icon

Skúsenosti s tetániou a postcovidovými symptómami

29. apr 2025

Ahojte,
prosím zažili ste takéto stavy niektorá?
Ja už čítam rôzne katastrofické scenáre od uja google, príznaky, choroby.
V januári som bola chorá, hrdlo, ATB, Vo februári veľmi silná chrípka/alebo covid, neviem, ale tak silnú chorobu som ešte nemala. Aj veľa starostí, v rodine, takže aj psychika pracovala.
Pred troma týždňami som mala tetanický záchvat, tak usudzujem, tlaky do hlavy, tŕpnutie rúk, pier, horšia formulácia slov, pocit na odpadnutie, dýchala som do sáčka, ukľudnila sa a prešlo to. Akurát hlava bolela ešte dva dni. A posledné tri týždne, vlastne od vtedy sa mi točí hlava, nie nejak úplne, ale cítim takú nestabilitu tela, občas tŕpnutie v ruke, v nohe. Teraz posledné tri dni aj také ťažšie telo cítim, pravá noha a ruka taká ako keby ťažšia. To chodenie také ako keby telo bolo ťažšie, neviem to opísať. Pocit takej mozgovej hmly, ako keby v sne bol človek. Oči OK, žiadna bolesť, len proste taký hmlový pohľad na svet.
Človek premýšľa, či to je tetánia, mala som už taký tetanický záchvat potvrdený lekárom, ale to netrvalo takto dlho že tri týždne. Alebo príznaky post covidu po silnej chorobe, či nebodaj skleróza.
Nemáte niekto skúsenosť prosím?

lucka_ke
29. apr 2025

možno aj miniporážka podľa príznakov, určite čím skôr smer lekár

jaass
29. apr 2025

Nemáš ťažkosti s rozprávaním? Ako sa ti pohybuje? Nie si nadmieru vyčerpaná?

autor
29. apr 2025

Nemám vôbec problémy s rozprávaním práveže.

autor
29. apr 2025
@lucka_ke

možno aj miniporážka podľa príznakov, určite čím skôr smer lekár

@lucka_ke lekár povedal, že to môže byť psychika.

zabka79
29. apr 2025

Vo februari som mala covid a odvtedy to so mnou ide dolu kopcom...tetanicky zachvat som nemala ale divne zavraty ano, mozgova hmla tiez, mam problem sa sustredit, zacal mi reflux, vecne hnacky...take divne vsetko odvtedy citim sa zle

autor
29. apr 2025
@zabka79

Vo februari som mala covid a odvtedy to so mnou ide dolu kopcom...tetanicky zachvat som nemala ale divne zavraty ano, mozgova hmla tiez, mam problem sa sustredit, zacal mi reflux, vecne hnacky...take divne vsetko odvtedy citim sa zle

@zabka79 ja tiež od tej choroby, nikdy som tak chorá nebola. Divné závraty, teraz posledné dva tri dni, taká tažoba tela ruky, nohy,... Mozgová hmla, jak v sne, úplne nepríjemné.

cattaleia
29. apr 2025

Ja som mala presne to iste co opisujes, takyto stav trval 3 mesiace, ale ako tak po roku sa to az zlepsilo. Kludne mi napis IP, rozpisem viac

autor
29. apr 2025
@cattaleia

Ja som mala presne to iste co opisujes, takyto stav trval 3 mesiace, ale ako tak po roku sa to az zlepsilo. Kludne mi napis IP, rozpisem viac

@cattaleia píšem, ďakujem

zabka79
30. apr 2025

Myslim ze ten covid je s niecim pospajany....takato chora som tiez nikdy nebyvala a v zivote som nemala klasicku chripku....ani horucky a bolest celeho tela a hlavy tyzden...

ester1307
8. júl 2025

Ahojte, chcem sa vás opýtať, či sa Vám tieto prejaví nejak stabilizovali pripadne či ste prišli na to, čo je ich pôvodom, pretože mne sa momentálne deje niečo veľmi podobné až na tú mozgovú hmlu… predom ďakujem za odpoveď.

autor
9. júl 2025
@ester1307

Ahojte, chcem sa vás opýtať, či sa Vám tieto prejaví nejak stabilizovali pripadne či ste prišli na to, čo je ich pôvodom, pretože mne sa momentálne deje niečo veľmi podobné až na tú mozgovú hmlu… predom ďakujem za odpoveď.

@ester1307 prešlo to samé...

jozefgadzo
9. júl 2025
@zabka79

@zabka79 ja ma to isté.... prosím vás pomohlo vám niečo