Skúsenosti s trhaním zubov múdrosti: bolesť a cena?
Podelí sa niekto o skúsenosti s trhaným osmičiek? Bolesť pri trhaní a po trhaní? Čo pomohlo? Kolko to stálo? Ďakujem
Mna brutalne bolela osmicka, zubar povedal ze musi ist von rastla krivo a tlacila na sedmicku.umrtvil vytrhol mne to musel este zasivat. Platila som 250 € aj s rontgenom.od vytrhnutia som uz ziadne bolesti nemala
Tu sa pridam. Lebo zrejme to caka aj mna. A mam z toho fakt des ☹
@guudy som vystresovaná z trhania, z detstva mám zlé skúsenosti. Kolko si platila?
@olivia1425 mne tak všetky 4 osmičky rastú nakrivo, musia ísť von
8 ani poriadne nevyrastol, už mal kaz, rozlomené na tri kusy. Samozrejme anestéza dve sestričky má držali lekár trhal, vyberal nervy 60€ s rentgenom a ďalším vyberaním nervu. Týžden veľmi bolelo vďaka za aulin, že som vedela spať
Autorka, cenu ti pisat nebudem, lebo ta vykoti. Chodim do Dently v Ba, mozes si pozriet cennik ;)
Mám čerstvú skúsenosť zo včera. Trhali mi hornú ľavú osmičku. Trhala ju moja zubárka, rástla krivo do líca, ale bola nedostupná a nevedela sa k nej veľmi dostať. Long story short. Zub sa jej rozpadol, skončila som na zubnej chirurgii, kde to dokončili - platila som len za anestézu 5€ (u mojej zubárky som zaplatila anestézu 9€, za samotné trhanie nič, keďže sa jej ho nepodarilo vytahnúť, inak by som k tomu platila asi nejakých 35€). Samotné ťahanie bolo ok, napichali ma injekciami, horšie to bolo potom. 😀 Mám to citlivé, opuchnuté, jem iba tekuté polievky, kaše, jogurty, vadí mi aj chlad vonku, čiže no, nič moc stav. 😀 Od bolesti beriem Novalgin.
mne vybrali oba zuby mudrosti naraz, ale netrhali ich, ale ich nejak rozbili a potom vybrali :D dali mi injekciu, pockali, kym zacala ucinkovat a pustili sa do toho. do dvoch minut bolo po vsetkom :D bez sitia, bolelo ma to mozno den/dva. ale mne nastastie nerastli zuby krivo atd, takze mi to nemuseli rezat, ani nic podobne..
Drahé a bolestivé :D chirurgicky to stál 200 eur
Neboli. To akoby mi pomasirovali zub s prstom trhali mi dve a plus stolicku s mega krivym korenom lebo mi zavadzal zadný. Isla som odtial stastná a este sa zubarka smiala ze vy sa vzdy tesite :D ale potom ma bolel tak na nurofen tusim ten na bolest pomoze. Boli ta zub zub je akoby v blate na zemi... neboj sa oni ti ho len vytiahnu nic to neni. 🩶 ale ked neni vonku tak to boli tak ze som skrabala zem. Ked ho vytiahnu tak pocitis este len ulavu. Mne zub podoprela zboku jedneho druheho a 7 sekund. A neverila som ze mi ho vytiahla musela mi ho z kosa vytiahnut.
Vyplachovala som si nie prve dva dni ..az potom mne dr zakaza vyolachovat nech sa spravi taka akoby bublina mi to vysvetlovali..len dat do ust ja som si davala cierny caj na zapal a len vyplut - to znamena nie robit pohyby a zvuky s ustami.
