icon

Slabosť a nevoľnosť: Spôsobuje ich dehydratácia?

9. feb 2025

V poslednom čase sa mi stáva dosť často, že príde na mňa taká slabosť, nevoľnosť. Napríklad dnes ráno som sa bola prejsť a bola som dlho už začalo byť aj teplejšie musela som zastať oddýchnuť si aj viac krát čo mi prišlo tak divne nevoľno .Také nevoľno či slabosť, že sa mi chvelo celé telo,triasli sa mi ruky a
začala som sa potiť.Musela som si ísť rýchlo kúpiť vodu.Potom postupne to prešlo. Mám síce tetániu, ale nikdy som okrem kŕčov a bolesti chrbtice nemala iné príznaky. Vlastne len kŕče a preto ani tetániu neriešim nejako. Snažím sa denne dopĺňať magnezium aj vápnik a iné vitamíny aj keď bezúspešne.
Nemám problém s tlakom ani nič iné. Raz som mala zvýšený cukor 7.Ale lekár to vôbec neriešil. Ale teraz som mala zvýšené veľmi červené krvinky tak vraj s toho, že málo pijem. Fakt ženy to môže byť iba tým? Akože je pravda, že piť nemôžem keď idem von kvôli hyperaktívnemu mechúru,ale pri raňajkách som píla aj vodu aj kávu.Dodržiavať pitný režim teraz v zime je ťažké keď sim aj v práci, alebo niekde idem.
Viete poradiť? Máte niečo podobné?

anna777115
9. feb 2025

Áno zvýšený cukor toto robí. Ja mám inzulínovú rezistenciu a beriem metformin a presne viem keď mi vyskočí cukor, že sa začnem potiť hlavne na hlave ako keby som mala návaly horúčavy, slabosť, smäd až sucho v ústach a ja mám ešte nutkanie na čuraniu a pocit zlého vyprázdnenia. Dokonca, niekedy mám pálenie a pocit diskomfordu od spodu na ženských orgánoch. Daj, si to odsledovať diabetologom.

autor
9. feb 2025

@anna777115 Aha..žeby to nakoniec aj môj večný problém s častým močením a nutkaním na močenie,neviem udržať moč napriek tomu,že pijem málo a aj málo vymočim.Pocit,že nevyprázdnim úplne močový mechúr.
Áno začnem sa potiť ako pri návaloch ,ale návaly mávam tak je viem porovnať , toto je iné..som v prechode.
A sucho v ústach mávam, ale len vonku a doma vôbec. A rozmazané videnie aj to nie vždy. A na očnom nenašla žiadny problém okrem toho, že vekom nevidím už na blízko dobre. Práve očná lekárka mi povedala, že sa môže jednať aj o skrytú cukrovku,alebo cukrovku typu B ak si dobre pamätám. Ona prvá si všimla, že som mala vyšší cukor. No môj lekár nič nato..Ďakujem za odpoveď. A čo to znamená tak vo všeobecnosti ak sa môžem opýtať? Aj dieta, alebo nejaké obmedzenia? Cukrovku máme aj v rodine.

anna777115
9. feb 2025

Áno, presne to všetko sedí a ide to ruka v ruke aj s vekom a prechodom.Čim skôr sa pýtaj k diabetologovi, lebo aj cukrovka 2 typu narobí veľa neplechy v organizme.

autor
9. feb 2025

@anna777115 Ďakujem no áno mala by som to riešiť vďaka. Aspoň toto keď močový mechúr sa nedá..a to mi ničí život už vyše 20 rokov .

anna777115
9. feb 2025

Áno ono je to veľmi nepríjemné a obmedzujúce.

autor
9. feb 2025

@anna777115 Áno veľmi.

autor
10. feb 2025

@anna777115 Ešte otázka však to môže byť tým, že som pribrala a je to z nadváhy.Za rok som aj 10kg.
Rátam s tým, že všetko to je mojou nadváhou. Pohybu mám dosť len večerné vyjedačky a zlá strava, sladkosti .Takže som si vedomá toho,že kým nezačnem dačo robiť s tým, že budú prichádzať choroby spôsobené práve obezitou/nadváhou.

anna777115
10. feb 2025

Može, to byt z nadvahy, hlavne cukrovka druheho typu, ale musi byt k tomu aj preddispozicia. Vela, ludi má nadvahu a nema problem s cukrom. V rodine nemali cukrovku, napr.tvoji rodicia?

anna777115
10. feb 2025

Veĺky zaberák v živote zeny, je aj menopauza, lebo pokles estrogenu sposobuje veĺa zdravotnych problémov. Kardiovaskularne, hormonalne, psychicke.pohybove ubuda vapnik v kostiach nasledne rednutie. Suche sliznice, aj oči režu lebo su suche, vtedy je dobre použivať umele slzy. Mne veĺmi pomohli tie kvapky, lebo ma hrozne oči rezali a slzili mi.Aj, ja vidim rozmazane, ako ked sa pozeraš, cez slzy.