Skúsenosti so závratmi a triaškou
Ahojte
Píšem sem lebo ma zaujíma či s tým niekto ešte má skúsenosti a ako to dopadlo.... ešte chcem napísať, že chodím na orl, CT a MRI mozgu som mala ok, od neuro beriem betahistin, tlak mávam 120/70 tep v pohode, krv som mala v poriadku len hraničná anémia, ale vraj ak ešte menštruujem je to v poriadku no železo si aj tak dávam, papám mäsko, brokolicu, cviklu všetko, mám mierne nižšie hodnoty sodíka, ale stále v normálnej forme tak viac solím.... aktuálne som v stave, že si musím dávať pozor na prudké pohyby a kráčať musím pomalšie. Závrate som mala, ale vždy do minúty zmizli, tak som ich neriešila no po prekonaný mykoplazmovej infekcie sa vrátili dosť silné aj keď vďaka Bohu netrvajú celý deň, no pridružili sa pocity na odpadnutie a následne aj triaška, potom slabosť na nohy. Skúšam si dávať magnezium, ale či pomáha netuším. Ešte ma čaká kontrolné MRI a vyšetrenie v centrum pre poruchy rovnováhy no tam mi asi s tými pocitmy na odpadnutie a triaškou moc nepomôžu preto sa pýtam na vaše skúsenosti ak niekto takéto má čo vám pomohlo? Mám ešte malé deti a musím sa dat dokopy aby som sa o ne dokázala postarať...jasné že rodina pomáha ako môže ale ved ak ste matky tak to poznáte čo tu budem popisovať.... ďakujem za každú vašu skúsenost
Panicka porucha
Cukor máš v poriadku?
@alickapusinka od toho by malo ako magnesium pomôcť nie?
@breeen úprimne, napadlo mi to.... vôbec tomu, ale nerozumiem sú pri tom takéto pocity? Není pri tom aj taky pocit ťažkého dýchania?
@anna777115 hej z krvi mi vyšiel cukor v normálnej hladine
Aké Mg a koľko ho berieš? to nie je ako paralen, že ťa bolí hlava, dáš tabletku a prestane. Mg sa berie dlhodobo. Mám tetániu diagnostikovanú asi 4 roky. Odvtedy ho beriem denne ráno, večer a keď mi je horšie, tak aj na obed.
Centrum pre poruchy rovnováhy ti pomôžu- závrate.. môžeš mať vysypané kryštáliky vo vnútornom uchu. Urobia ti polohové cvičenie. Spi v polosede. Skús, či sa ti zlepší
toto mám pri tetánii,a tie závrate som mala z vnútorného ucha
Pri závratoch a pocitoch na vracanie mi ako prvá pomoc pomáha torecan, odsúhlasené aj neurologickou. Tiež
Než nálezov na mr
U ušného si bola?
@nikaeli ako prvú pomoc som si dala šumivé ale teraz som si dala magne b6 to berie muž tiež na tetániu viem že treba dlhodobo brat až zaberie....
Histaminova intolerancia?
@isis234 ďakujem dúfam že mi pomôžu len keby ešte nebola taká dlhá čakacia doba
@rozculena tiež mi napadla tetánia ale teda magnesium pomohlo nie? Na závraty aj na pískanie v uchu mám betahistin veru mám pocit že pomáha aj to ešte len 4 dní čo ho beriem viem ze treba aspoň týždeň ho brat aby zabral
@janka_266 ten je žiaľ na predpis ale mam pocit že závraty sú lepšie a lepšie len ten pocit keď príde je to hrozne.... a smiem vedieť co zistili na mri?
@mariynka to môže spôsobiť aj toto? Neviem z krvi mi nezistili žiadne alergie alebo neviem ako sa to zisťuje no znesiem jest všetko pečivo mlieko paradajky v pohode je pravda po tých atb sa ešte poriadne najesť nedokážem tak sa snažím častejšie a po malých kúskoch ale že by som mala nejaké bolesti brucha to nie.... kamoška to má a tá mávala teda riadne bolesti brucha pri tom
@sense áno bola a idem ešte tento rok na kontrolné vyšetrenie môj ušný však nerobí to čo v tom centre na poruchy rovnováhy tak idem aj tam....
Ano, všade sa dlho čaká na vyšetrenie. Je to hrôza
Magne B6 je veľmi slabé. Odporúčam SuperMag chelátovú formu alebo GymBeam bisglycinát. Manžel si zas pochvaľuje SuperMag B6 citrátovú formu. Za mňa prvá pomoc Magnosolv - ten je na predpis. Na triašku skús MilgammuN alebo B-komplex.
Ja nemám potvrdenú HIT, ale niekedy mi je zle po špenáte, kyslej kapuste, praženici - nereagujem bolesťou žalúdka, ale búšením srdca, opuchnutou sliznicou (upchatý nos), hrčou v krku, bolesťou hlavy.
nie každemu ja napriklad nemôžem magnosolv to ma tak prehaňa že naposledy som z toho skončial na infuziach.Nie všetky magneziu su vhodne pre všetkých.Mne ked sa spusti tak citim ešte aj týždeň po tetanickom záchvate.Nie u každeho zabera magnezium.
@alickapusinka veru ten magnosolv som brala v tehotenstve a tiež ma prehanalo si pamätám teraz by to možno bolo iné neviem a čo nakoniec pomôže? Nič? Len tak proste predychat?
hej no tak
Každý si musí vyskúšať, ktoré Mg mu sadne. Nám napr. Magne B6, Magnerot, Mg od Galvexu nestačí. Záleží od stavu ako takého. Ja ak vynechám dávku, idem hneď do kŕčov a nejaký 'obyčajný' šumák by mi vôbec nepomohol.
Magnosolv sa pije po dúškoch, keď sa usadí a je číry 🙂 nie celý, nie naraz a nie keď je 'biely'. Nehovorím, že ho užívam každý deň - dopĺňam ho iba keď mi je horšie. Pri tetánii je fajn dopĺňať aj vápnik, ja užívam aj draslík (po konzultácii s dr. a na predpis).
A ešte - písala som to tu už viackrát - nám lekár odporúčal dať si raz za čas iontový alebo isotonický nápoj. Vyskúšajte.

to asi tetanicke záchvaty máš