Skúsenosti s užívaním Izotretinoínu, Roaccutanu, Aknenorminu

black566
25. nov 2019

Ahojte zacala som brat izotretinoin konkretne curracne... brali ste tieto tabletky? Prosim ak nie a ste prosti nom tak nekomentujte ja som uz skusala asi vsetko mam to asi 12 rokov... ale vy co ste ho brali napiste mi ake mate skusenosti🙂 ja tomu chcem dat sancu oebo je to moja posledna nadej ani strava alni ine liecby ani prirodne nepomohli... po prvej tabletke ma hrozne hlava bolela vlastne doteraz sj boli a aj hrdlo ma hned zacalo boliet ... dufam ze to prejde a nebudem ich musiet vysadit...tak dakujem za odpovede som zvedava

sissahh
25. nov 2019

@black566 pomohlo ale po čase sa to vrátilo s5 úprimne je to svinstvo po tom sa tvoj organizmus bude čistiť 2 roky minimálne a pravidelne pritom by si mala chodiť na pečeňové testy 🙂 keď tak by som skôr odporúčala laserom odstrániť a to už bude navždy 🙂

sissahh
25. nov 2019

@black566 a čo sa týka tých bolesti určite si to z toho nemala izotretinoin tak nepôsobi 🙂

black566
autor
25. nov 2019

@sissahh dakujem 🙂 a aj este mas akne ked sa ti vratilo? ... to je na tom najhorsie ze nie je zarucene ze sa nevrait...no uvidim co to somnou spravi mam nachystane aj bylinky na pecen ... a kolko si ho brala?

majamat
25. nov 2019

ja som ho brala pred viac ako 15r a teda netrpela som vyraznejsim akne dlho. no v tom obdobi sa mi nejak vlemi pohorsilo, tka mi ho dr predpisala. dr. sa odstahovala, tak som musela prejst k inemu dr a teda kozny, ktory mi ho predpisoval, mi pecenove testy nekontroloval, ze vsak aj tak budu zvysene. zaujimave je, ze jeden som mala zvyseny uz roky pred liecbou a po liecbe, ked mi nahodne skontrolovali pecenove testy, tak boli take kao pred liecbou.
nezaduci ucinok som mala len ten bezny - suchost koze a sliznic a bolesti svalov a klbov. sucha koza je nachylna na popraskanie - u mna konkretne pery a preto som mala kvasinkovu infekciu na perach. dostala som lieky a maste a vyhojilo sa to. potom mi dr predpisoval pravidelne antimykoticke maste ako prevenciu. pouzivala som ichna tvar.

sissahh
26. nov 2019

@black566 Áno vrátili aj sestra to brala a jej tiež sa vrátili a brala som vyše roka

katusiatenko
26. nov 2019

ja som brala 9 mesiacov,kazdý mesiac na krv som chodila,zvýšilo mi to cholesterol
po roku sa mi vrátilo

brunettka89
26. nov 2019

Brala roacuttane, som po roku sa vsetko vratilo.

majamat
26. nov 2019

zabudla som napisat, akne sa mi v rovnakej podobe nevratilo, ale asi pred 2r sa mi zas zacali na brade robit take uzliky no nie je to take intezivne. teraz cez leto sa to polepsilo. zatial to riesim mastami od koznej.

chiarula
17. okt 2020

Prosím vas, berem izotretinoín(beloretin) uz dva mesiace a vobec sa to nezlepsuje iba zhorsuje a je to zapalene stale aj podkozne sa stale vytvaraju az fialove co som predtym nemala k tomu som hrozne červená a asi sa uz zrutim z toho.. Mate niekto skusenosti? Kedy vam zacal zaberat prosim :(( 30.10 mam ist na kontrolu som zvedava co mi povie dr

black566
autor
17. okt 2020

@chiarula ahoj to je v pohide musis to len vydrzat mne sa pocas celej liecby robili vyrazky ale uz take ine aoebi rychlo zmizli neviem ake si mavala akbe ale myslim ze to zhorsenie je normalne aj ta cervena pokozka ja aom mavala tiez riadnu skoro stale ale davala sim make up a ta cervena pokozka mi tak nevadila no hlavne sa snazit si do tohi nerypat ako som si aj ja a tym som si tvorila chrasty a jazvycky ale zabral mi nemam dokonalu plet to uz mam zanechane stopy ale dokazem uz aspon do onchodu prejst bez makeupu co predtym vobec tak musus len vydrzat a uvidis ten vysledok 🙂 drzim palce

majamat
17. okt 2020

@chiarula mna dr hned upozornila, ze prve 2-3m moze dojst k zhorseniu, lebo sa plet cisti.