Repíkový čaj je dobrý na ranu
V Rakusku som mala anestezu, vyrastena 8 a zapal pod nou cez dasno. Proste mne covid infikoval nejak tu lokalitu, tyzden boj na atb a preplachoch. Jedine, co bolelo bol prvy vpich anestezy, potom uz nic, za par minut vonku. Neplatila som nic, islo to na poistku. Hned vecer total ulava, mala som lieky, ale ten tyzden bol taka morda, ze toto bolo nic. Bola som doma skrz ten covid a este mala atb par dni. Vsetko oki, ani neviem ako sa to zhojilo. Kamoska mala komplikovane trhanie, ale bolo to tiez ok, robili jej to na Uni klinike vo Wien. Akurat tam mala medikov dvoch okolo, ibak lekari a asistentka
V lete mi trhali lavu hornu osmicku. Rastla smerom do lica, krivo, a uz bol na nej kaz. Umrtvili, vytrhli bez komplikacii. Vyziadala som si flector prasok na pripadnu bolest, ale nebol vobec potrebny. Mam odporucanie na vytrhnutie lavej dolnej osmicky, ale tam to uz bude chirurgicky, lebo mam zahnute korene. Tak uvidim, kedy sa odhodlam.
Chirurgicky mi vyberali 4 osmičky naraz, počas zákroku žiadna bolesť. Potom som bola spuchnutá asi 3 dni. 1 zub - 150€ bolo to pred piatimi rokmi
Dobry stomatochirurg je zaklad. Mne trhal 3 moj zubar. Otras, zapálil sa kazdy a nakoniec vzdy antibiotika. Posledny som si dala vybrat stomatochirurgom a super. Ziadne bolesti po, ziadny zapal.
Ja mám hruškovite korene, tri, na konci s háčikom a ešte aj okolo nervov omotane... každý zub mi chirurg hodinu a pol rozvrtaval, pilil, ťahal po kúskoch - priebežne si to rentgenoval a dopichaval anestezu. Bolesť pri zakroku... nič hrozné, skôr mi vadilo tak dlho mať otvorené ústa. Tri stehy, v ten deň mi na doma dal novalgin, milgammu a ATB. V lekárni som si kúpila ustnu vodu po trhani a extra jemnu kefku. Vodu som jemne valala v ustach a samospádom vypustila z ust. Na druhý deň kašovita strava a vždy vyplach a umývanie ostatných zubov tou kefkou. Ja som našťastie mala dobré hojenie, dokonca bez modrín a opuchov 😀 Jeden zub.ma vyšiel 70€ - ale bavíme sa o stomatochirurgovi na Kysuciach v roku 2021.
@sisska96 nie na šité rany. Repík rozpúšťa stehy, na tieto veci majú v lekárni špeciálne ústne vody
Este cenu som zabudla. 50 € u stomatochirurga
@ikonica to kde bolo tak lacno?
@petracandle v Presove, dr. Sivak... Ale ako pisem bol to bezproblemovy zakrok, nemusel nic rezat, korene vysli cele, takze pohodicka...
Mne chirurgicky vytahovali na jesen spodnu 8micku a stalo to 60eur plus 15eur rontgen predtym...napriek tomu ze pilili z kosti, zasivali dasno atd, bolesti po boli minimalne, skor take napatie, nedavala som si ani tabletky od bolesti, opuchnuta som bola. Vo feb idem dat vytiahnut aj druhu spodnu.
@ikonica fuha..mne nerátali skoro 200 eur za 1 zub a to som ich mala zdravé a plne vyrastené- pár sekundová záležitosť
@smiling89 môžem sa opýtať kde?
@petracandle v Novych Zamkoch
Ja, lutujem len to, ze som si nedala skorej vytrhnut osmicky, usetrila by som kopu bolesti a trapenia.
Ta bolest po trhani, sa vpohode zvlada s ibalginom. Nic strasne.

Aka bolest pri trhani?🙄 Nepocula si o lokalnej anesteze?
Ja som si dala vytrhnut vsetky 4 osmicky naraz. Neboli problemove. Nebola som opuchnuta, nemala som ziadne bolesti. Toto je ale strasne individualne, niekto ma bolesti aj par tyzdnov.