Skúsenosti s užívaním Olanzapin Actavis pri úzkosti?
Ahojte, mate s tymto liekom skusenosti? Bol mi predpisany na akutnu uzkost, no nedokazem prestat rozmyslat nad vedlajsimi ucinkami. Mam dojem, ze mam trosku vyssi tep a zavrat/pocit mdloby pri zmene polohy. Stretli ste sa s tym niekto? Liek som uzila zatial len 4 dni, mam ho na 28 dni. Dakujem za kazdu skusenost 🙂
@deti95060810 Priberanie na vahe som si zatial nevsimla, len tieto zavraty a vyssi tep. Neviem ci to je tym liekom alebo tym, ze neustale sledujem vsetky symptomy🙈
@renata27322 ja som ho užívala a neskutočne ma utlmoval aj čo sa týka kreslenia, neskutočne otupuje. Rok čo som bola na ňom som nebola schopná práce.
Ale 28 dní sa dá vydržať a je to relatívne slabá dávka čo máte ♥️
@123kika1234 ano akurat ze je to nizsia davka a neuzivam dlho, len sa obavam infarktu pretoze moj tep sa mi zda vyssi, neviem rozoznat ci uzkostou alebo liekmi🙈
@renata27322 tak skúste aj magnézium užívať, dobrý je magnerot, to by mohlo pomôcť
@123kika1234 uz som zacala s uzivanim, dakujem velmi pekne😊
@renata27322 to je absolútne nízka dodávka. Neverím,že z neho máš tie pocity. Nahovaras si ich. Je to dobrý lieky,daj mu šancu.
@koniarova tak tras citim najma vtedy ak som v strese alebo citim nejake emocie, coz som pred uzivanim necitila.
@renata27322 užívaš ho strašne krátko. A prechodne sa ti prvé dva týždeň môže stav zhoršiť. Priamy účinok nastúpi až 2-3 mesiac.
Antipsychotika su jedne z najhorsich psychiatrickych liekov, ktore sa davaju predovsetkym na schizofreniu s psychozami, preto tak utlmuju, brala ich moja babka na tazkeho alzheimera. Urcite by som to na uzkosti nebrala a poradila sa o alternative.
@renata27322 Preco ti dali na uzkost antipsychotika? Ved prechodne sa davaju benzaky.
@rora26
@drahomirrra olanzapin je antypsichotikum, antidepresívum aj benzák v jednom. Tak povedala dr. môjmu príbuznému.
@koniarova ok. Toto moze byt, aj ked je to nepravdepodobne, to by bolo zaradene v jednej liekovej skupine. Ale pokial ma niekto IBA uzkosti, urcite nie je AP liek prvej volby. Davaju sa benzaky a AD…
@drahomirrra ja som nikde nenapisala, ze mam IBA uzkosti. Riesila som zvyseny tep, co som nevedela ci mam pripisat uzkosti alebo liekom. 🙂
@renata27322 Tak potom je to iná reč. Zvýšený tep môže byť skôr NÚ liekov.

ako vedľ. účinok je priberanie.... dcére ho po čase dali preč pretože začala dosť priberať...