chiarula
18. okt 2020

@black566 @majamat dakujem vam kraaaasne 🙂) snazim sa aj si hovorim ze toto uz konecne zabere cize stale verim... Dakujem pomohli ste

majamat
18. okt 2020

@chiarula obcas tu,a lebo v nejakych prispevkoch, ci skupinach sa tato tema mihne. a teda este som nezazila, aby niekto, kto uziva isotretinoin, nemal dobre vysledky, tato leicba je skutocne ucinna na akne, aj ked je to tazka liecba.

chiarula
19. okt 2020

@majamat jasnee, dakujem. Vam kedy zacal prosim ucinkovat ze zlepšovať plet

majamat
19. okt 2020

@chiarula ja osobne som nemala vyrazne zhorsenie, ale tak po 3m to bolo ok. uy si detaily neamatam, lebo to bolo davno

chiarula
21. okt 2020

@majamat ak sa este smiem opytat davali ste si aj lokalne nieco? Nejake kremiky alebo daco

majamat
21. okt 2020

@chiarula ani nie,a le medzi najcastejsie neziaduce ucinky Isotretinoinu je suchost koze a slinic. nevyskytuje sa uplne u kazdeho,a le u vacsiny ano. sucha koza ma tendenciu praskat a preto sa moze infikovat. ja osobne som mala problem s tym, ze sa mi zapalili pery, mala som kvasinkovu infekciu celych pier.prejavilo sa to tak, ze som ala bolestive kutiky, na hornej pere na okraji vysyp, spodna pera ulne opuchnuta s ranami a hnisavym povlakom a stacilo slabo natiahnut pery a praskli a krvacali. dost to bolelo.
vtedy mi dr bral ster a vyska mykoza. dal mi antimykoticke maste a to na celu tvar. to som mala do konca tejto liecby. inak som nic take nebrala.

chiarula
22. okt 2020

@majamat ahaaa ano ano to viem... A ufff ja akoze mam iba kutiky ale nie je to hrozne a pytam sa preto lebo neviem vobec aky krem mam uzivat vobec na tvar a doktorka mi nai nepovedala ze by som mala cize neviem ://

majamat
22. okt 2020

@chiarula v prvom rade by si mala zistit aku mas plet, ak si teda doteraz nepouzivala krem. hydratacne kremy su dolezite aj pri akne, lebo akne sa zhorsuje, ak je plet dehydrovana. no teraz, ked uzivas lieky, neviem ci zistit aku mas plet, lebo sa ti plet moze spravat inak, ako bezne. ň

na suchu plet treba hutnejsie produkty a na mastnu a mastne oblasti zmiesanej zas lahsie. no teraz by sa ti matit moc nemala.

ja by som ti poradila neico vysoko hydratacne s kyselinou hyaluronovou a ak by si mala plet vysusenu, resp. nejake jej oblasti, tak je dobre mat v zasobe aj nejake oleje. nie su zle aj sera, tie maju viac ucinnych latok.

cize dava sa serum, na to krem a ak treba, an to lej, nemusi byt na celu tvar.
sera su rozne, jedno z najlacnejsich a dobrych je od Renovality. je to slovenska prirodna kozmetika. maju aj dobre oleje, ale mne osobne je to pomerne velke balenie, lebo nemam rada oeleje na plet apouzivam ich iba ked mam plet dehydrovanu. a aj to len an urcite oblasti tvare.

co sa tyka kremov, krem taky 2v1, kde nepotrebujes serum, je aj Cerave maju aj obrovske balenia a su vhodne aj na telo, cize mozes pouzit aj nakomplet.
tiez mam rada kozmetiku La Roche Posay - bud Hydrane, toleriane. su aj dalsie znacky, ktore su fajn - Avene, Eucerin a niekto ma rad aj Biodermu,a le mne tato znacka nesedi.
vsetko je to lekarenska kozmetika, urcena na citlivu ple, ekzematicku plet. maju aj radu na alne,a le tomu by som sa vyhla, aby sa plet bytocne moc nesusila.

majamat
22. okt 2020

ozaj, mama rada aj serum Vichy 89 mineral. oplati sa to vacsie balenie, ale ak by vedeli dat vzorky, je dobre odskusat. presusena plet moze reagovat aj citlivo, ale nie vzdy je tento problem vhodne riesit zmenov kozmetickeho produktu, lebo ten pri dehydrovanej a citlivej pleti nemusi byt pricinou tazkosti. taka plet takto reaguje castokrat skoro na kazdu kozmetiku.
mavam take fazy a prode musim trochu stipkanie pleti po nakremovani vydrzat, zachvilu to prejde. samozrejme ak by bolo velmi vyrazne,a lebo aj velmi by zacervenala, tak v takom pripade uz asi kozmetiku zmenit treba.

pamut
Odpoveď bola odstránená
Zobraz