

@anonym_2c3bb5 ok, o tom som nic nehovorila, vyjadrujem sa len k tomu vztahumetastazy pankreasua dedicnost, dedi sa rakovina, nie metastazy.

majamat
30. nov 2025
@anonym_2c3bb5

@anonym_2c3bb5 a teda spomenula som sice rakoviny,a le toto su vacsinou ludia, do 65r, cize este by mali pracovat, cize este sa daju povazovat za ludi v produktivnom veku, hoci uplne mladi nie su. netreba riesit jednu rakovinu,a le rakovinu vseobecne.

anonym_b01409
30. nov 2025
@anonym_autor

@kacena4 to vsetko viem. Otazka bola, ci pacienti v tvojom okoli boli predtym zdravi ludia, alebo mali nejake chronicke diagnozy?

@anonym_autor Nie neboli. Boli to ľudia čo ignorovali prehliadky a zanedbávali si zdravie. Teda v mojom okolí aspoň. Preto som sa zaprela a urobila som si gastro vyšetrenia, kolono..

anonym_b01409
30. nov 2025

@anonym_autor Je jedno ako to je,dôležitá je prevencia. Pravidelná preventívka a časom aj kolonoskopia.

autor
1. dec 2025
@anonym_b01409

@anonym_autor Je jedno ako to je,dôležitá je prevencia. Pravidelná preventívka a časom aj kolonoskopia.

@anonym_b01409 ja sa tu pýtam na jasnú otázku = či ľudia s rakovinou pankreasu vo vašom okolí boli predtým zdraví ľudia a či mali nejaké (akékoľvek) gastro diagnózy.

anonym_2c3bb5
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_b01409 ja sa tu pýtam na jasnú otázku = či ľudia s rakovinou pankreasu vo vašom okolí boli predtým zdraví ľudia a či mali nejaké (akékoľvek) gastro diagnózy.

@anonym_autor

preco mas pocit ze vam daco je? mate priznaky? rakovina pankreasu sa na to dojde az ked je neskoro, co nechapes na odpovedi?????
co ja som pocula ludia prisli uz ked rastol nador , a bolo neskoro.
nahodne sa na tom dojde v tych prvyh stadiach, normalne sono je na dve veci, a tato rakovina sa vyvija velmi rychlo. a ano moze nastupit aj u na oko zdravych ludi, tam je to skor geneticka predispozicia. pozri si nieco o onkomarkecho, tumorsupresivnych genoch, mutacie na urcitom gene mozu niest rizika viacerych rakovin

ak nemas ziadne gastro problemy, nikto na na ziadne mri a ct neposle. ak mas problemy, posielaju na ct/mri ci hadicu....mozes si zaplatit aj krve rozbory...a tvoj muz ak ma toto ochoprenie v rodine, by mal byt sledovany na gastre.

pri pankrease je strasne zla diagnostika, preto je v tomto to ochorenie zakerne !!!

tebe z coho prepina?

autor
1. dec 2025
@anonym_2c3bb5

@anonym_autor

preco mas pocit ze vam daco je? mate priznaky? rakovina pankreasu sa na to dojde az ked je neskoro, co nechapes na odpovedi?????
co ja som pocula ludia prisli uz ked rastol nador , a bolo neskoro.
nahodne sa na tom dojde v tych prvyh stadiach, normalne sono je na dve veci, a tato rakovina sa vyvija velmi rychlo. a ano moze nastupit aj u na oko zdravych ludi, tam je to skor geneticka predispozicia. pozri si nieco o onkomarkecho, tumorsupresivnych genoch, mutacie na urcitom gene mozu niest rizika viacerych rakovin

ak nemas ziadne gastro problemy, nikto na na ziadne mri a ct neposle. ak mas problemy, posielaju na ct/mri ci hadicu....mozes si zaplatit aj krve rozbory...a tvoj muz ak ma toto ochoprenie v rodine, by mal byt sledovany na gastre.

pri pankrease je strasne zla diagnostika, preto je v tomto to ochorenie zakerne !!!

tebe z coho prepina?

@anonym_2c3bb5 my nemame pocit, ze mame rakovinu pankreasu, ani ze nam nieco je. Len sme dnes mali s partnerom debatu. A prisla som na to, ze ludia v mojom okoli aj v okoli partnera, co mali rakovinu pankreasu boli v zasade zdravi ludia. A z plneho zdravia ochoreli. A islo to velmi rychlo. Nikto z nich nemal nejako chronicke gastro ochorenie. Preto som sa chcela opytat na skusenosti ostatnych ludi.

anonym_2c3bb5
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_2c3bb5 my nemame pocit, ze mame rakovinu pankreasu, ani ze nam nieco je. Len sme dnes mali s partnerom debatu. A prisla som na to, ze ludia v mojom okoli aj v okoli partnera, co mali rakovinu pankreasu boli v zasade zdravi ludia. A z plneho zdravia ochoreli. A islo to velmi rychlo. Nikto z nich nemal nejako chronicke gastro ochorenie. Preto som sa chcela opytat na skusenosti ostatnych ludi.

@anonym_autor

ja co som pocula od onkologov a chirurgov a v hospici, je to prevazne obezita chlast cigaerty sladke sladke sladke...potom genetika...a neliecene chronicke zapaly....neliecene..neliecena cukrovka.. nikdy neochories z plneho zdravia. nikdy. to si zapamataj. to ze niekto cvici zdravo sa stravuje a sportuje neznamena ze sa to nestane. na vela veci sa prichadza neskoro , ono v zivote jedna ved je prevencia ale druha ta, ze na vela ochoreni sa dojde az ked su uz priznaky. a vtedy uz je ta choroba v tele. zapal a chronicke drazdenia, su velmi nebezpecne. cely traviaci trakt velmi senzibilny na psychiku a stravu.

a v neposlednom rade, nahoda
a zabudla som na najhlavnejsi faktor - STRES.

ti o ktorych ste sa bavili, napr neprezivali v zivote stres?

moja mudra lekarka iba sucho povedala, viete, to je vec nahody. :( ...mne uz sibe, niekedy si myslim ze to spustilo ockovanie proti kovidu, ja uz fakt neviem. ale toto je zas iny pribeh. cela imunita tela mame v creve, v tenkom creve, ak to nie je od mala chovane a pestovane laskou, potom je zle. cela rakovina je o tom, ako velmi dokaze tvoje telo bojovat , opravovat DNA , ako velmi dokaze potlacat infekcie rakoviny..a vsetko je to o creve.

anonym_2c3bb5
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj jedna pani tu pisala ze z jej okolia zomrel na to ''zdravy clovek''

anonym_b2542a
1. dec 2025

Poznám dvoch ludi, co zomreli na rakovinu pankreasu. Mali svoje diagnózy, ale žiadne gastro ochorenie. Prislo to nečakane a malo to veľmi rýchly priebeh.

anonym_b01409
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Áno mali.

anonym_b01409
1. dec 2025

@anonym_autor Náš sused mal a malo to rýchly spád. Aj v rodine bojovali s tým ochorením.

Strana
z2